Hinomoto

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
strafnik

Re: Hinomoto

#31 Nový příspěvek od strafnik »

Díky za to měření, bylo by fajn kdyby z těch větších to někdo potvrdil. Dnes jsem se kolem toho zkoušel motat, ale čvachtačka je strašlivá, navíc se mi to nezdařilo nastartovat tak jsem nemohl ani na žádnou zpevněnou plochu. Jinak to máš moc pěkné, jen tak dál. 8)

HONZAD

#32 Nový příspěvek od HONZAD »

Miru4 píše:Přeji pěkný den
Prosím už jste někdo zkoušel legalizovat provoz na veřejných komunikacích?
Pokud stím máte někdo nějaké zkušenosti prosím o radu jak nato.
Děkuji
Jednou jsem jel a narazil na policajty. Koukali na mě, ale já na ně raději ani okem nemrkl a pelášil v dál.
Myslím, že legálně se se starými japonci na cesty nedostaneš. Alespoň já jsem neslyšel, že by se to někomu povedlo. :sorry:
Někde tady na fóru tuším o tom byla už řeč.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.

mirec

#33 Nový příspěvek od mirec »

Děkuji
Ani si nechcem predstaviť tú byrokraciu okolo toho. A koľko by to stálo. Radšej kúpim sklopný príves za osobák a tú svoju 400kg strojovňu budem voziť luxusne tak. Drevo z hory za tým aj tak voziť nemienim, iba čo sa potrebujem presunúť po obci. Horšie je to s tými, čo majú väčšie a ťažšie malotraktory.
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD

kucmar

#34 Nový příspěvek od kucmar »

HONZAD píše:
Děkuji
Jednou jsem jel a narazil na policajty. Koukali na mě, ale já na ně raději ani okem nemrkl a pelášil v dál.
Myslím, že legálně se se starými japonci na cesty nedostaneš. Alespoň já jsem neslyšel, že by se to někomu povedlo. :sorry:
Někde tady na fóru tuším o tom byla už řeč.
Stačí si trochu pročíst sekci japonských mašin a zjistíš, že to jde. Máš tam i několikrát návod( nejsem sám, kdo to má zlegalizované).

Miru4
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od Miru4 »

Hledal jsem ale bohužel špatně.Pokud prosím máte někdo nějaký odkaz rád si pročtu nebo pošlete na SZ.
Děkuji Mirek

Miru4
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od Miru4 »

Miru4 píše:Tak jsem zase na začátku šrobek tam je ale ne sám prosím který to je děkuji.

Tak jsem dnes zkoušel namotovat hydrauliku na sklápění.Namontoval, odvdušnil,odzkoušel na jiné spojce a hadici ,Hadice po zvednutí paky a ramen tlakovala olej krása .Napojil jsem vlečku a nic ani se to nehnulo ramena vyjeli nahoru sjeli dolů ale vlečka ani brnk :-/. Prověřil jsem druhý šroub ale tam je kulička s pérkem.Takže tam napojit určitě ne.Stoupnul jsem na ramena normalně při zatížení zvedla a držela pod váhou.Ale vlečka ani brnk :vztek: tak pokud vás něco napadá tak poraďte.Jinak oleje v převodovce dostatek :vztek: .

Miru4
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Miru4 »

Dnes jsem navštívil pana Pařízka ohledně hydrauliky na vlek.Velice ochotně vysvětlil 8) a předvel na ostatních traktorech poradil jak se to má správně namontovat.Hydraulika namontovaná :prace: odzkoušená vše funguje.Děkuji Všem za rady pořád se člověk musí učit !!!!!!!!
ps.Pokud budete někdo řešit na Himo hydrauliku tak vývod (záslepka) nejde použít musí být rozvaděč.

hino

#38 Nový příspěvek od hino »

Děkuji
Ahoj,

já jsem to řešil alespoň pojistkou - povinným ručením. U ČPP na mé HINOMOTO C174 cca 250,- Kč na rok. Asi hlavně záleží, kde s tím chceš jezdi. Pokud jsi z nějaké menší obce, kde není velký provoz, tak bych z tohoto řešení neměl obavu.

mirec

#39 Nový příspěvek od mirec »

Miru4 píše:Dnes jsem si připravoval další vylepšení :prace: na Houmika spodní a vrchní závěs .
Snad se to povedlo. Koukněte a posudťe sami.
Ja som svoju Kubotu kúpil aj s týmto závesom. Veľmi ho nepoužívam, pretože na vlečku mám "domaděla", no dnes som furmanil s Kubotou tak som ho vyfotil. Možno sa niekto inšpiruje..
Obrázek
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD

Miru4
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od Miru4 »

Tak jsme dnes provětrali stroje na odvoz spadlých stromů.Nějaké fotečky dávám na shlédnutí.
Přílohy
WP_000009.jpg
WP_000008.jpg
WP_000007.jpg
WP_000006.jpg
WP_000005.jpg
WP_000004.jpg

Miru4
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od Miru4 »

Dnes za krásného počasí jsem vyjel s pomocníkama a zapřahnul na předsezoní údržbu.Pomalu se sezona blíží a času málo je potřeba využít každé volné chvíle.
FOTO: http://miru3.rajce.idnes.cz/Priprava_stroju_na_sezonu

ivanzbehy

#42 Nový příspěvek od ivanzbehy »

Ivan Kovačik píše:Určite budeš spokojný.Hinomoto sú skvelé stroje.Sám som ho mal.Svojou robustnostou mi trochu pripomínaju stere poctivé Goldoni.
tak od goldni to ma velmy daleko
Idú dve stíhačky a jedna nestíha...

Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA
Zetor 5611

kopciatko

#43 Nový příspěvek od kopciatko »

Zdravim, na hinomoto C174 sa mi rozsypal motor, teda ojnica na druhom valci sa pravdepodbone povolila naspodu a narobila problemy. Diera v bloku motora(dala by sa zavarit),zlomene uchyty na pieste(novy piest dat vyrobit na zakazku), ale najhorsia je samotna ojnica ohnuta natiahnuta potrebujem zohnat druhu. Klukovy hriadel vyzera vcelku celkom dobre,zvazim ci dam prebrusit, bo je mierne skrabnuta tam kde sa poskodila ojnica. Ale potrebujem zohnat ojnicu,piest, ojnicne loziska, tesnenie pod hlavu uz mam. Motor je tam toysha CS100 tento motor bol pouzity aj C172, aj Ferguson 1010,1020 aj nejakom type Deutz traktora.
Po vybraty prveho piestu aj ojnici som zistil ze uz piest aj ojnica musli byt vonku, pretoze bolo viditelne poskodenie na pieste. To znaci ze sa v tom niekto uz vrtal, a prvedepodobne nezatiahal na pozadovany moment ojnicne skrutky naspodu. Naspodu olejovej vane bolo pouzite tesnenie orginal, ziadny silikon. Predpokladam ze este sikooki sa v tom vrtali. Otazka znie kde by sa dala zohnat ojnica? uz som toho povolal dost, aj pregooglil ale nejako sa neviem pohnut z miesta. Nema niekto polomotor rozobraty?alebo len diely na hinomoto, ako som pozeral na jednej stranke z vietnamu http://www.lciproduct.com/part.aspx?cat ... 2&pageid=1 vyzera ze ojnice na vsetkych hinomoto boli rovnake, motory sa lisili len vrtanim. Cize teoreticky by to pasoval aj ineho hinomota. Ma niekto s tym skusenost?

pepa36

#44 Nový příspěvek od pepa36 »

na traktory které se necyrábějí se blbě něco shání

http://japanesetractorparts.co.uk/category/sales/parts/

pepa36

#45 Nový příspěvek od pepa36 »

ojnice by měla mít čísl ZZ90122

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“