NAVIJÁK OD STRAKY

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
straka22

Re: NAVIJÁK OD STRAKY

#61 Nový příspěvek od straka22 »

McPeci píše:tak uz nic zjistil jsem za by to melo byt pojištene takže TP to asi má, klobouk dolů :potlesk: kolik na to stoji pojistka?? čistě ze zvědavosti ;)
Cau tp to má pojistku taky ale neřeknu ti cenu to je pořád taťkovo zítra zjistím adám vědět.

straka22

#62 Nový příspěvek od straka22 »

FERO 873 píše:
straka22 píše:
FERO 873 píše:8) Dobrá práca myslím cérka si lepši ako ja mne sa podarili len chlapci :D k navijáku sa nevijadrujem :nene:
Dik jak to že sa nevyjadřuješ k navijáku je to tak hrozne?????
Nie preto že by som mal nejaké výhrady aj keď viem si to predstaviť aj inak ale každý robi ako vie a z čoho vie a to je to čo na niektorých obdivujem pretože keď vidim niektoré výtvory tak si hovorím klobuk dolu pretože ja byť na ich mieste asi by som sa nato :zadek: takže čo si si spravil to máš 8)
Dík Fero

straka22

#63 Nový příspěvek od straka22 »

Chlapi prosim vás potřeboval bych poradit s kardanem tři dny jsem s taťku přemíšlál jen nad kardanem a ještě to neni ono v nejvyšší poloze je celkem dost zlomeny mam strach že ho urvu ale zase si říkám že tam není v tahu takže by to mohl zkousnout.Napadá mně jedna věc že nebudu tak vysokozvedat děláto jen o 3cm oty když bu du zvedat míň tak v pohodě.Poraďte mi prosím!Nebo existuje nejaký kardan který sa výc može lámat????D9K za rady

CBS

#64 Nový příspěvek od CBS »

Dosť zalomený je relatívny pojem. Máme sejačku SPC 6, má kardanom hnaný ventilátor, konštrukčne je to tak blbo vyriešené, že keď potrebujem pri otáčaní cúvať, musia ísť ramená na doraz, a vtedy je kardan tak zalomený až búcha, vypnúť ho nemôžem, lebo odpadnú prisaté semienka a prvé 2 metre to nebude siať :-/ Kardan dostáva dosť zabrať, ale inak si neviem pomôcť. Ak budeš ťahať drevo, budeš potrebovať zdvihnúť vzperu čo najvyššie, ak ti spustený kardan v hornej polohe nevydáva žiadne zvuky, nemáš sa čoho báť. Sú špeciálne kardany so zdvojenými kĺbmi, ale za tú cenu by si možno kúpil použitý továrenský navijak aj s kardanom :kladivo:

mihi

#65 Nový příspěvek od mihi »

straka22 píše:Chlapi prosim vás potřeboval bych poradit s kardanem tři dny jsem s taťku přemíšlál jen nad kardanem a ještě to neni ono v nejvyšší poloze je celkem dost zlomeny mam strach že ho urvu ale zase si říkám že tam není v tahu takže by to mohl zkousnout.Napadá mně jedna věc že nebudu tak vysokozvedat děláto jen o 3cm oty když bu du zvedat míň tak v pohodě.Poraďte mi prosím!Nebo existuje nejaký kardan který sa výc može lámat????D9K za rady

Mám taký istý problém ako ty...ale smerom dole.
A ja to vyriešim tak že nadvarím spodok štítu o toľko aby bol kardan na Z25 a kardan an navijáku v takej istej výške.
Alebo by som posunul kadran na navijáku hore,ale to je komplikovanejšie riešenie...
Ono Z 25 je na naviják trošku komlikovaný, lebo hydraulika a kardan sa zapína súčastne, takže aj dvíha ramená aj sa točí kardan... :pistol:

Mihi
Mihi

harijaro

#66 Nový příspěvek od harijaro »

mihi píše:
straka22 píše:Chlapi prosim vás potřeboval bych poradit s kardanem tři dny jsem s taťku přemíšlál jen nad kardanem a ještě to neni ono v nejvyšší poloze je celkem dost zlomeny mam strach že ho urvu ale zase si říkám že tam není v tahu takže by to mohl zkousnout.Napadá mně jedna věc že nebudu tak vysokozvedat děláto jen o 3cm oty když bu du zvedat míň tak v pohodě.Poraďte mi prosím!Nebo existuje nejaký kardan který sa výc može lámat????D9K za rady

A ja to vyriešim tak že nadvarím spodok štítu o toľko aby bol kardan na Z25 a kardan an navijáku v takej istej výške.
Alebo by som posunul kadran na navijáku hore,ale to je komplikovanejšie riešenie...
Ono Z 25 je na naviják trošku komlikovaný, lebo hydraulika a kardan sa zapína súčastne, takže aj dvíha ramená aj sa točí kardan... :pistol:

Mihi
to maš nejake divoke :shock: kardan sa predsa zapina pakou vedla rychlostky a hydraulicke ramena sa ovladaju pakou vedla sedačky. či?!

mihi

#67 Nový příspěvek od mihi »

to maš nejake divoke :shock: kardan sa predsa zapina pakou vedla rychlostky a hydraulicke ramena sa ovladaju pakou vedla sedačky. či?![/quote]

Jasné to máš pravdu, ale myslel som to tak že bez zapnutého kardanu nefunguje hydraulika...
Aj Ty si mal 25-ku??

Mihi :)
Mihi

harijaro

#68 Nový příspěvek od harijaro »

nie ale bratranec ma dve káčka tak som si kedysi vedel na nich zajazdit ked sme išli spolu na drevo

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#69 Nový příspěvek od McPeci »

mihi píše:

Mihi
no nevim ale udělat přídavný převod 1:1 nebo 1:2 aby se kardan zapínal výš mi nepříjde zas tak moc komplikované. se mi zdá složitější spodek štítu, aby byl pevný, funkční a nebyl jak oko na pěst ;) ale tak ted se mi to radí dokud to nemám hotové :D taky se s tím budu trápit ;)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

straka22

#70 Nový příspěvek od straka22 »

CBS píše:Dosť zalomený je relatívny pojem. Máme sejačku SPC 6, má kardanom hnaný ventilátor, konštrukčne je to tak blbo vyriešené, že keď potrebujem pri otáčaní cúvať, musia ísť ramená na doraz, a vtedy je kardan tak zalomený až búcha, vypnúť ho nemôžem, lebo odpadnú prisaté semienka a prvé 2 metre to nebude siať :-/ Kardan dostáva dosť zabrať, ale inak si neviem pomôcť. Ak budeš ťahať drevo, budeš potrebovať zdvihnúť vzperu čo najvyššie, ak ti spustený kardan v hornej polohe nevydáva žiadne zvuky, nemáš sa čoho báť. Sú špeciálne kardany so zdvojenými kĺbmi, ale za tú cenu by si možno kúpil použitý továrenský navijak aj s kardanom :kladivo:
Přišel jsem na jednu věc od známého,já jsem si kardan dělál sám kříže jsem sehnal v kovošrotě a ten matroš který sa na sobě pohibuje jsem si udělal sám je to čtyř hran 35 na 35 s kosenýma hranama a silno stěnnou trubku jsem nahřál nasunul na ten čtyřhran a koval (udělal jsem vlastně silno stěnný jekl)krasně to po sobě chodí pak jsem to navařil na kříže (ten kardan co je na fotkách to není on to je jen tak na zkoušku abych nepokazil ten o kterém píšu jen ty kříže jsem nechal na ten ktewrý budu používat)No a ten známí mi řekl že to mám špatně navařené že nemám kloub na kloub a proto to na hoře bůchá že se to mezi sebů hádá.Tak jsem to navaříl kloub na kloub a uvydím až to vyzkouším.Snad to bude dobré.Pak dám fotky kardanu jak ho mám udělaný.

straka22

#71 Nový příspěvek od straka22 »

straka22 píše:
McPeci píše:tak uz nic zjistil jsem za by to melo byt pojištene takže TP to asi má, klobouk dolů :potlesk: kolik na to stoji pojistka?? čistě ze zvědavosti ;)
Cau tp to má pojistku taky ale neřeknu ti cenu to je pořád taťkovo zítra zjistím adám vědět.
Sorri že tak dlouho nepíšu ta pojistka stoji taťku kolem 9 stovek.Čau nezlob se.A ty jsi jak daleko s navijákem?

CBS

#72 Nový příspěvek od CBS »

straka22 píše: Přišel jsem na jednu věc od známého,já jsem si kardan dělál sám kříže jsem sehnal v kovošrotě a ten matroš který sa na sobě pohibuje jsem si udělal sám je to čtyř hran 35 na 35 s kosenýma hranama a silno stěnnou trubku jsem nahřál nasunul na ten čtyřhran a koval (udělal jsem vlastně silno stěnný jekl)krasně to po sobě chodí pak jsem to navařil na kříže (ten kardan co je na fotkách to není on to je jen tak na zkoušku abych nepokazil ten o kterém píšu jen ty kříže jsem nechal na ten ktewrý budu používat)No a ten známí mi řekl že to mám špatně navařené že nemám kloub na kloub a proto to na hoře bůchá že se to mezi sebů hádá.Tak jsem to navaříl kloub na kloub a uvydím až to vyzkouším.Snad to bude dobré.Pak dám fotky kardanu jak ho mám udělaný.
Je to pravda, to by ti malo pomôcť. Ale celá teória padá, ak nie sú rovnaké uhly natočenia oboch kĺbov a hádzavosť strednej časti tiež urobí svoje, no pootočené krýže o 90° to všetko znásobujú.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od McPeci »

tak rám mám vesměs hotový, ještě navařit všechny 3 upínací body, a dořešit kladku + rám s nějakou tou mřížkou no a pak se musim pustit do bubnu, a té rozpínací věci:D nakonec dořešit kardan a spodní ramena na traktoru :D ještě je pořád nemám hotové :D
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“