problém s riadením

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
danymorti

problém s riadením

#1 Nový příspěvek od danymorti »

riadenie na traktore, pokiaľ je studený olej, krásne všetko funguje, akonáhle sa zohreje, prestane proste fungovať, chytím hadice do ruky a cítim, ako prúdi olej, akokeby cez piestnicu. Ked zdvihnem predok traktoru dopredu, tak to ide, je možné, že netesní dobre piest? alebo môže byť problém v orbitole?

Tata
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s riadením

#2 Nový příspěvek od Tata »

sundej z pistnice jednu hadici tu zašpuntuj a zkus řidit jak ji budeš mit v dorazu tak nesmi z pistnice vytekat oleje jestli poteče tak je těsnění v haji, ale i orbitrol muže byt v prdeli
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

jiriSBS

#3 Nový příspěvek od jiriSBS »

Jak bylo výše řečeno,řízení do rejdu,povolit nečinnou hadici řízení,otáčet volantem dále do rejdu,nesmí vytíkat olej z hyd.válce,pokud nevytíká,musí mít volant doraz ,nesmí se otáčet.Pokud se dále volant otáčí byť i pomalu,je vada v Orstě,pak netěsní narazové ventily-což je opravitelné(gumičky,seřizení tlaku),nebo propouští hvězdice ,což je problém-výměna hvězdice,tato porucha se vyskytuje zřídka.

ARO V3S

#4 Nový příspěvek od ARO V3S »

:zapomel: mám orstu myslím že je funkčná bez motora ide všetko pekne dnes som založil sfúknuté kolesá a nech to íst ani z motorom nadvihol som zadok lebo sa mi otáča aj predok aj zadok a zadok sa otoči la predok len náznaky na pohyb a volant sa dal pomáličky otáčať čerpadlo je silné a mám spenený olej aká je chyba ?, :'(
Aro 243 3,2 D

jiriSBS

#5 Nový příspěvek od jiriSBS »

Těch problému se tam jeví více:

1)volant při dorazu vyd.válců se dále otáčí, a)vadné hyd.válce(manžety)
b)Netěsné narazové ventily(korunkové matice zajištěné
závlačkou,-vadné gumičky 12x2,-vadné jehlové ventily,
-špatné seřízení)
c) vyběhaná hvězdice orsty
2)spěněný olej převážně netěsnost mezi nádrži a čerpadlem.
3)mezi hřídeli volantu a orstou musí být radiální a axiální vůle,podle fota na vedl.vlákně to propojení nevypadá dobře.Pokud je hřídel orsty zatěžován radiálními nebo axiálnimi silami neotevíra se plně šoupátko orsty,orsta špatně zatáčí a nemá sílu.
To jsem nastínil par možných závad,ale nejdříve hledej v mechanice a pak v hydraulice, já to sice napsal naopak začni u bodu 3-1.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“