Stavba štěpkovače

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Stavba štěpkovače

#1 Nový příspěvek od Tomáš »

Už delší dobu mam rozdělanou stavbu štěpkovače.Pár fotek už tu bylo než spadlo forum.
Pohon rotoru bude přes pravoúhlou převodovku.Pak bude podávání zboku a tim pádem mužu za štěpkovač připojit vlečku.
P7180024.JPG
P8050001.JPG
P8050004.JPG
PC040045.JPG
A otačky hydromotoru budu měnit Redukčnim ventilem s přepadem do okruhu
P8290058.JPG
Průmer jednoho rotoru je 800mm a síla 25mm váha asi 90kg.Tak nevim jestli mam dát jeden nebo oba dva :-/
Přílohy
PC040034.JPG
Jsou dva druhy nespokojenosti: nespokojenost, která pracuje, a ta, co lomí rukama. První dosáhne toho, co chce, druhá ztratí, co má.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba štěpkovače

#2 Nový příspěvek od Tomáš »

Kluci jaký tam mam dát ložiska?
Kuličková jednořadá nebo dvouřadá?
Pevná nebo vyklápěcí?
Rotor má cca.200kg tak aby moc ložiska netrpěla.
Jsou dva druhy nespokojenosti: nespokojenost, která pracuje, a ta, co lomí rukama. První dosáhne toho, co chce, druhá ztratí, co má.

trk-frk michal

#3 Nový příspěvek od trk-frk michal »

Jestli můžeš, tak se koukni do tabulek, ty ti napoví. Já osobně bych byl pro dvojřadá kuličková naklápěcí. přecejenom v domácích podmínkách to stou souosostí ložiskových pouzder není na100%. Já to mám doma i na srovnávačce š. 40cm a nemohu si na to ztěžovat. Ale zámečník nejsem...
Co nejde urvat silou, jde ještě větší silou. Co upadne, to tam nepatří......

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Tomáš »

Tak to bych je tam mohl taky dát co.Snad nebudou moc drahý :(

jirkaaro244

#5 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

cus delam to same uz mas rotor?ja rotorem zacal
Přílohy
08 305.jpg
08 304.jpg
08 302.jpg
08 299.jpg

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Tomáš »

Ty kráso to vypadá dost dobře 8) Rotor už taky mam.Kolik Ti ten rotor váží a do jaký průměru to bude?To Ti to bude dělat max tak 2.5cm dlouhou štěpku,co?

jirkaaro244

#7 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

vahu neznam ale ve dvouch to unesem a ta dylka bude regulovatelna mam v planu dva hydromotory a dva valce na podavani protoze cim delsi stepka tim vetsi odpor takze podle druhu matrose ale max muzu 18 az 20 mm chtel bych tam dat snimac otacek ze pri poklesu otacek se zastavi podavani budu to honit disl motorem 1,8 citroen a prevod do pomala 1ku 2,2 asi to teprve ukaze dalsi vyvoj uz mam podvozek

jirkaaro244

#8 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

prumer rotoru je 660 sire 34 noze mam s torona upravene jdou docela vrtat prum hridele 60 a ty loziska mam kulickove dvourade vyklapeci

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Tomáš »

jirkaaro244 píše:prumer rotoru je 660 sire 34 noze mam s torona upravene jdou docela vrtat prum hridele 60 a ty loziska mam kulickove dvourade vyklapeci
Už jsem sehnal ložiska.Vyklápecí a kuličková.
Mě to bude dělat max.dýlku štěpky 40mm.
Kolik Ti to bude brát průměr?
Já odhaduji na mém štěpkovači při 15mm štěpce tak 15cm větev.Ale je to jen můj odhad.Když to vezme 10cm suchou větev tak budu nad míru spokojený.Praxe ukáže :)

jirkaaro244

#10 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

vstupni otvor planuju 140 sire 160 vyska silnejsi je skoda stepkovat takze neco jak ty

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od Tomáš »

To máš pravdu že silnější je lepší pořezat na špalky.
Ten rotor jsem Ti spočítal na nějakých 92kg.snad dobře.
Jaká výhoda je v tom že tam budeš mít dva podavajicí válce?

jirkaaro244

#12 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

co jsem zatim vydel tak meli dva valce jeden musi stacit taky sem otom uvazoval jake das moze taky 3?mel sem pucenou origo italsou sracku motor honda 20 koni dva remeny prevod do pomala ale rotor mel stejne 1500 otacek a bralo to tvrde hranoly 10x10 suche!a jen obcas se to zastavi pokud klesnou otacky o 10 pronent a navic je tam ram pri narazu to da spetnej chod coz je bezpecne to co zde vydim to kdyby te zahaklo za rukaf tak ses ve pi....

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od Tomáš »

Já tam budu dávat jen dva nože na rotoru.Rozměr nože dýlka-250mm šířka- 10mm v výška-100mm.Plus dva na pevno jeden horizontálně a druhý vertikálně.Vkládací část šíře 800 a výška 650.Šíře před válcem 200.
Jaký budeš dělat úhel štěpkování ve směru na kmen?
Koukni se na typ-TP 150 MOBILE podle velikosti a hmotnosti rotoru by Ti to mohlo brát taky 150mm.
http://www.b-agro.cz/zemedelska-technik ... sekce=1048

jirkaaro244

#14 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

toto ma muj znamej ma to traktore za 40tkou stepkuje stim suche krajiny z chmelaku a docela ma co delat bejt to o 3 m delsi tak traktor chcipne ani nema otvory za nozema on ma velkou mezeru mezi nozem a rotorem 4 cm ale jinak dobry uz to ma nakej patek
Přílohy
08 039.jpg
08 037.jpg
08 034.jpg

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Tomáš »

Já to mam taky tak udělaný.Žádný otvory v rotoru jako Ty .Prostě jako Tvůj kamarád mezi rotorem a nožem mam mezeru 4cm.Tim pádem můžu slabší větve a chroští do průměru 5cm štěpkovat na maximální dýlku štěpky 4cm. Můj rotor váží 190kg+ hřídel +držáky na nože +nože celkem něco málo přes 200kg.Když bude rotor těžší tak si myslim že nebude docházet k takovým rázům při dělení štěpky od větve.A taky nebudou tak namáhány převody.Pohon mam řešen přes třecí spojku od traktoru výkonu motoru 46kw.
Už máš něco čím budeš štelovat otáčky podavajicích válců?

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“