problémový motor 7201
Moderátor: Lukashil
Re: problémový motor 7201
když ho nechám celou zimu tak najaře chytne na brnk bez napumpování§
v zimě chytá stejně aŤ napumpuju nebo ne, ventilek na čerpadle vrže.
v zimě chytá stejně aŤ napumpuju nebo ne, ventilek na čerpadle vrže.
Stydím se za tuto zem
Dokud nezměříš ty tlaky tak je každá rada k ničemu. Pro porovnání, já mám tlaky 27,27,25,27 (měřeno před opravou sedel ventilů, 3. válec měl špatnej výfukovej ventil) a když je teplota vyšší než nějakých -5°C tak startuje na brnk, jakmile jde teplota pod -5°C tak taky kucká a trvá tak 5 vteřin než se rozběhne. Ventily a trysky seřízený.
Ještě otázka jaké máš těsnění pod hlavou ? Dělá se 1,5 a 1,2 mm podle přesahu. Jaké se má montovat na motor je posáno v dílenské příručce
Ještě otázka jaké máš těsnění pod hlavou ? Dělá se 1,5 a 1,2 mm podle přesahu. Jaké se má montovat na motor je posáno v dílenské příručce
Taky jsem mu to psal,ale nemá se k tomu.trago105 píše:Dokud nezměříš ty tlaky tak je každá rada k ničemu. Pro porovnání, já mám tlaky 27,27,25,27 (měřeno před opravou sedel ventilů, 3. válec měl špatnej výfukovej ventil) a když je teplota vyšší než nějakých -5°C tak startuje na brnk, jakmile jde teplota pod -5°C tak taky kucká a trvá tak 5 vteřin než se rozběhne. Ventily a trysky seřízený.
Ty tlaky mas namereny na studenym motoru,nebo na ohratym??Ja ted schanim jeden vstrik abych si moh udelat merak a pomerit to u me kolik maji.Jinak po GO jsem daval tesneni 1,5 co mi doporucil v nekvinde a traktor nechyt ani hovno tak jsem to zase rozebral a dal jsem 1,2 tak se to drobet zlepsilo.Pote jsem koupil opet nove trysky a dal jsem jiny podlozky pod vstriky a zase se to o neco zlepsilo.Akorad si myslim ze mam naky divny hlavy kdyz sem to mel sundany tak kazda mela jinak zapusteny ventily a kdyz jsem je zkousel jestli neprosakujou tak to bylo OK
Zetor 15,Zetror 25,Zetor 6911,Stihl 036,Homelite
A nemělo by to být naopak? Reasované hlavy nikdy nepřibyde, vždy jen ubyde. Broušením a tak.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- zetorak jirka
Jestli dáváš pod vstikovače podložky, tak se nediv že ti to nechce pořadně chytat, ty tam nepatřej, pokad to nemáš 40tku, trysky jsou o tu podložku výš a nestříkaj do té komůrky v pístu ale na hranu pístu což je dost špatně.Mesier90 píše:Ty tlaky mas namereny na studenym motoru,nebo na ohratym??Ja ted schanim jeden vstrik abych si moh udelat merak a pomerit to u me kolik maji.Jinak po GO jsem daval tesneni 1,5 co mi doporucil v nekvinde a traktor nechyt ani hovno tak jsem to zase rozebral a dal jsem 1,2 tak se to drobet zlepsilo.Pote jsem koupil opet nove trysky a dal jsem jiny podlozky pod vstriky a zase se to o neco zlepsilo.Akorad si myslim ze mam naky divny hlavy kdyz sem to mel sundany tak kazda mela jinak zapusteny ventily a kdyz jsem je zkousel jestli neprosakujou tak to bylo OK
Jsou tam naky setinovy co se prej davaj nekem do cerpadla.Kdyz jsem ji tam dal a utah vstrik tak se rozmackala uplne na tloustku papiru.
Přijel jsem do dílny k jezedům, chvíli jsem počkal než přišel chlápek a šlo se na to, odhadem tak půl hodiny to trvalo než se všechno přichystalo, na motoru mohlo být takovejch 50,60.Mesier90 píše:Ty tlaky mas namereny na studenym motoru,nebo na ohratym??Ja ted schanim jeden vstrik abych si moh udelat merak a pomerit to u me kolik maji.Jinak po GO jsem daval tesneni 1,5 co mi doporucil v nekvinde a traktor nechyt ani hovno tak jsem to zase rozebral a dal jsem 1,2 tak se to drobet zlepsilo.Pote jsem koupil opet nove trysky a dal jsem jiny podlozky pod vstriky a zase se to o neco zlepsilo.Akorad si myslim ze mam naky divny hlavy kdyz sem to mel sundany tak kazda mela jinak zapusteny ventily a kdyz jsem je zkousel jestli neprosakujou tak to bylo OK
To že jsou různě hluboko ventili je dáno tím, že jak se ventily zaklepávají, tak se pak přefrézují sedla, a ventil je hloub, ale pokud těsní na petrolej tak je to OK.
Nějaká podložka by tam asi měla být, aby to těsnilo, jak na 70 tak i na 77 mám pod vstřikovačema takový slabý hliníkový podložky, která se utáhnutím vstřikovače rozmáčkne a utěsnízetorak jirka píše:Jestli dáváš pod vstikovače podložky, tak se nediv že ti to nechce pořadně chytat, ty tam nepatřej, pokad to nemáš 40tku, trysky jsou o tu podložku výš a nestříkaj do té komůrky v pístu ale na hranu pístu což je dost špatně.Mesier90 píše:Ty tlaky mas namereny na studenym motoru,nebo na ohratym??Ja ted schanim jeden vstrik abych si moh udelat merak a pomerit to u me kolik maji.Jinak po GO jsem daval tesneni 1,5 co mi doporucil v nekvinde a traktor nechyt ani hovno tak jsem to zase rozebral a dal jsem 1,2 tak se to drobet zlepsilo.Pote jsem koupil opet nove trysky a dal jsem jiny podlozky pod vstriky a zase se to o neco zlepsilo.Akorad si myslim ze mam naky divny hlavy kdyz sem to mel sundany tak kazda mela jinak zapusteny ventily a kdyz jsem je zkousel jestli neprosakujou tak to bylo OK
No tak az zmerim tlaky v motoru tak uvidime co dal.Nedari se mi sehnat jeden vstrik ze kteryho bych udelal ten merak.Nema te to nekdo doma?
údajně na nich bylo potřeba pořádně zabrousit vntily, proto to měnší těsněníDYK píše:A nemělo by to být naopak? Reasované hlavy nikdy nepřibyde, vždy jen ubyde. Broušením a tak.
Stydím se za tuto zem
- zetorak jirka
Je pravda že takováhle tlouštka těsnění nemá asi na nic vliv, ale jinak žadný těsnění tam nepatří, utěsní to samotný kužel, samozřejmě nesmí být vyrezatělej. podložky se dávaj na rovný sedla jako třeba u krystala.
jj v katalogu nejsou, ale tady u nás co vim tak všchni je tam dávají, jednak že moc lidí nemá frézu na čištění kuželu, a pak právě třeba kvůli té rzi nebo jiným nerovnostem. Já tam mám hliník 10x14x0,3 a utažením se podložka rozmáčkne do ztracena.
já vím chlapi ty tlaky ale pochopte mě prosím že teď každej den dřepim od 2 do 11 u maturitní práce.
nebo se šprtám na němčinu.
nejbližší termín je květen/červen
do té doby uvádím jen to co vím a mám k dispozici.
třeba někdo pozná charakteristickej popis a vzpomene si že už to zažil
nebo se šprtám na němčinu.
nejbližší termín je květen/červen
do té doby uvádím jen to co vím a mám k dispozici.
třeba někdo pozná charakteristickej popis a vzpomene si že už to zažil
Stydím se za tuto zem