Z 6911 od Michala

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: Z 6911 od Michala

#1081 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

zetorak jirka píše:Ahoj, koukám u vás po sněhu ani památky, já tu mám eště po polích a loukách zmrzlej sních. Máš pěkný rozmetadýlko, mám taky tohle, ale ten starší typ, a jsem s ním spokojenej, jenom mi chybý větší rozhoz, nedá mi to na poli z kolejáku na koleják , musím jezdit mezi. Ale kudy jednomu nebo dvoum dnům v roce nebudu kupovat novej.
Ahoj no u nás není snih už poměrně dlouho :smich: A jinak rozmetadlo nenní moje ale měl jsem ho půjčené od kamaráda protože to co máme my máme rozdělané na dílně a prochází GO. Takže sem si musel pučit nebo bych pak musel házet chvíli před sekáním :D

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1082 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ještě mě napadlo k té hydraulice co když bych změřil tlak na rychlospojkách manometrem? To by mě mohlo pomoct ne? Když by to ucházelo od rozvaděče směrem dolů k čerpadlu tak by měl padat tlak i z rychlospojek přece ne? No a když by to bylo na té větvi od rozvaděče k pístům tak to by mě ten manometr neukázal to je jasný. Ale věděl bych aspoň co a jak přibližně.

Lukashil

#1083 Nový příspěvek od Lukashil »

Míšo a máš nastavenou správnou regulaci?
mě na jednu skáčou ramena podle toho co dělá třetí bod.
Stydím se za tuto zem

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1084 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Lukashil píše:Míšo a máš nastavenou správnou regulaci?
mě na jednu skáčou ramena podle toho co dělá třetí bod.
To asi jo regulaci máme furt stejnou na prostřední poloze. S tím moc nehejbem :)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1085 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Tak dneska sme měřili tlak v rychlospojkách manometrem a na volnoběch to tlačí přes 190 atmosfer :shock: A jak přestanu tlačit tak tlak je do 1 minuty pryč. Což by nemělo přeci ne? Tlak by to mělo držet dokať nedám páku do nautrálu že?
A tohle má za úkor držet jenom rozvaděč ne? Ten tlak :-/ Nebo to drží celá větev až k čerpadlu?
To by potom mělo vliv i na ty ramena jak padaj kdyby to bylo asi v tom rozvaděči co? Je možné že to mohlo něco vystřelit v tom rozvaděči tím větším tlakem?
Mě z toho jebne to je tak to zas sundat a zaject s tím na stolici do Kamenice :typek:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Biggles555

#1086 Nový příspěvek od Biggles555 »

Mne teď asi bude čekat to samé s 3211(třebas je to nakažlivé), při posledním prohrnování mi začala hydraulika pumpovat nahoru, dolů, nahoru, dolů a jak píšeš ty stopneš a šup jede dolů.......koukal jsem do chytré knížky pro 3011 a je tam popis téhle závady s tím že to mohou dělat pojišťováky(začnou podcházet třeba vlivem nečistoty),jeden je dole u čerpadla a druhý je nahoře na víku hydrauliky,tak zkusím nejdříve juknout na ně a pak kdyžtak hurá na návštěvu do Kamenice............
Přílohy
Tohle je ten spodní.........
Tohle je ten spodní.........
Naposledy upravil(a) Biggles555 dne ned bře 17, 2013 10:10 pm, celkem upraveno 1 x.
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211

Lukashil

#1087 Nový příspěvek od Lukashil »

já nevim co to mám z traktorem já, ale někdy se mi ramena po přidání plynu zdvíhají samy, někdy zase nejdou na prázdno vůbec.
tuhle jsem chtěl ramena zdvihnout a nic.
jdu k nim, vemu za ně rukou a nic tak jsem si na jednou stoupl a chtěl jsem šáhnout do kabiny na páčku.
a jak jsem na něj stoup, už jsem byl v kabině.....

ale obracák vydrží ve vzduchu do druhýho dne ani se nehne
Stydím se za tuto zem

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1088 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Biggles555 píše:Mne teď asi bude čekat to samé s 3211(třebas je to nakažlivé), při posledním prohrnování mi začala hydraulika pumpovat nahoru, dolů, nahoru, dolů a jak píšeš ty stopneš a šup jede dolů.......koukal jsem do chytré knížky pro 3011 a je tam popis téhle závady s tím že to mohou dělat pojišťováky(začnou podcházet třeba vlivem nečistoty),jeden je dole u čerpadla a druhý je nahoře na víku hydrauliky,tak zkusím nejdříve juknout na ně a pak kdyžtak hurá na návštěvu do Kamenice............

To mě taky napadlo s těma ventilama ale zase když by byly ty ventily špatný (byl tam bordel) tak by se to projevilo třeba nějak jinak ne? Že by to nedávalo takovej tlak :-/ Když to natlačím tak by to měla držet kostka ten tlak přece? A mě tlak začne hned klesat....

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1089 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Lukashil píše:já nevim co to mám z traktorem já, ale někdy se mi ramena po přidání plynu zdvíhají samy, někdy zase nejdou na prázdno vůbec.
tuhle jsem chtěl ramena zdvihnout a nic.
jdu k nim, vemu za ně rukou a nic tak jsem si na jednou stoupl a chtěl jsem šáhnout do kabiny na páčku.
a jak jsem na něj stoup, už jsem byl v kabině.....

ale obracák vydrží ve vzduchu do druhýho dne ani se nehne
U tebe to bude spíše v nastavení toho Zetormatiku si myslím......Nebo hydrauliky všeobecně nebo se pletu?

Lukashil

#1090 Nový příspěvek od Lukashil »

No já hádám že u mě to bude těma živočichářskejma vůlema a údržbou celý hydrauliky.
regulace neregulace jednou nezvednou kultivátor (nebo pomalu), jednou utrhne táhla od spodního závěsu, protože se jí zrovna chce vejš, .......
Stydím se za tuto zem

Biggles555

#1091 Nový příspěvek od Biggles555 »

Michal(zetor) píše:
Biggles555 píše:Mne teď asi bude čekat to samé s 3211(třebas je to nakažlivé), při posledním prohrnování mi začala hydraulika pumpovat nahoru, dolů, nahoru, dolů a jak píšeš ty stopneš a šup jede dolů.......koukal jsem do chytré knížky pro 3011 a je tam popis téhle závady s tím že to mohou dělat pojišťováky(začnou podcházet třeba vlivem nečistoty),jeden je dole u čerpadla a druhý je nahoře na víku hydrauliky,tak zkusím nejdříve juknout na ně a pak kdyžtak hurá na návštěvu do Kamenice............

To mě taky napadlo s těma ventilama ale zase když by byly ty ventily špatný (byl tam bordel) tak by se to projevilo třeba nějak jinak ne? Že by to nedávalo takovej tlak :-/ Když to natlačím tak by to měla držet kostka ten tlak přece? A mě tlak začne hned klesat....
Ty pojišťováky prý blbnou tak že natlačíš tlak normálně na max(šavle jdou do nejvyšší polohy), pojišťovák povolí,dojde ke snížení tlaku(padají šavle),ale pojišťovák při snížení zavře(šavle jdou nahoru)tlak jde zpět na max a tahle situace se opakuje do zblbnutí.......no a po stopnutí pojišťovák podchází(což při běhu motoru není patrné,protože to stačí čerpadlo doplňovat) tudíš ti šavle spadnou dolů.......myslím si že není problém zkusit nejdříve ty,ne?
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211

kaja.h

#1092 Nový příspěvek od kaja.h »

To je dobrá diskuse. Jo ten pojištovák u válce to může dělat, pak taky prasklá trubka třeba. Z kostky do válce. Je tam toho dost. Pak v kostce ten ventilek co uzamyká olej.
Jede traktor, je to Zetor 3011

czlukas

#1093 Nový příspěvek od czlukas »

Michal(zetor) píše:Hoši zeptám se má někdo tady na 69tce nebo tomu podobné vzadu 30tky kola? Vlezou se tam vubec? Jenom tak mě zajímá jestli někdo víte o kolik se zvedne rychlost když se daj místo 16,9-28 / 16,9-30? Kolik to udělá ale podle mě to není zas tolik aby to mělo cenu předělávat co myslíte? 8)
Jak sem tet přes vánoce dělal go převodovky na 72 tak sem kola dal na 69 ;-) Vlezou se tam nemusíš se bát .
Ty plánuješ dávat na 69 30kola ?
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1094 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

czlukas píše:
Michal(zetor) píše:Hoši zeptám se má někdo tady na 69tce nebo tomu podobné vzadu 30tky kola? Vlezou se tam vubec? Jenom tak mě zajímá jestli někdo víte o kolik se zvedne rychlost když se daj místo 16,9-28 / 16,9-30? Kolik to udělá ale podle mě to není zas tolik aby to mělo cenu předělávat co myslíte? 8)
Jak sem tet přes vánoce dělal go převodovky na 72 tak sem kola dal na 69 ;-) Vlezou se tam nemusíš se bát .
Ty plánuješ dávat na 69 30kola ?
Aha jasný tak to je dobře ;-) No zatím určitě ne to mě jentak napadlo třebas do budoucna. Já mám na těch 28čkách asi 3-4 roky starý gumy a jsou furt jak nový tak je nechci prodávat zatím pač ty 30tky bych sehnal určitě ojetý na padrť a kupovat pláště se mě nehce :smich: To jsem tak sondoval jesi to tam vubec jde víš 8)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1095 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ale ted uplně nejvíc ze všeho mě sere ta hydraulika :'( :vztek: To nejde prostě nic normálně hladce furt musej bejt nějaký komplikace.
Jinak to probíráme ještě v Technickejch problémech a (hydraulika na 7245) :)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“