Red Ford
Re: Začátek - asi Gekon
Ručnu brzdu na kvapalinove brzdy spraviš uplne jednoducho,medzi trubky vmontuješ gulovy ventil a ked zabrzdiš tak ho zavreš a kvapalina sa nevrati spet do nadobky a kolesa ostanu zablokované.Pri odbrzdovani jednoducho gulovy ventil otvoriš a kvapalinu vytlači spet do nadobky.takto maš vyriešene hned aj smerove brzdy....ja som to mal tak na svojom traktore aj kamoši v dedine a fungovalo to bez problemov.
- honzajs
Děkuji za rady a tipy, ale nakonec jsem dnes koupil pás ruční brzdy na Zetor a ruční brzda bude pásová. Pás stál necelé dvě stovky, páku ruční brzdy seženu ve šrotě nebo vyrobím a bude to zcela dostačující. Stejně tu ručku používám jenom když potřebuji otevřít bránu tak abych nemusel chcípat motor a dávat tam kvalt. Další ručku hodlám udělat na vozejk takže to bude určitě stačit.
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- honzajs
Tak jsem dnes konečně dovařil horní rám co bude pod sedačkou. Doufám že už na něm mám přivařené vše co jsem potřeboval. Ostatní se už bude jenom šroubovat.
Když jsem rozdělával unašeč kříže na diferáku nešlo to vůbec polit přesto že to měl před rokem rozděláno a našroubovat to šlo úplně lehce. Když jsem matku dostal ven tak jsem zjistil že je úplně orvaný závit. Nechápu jak se to mohlo stát protože s traktůrkem jsem ujel asi 1km.
Když jsem rozdělával unašeč kříže na diferáku nešlo to vůbec polit přesto že to měl před rokem rozděláno a našroubovat to šlo úplně lehce. Když jsem matku dostal ven tak jsem zjistil že je úplně orvaný závit. Nechápu jak se to mohlo stát protože s traktůrkem jsem ujel asi 1km.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
Tak se ti tam něco pne a nebo si jen prostě moc bejčil no
Nemůže to být tím, jak jsi psal že ti vibruje ten reduktor?
- honzajs
Důvodů bude asi hned víc. Jednak jsem při montáži zapoměl vložit vymezovací podložku na drážkovanou hřídel pod unašeč takže ten se opíral o rozšířený konec drážkování a tudíž nebyl kloudně dotažený. Druhý důvod budou asi ty vibrace reduktoru v kombinaci s nedotaženým unašečem. Divné je jenom to že když jsem začal matku povolovat tak asi 0,5cm délky hřídele šla normálně a potom se teprve zasekla. Ono je to i vidět že začátek závitu je zdravý.tichys píše:Nemůže to být tím, jak jsi psal že ti vibruje ten reduktor?
No nic teď jenom doufám že zbytky závitu budou dostatečně držet a nebudu to muset celé rozdělat a navařovat hřídel a dělat nový závit.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- honzajs
Tak jsem si dnes dovezl naohýbané plechy na blatníky a bruknový plech na podlahu. Teď už jenom ohnout příčné ohyby, posvařovat a domyslet uchycení.
No ještě jsem nevyjel a v pondělí si jedu pro jinou převodovku z M25 s vývodem na čerpadlo. Ta ale půjde do trakůrku nejdříve příští zimu.
No ještě jsem nevyjel a v pondělí si jedu pro jinou převodovku z M25 s vývodem na čerpadlo. Ta ale půjde do trakůrku nejdříve příští zimu.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
Pekná čistá robota
- honzajs
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- honzajs
Tak převodovka z M25 je doma. Jsem zvědavý jestli půjde napasovat namísto M22 nebo jestli nakonec bude muset dál do světa.
převodovka ač na první pohled nevypadá se zdá být v poměrně slušném stavu. Jenom chybí nějaký unašeč pro připojení čerpadla. Očekával jsem otvor pro drážkovanou hřídel a namísto toho jsou tam pouze dva výstupky zřejmě pro nějakou pružnou spojku či co. Asi by tam někde mělo být i gufero. Nevíte někdo co tam vlastně chybí??
převodovka ač na první pohled nevypadá se zdá být v poměrně slušném stavu. Jenom chybí nějaký unašeč pro připojení čerpadla. Očekával jsem otvor pro drážkovanou hřídel a namísto toho jsou tam pouze dva výstupky zřejmě pro nějakou pružnou spojku či co. Asi by tam někde mělo být i gufero. Nevíte někdo co tam vlastně chybí??
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
Máš v pláne kabínu?
- honzajs
Ne. Kabina nebude jenom se držím zásady - bezpečnost na prvním místě a docela se mi nelíbí představa, že by spolujezdec před sebou neměl nic co by mu v krajním případě zabránilo spadnout mezi kola. Ono těch důvodů proč ta konstrukce je víc. Jednak na ni přijdou přidělat pozičky a blinkry, jednak tam přijde ještě trubka jako madlo pro nastupování a taky to bude sloužit jako držák pevných blatníků, protože dělat blatníky nad kolem se mi nechce.Toreto píše:Máš v pláne kabínu?
Vlastně to všechno vychází z toho že jsem přemýšlel nad vzhledem traktůrku. Původně jsem chtěl dělat něco trochu v historickém stylu, ale ty oblé tvary dají docela dost práce. Potom jsem na na Rezisových stránkách narazil na odkaz na stránky plechových traktůrků a tam jsem se nechal inspirovat modelem AGRO 90. Jde pouze o inspiraci takže jsem si z toho vzal některé prvky, které se mi líbily a přizpůsobuji je k obrazu svému a svým možnostem. Dokonce ani nevím jestli takový traktor vůbec existoval protože na netu jsem ho nikde nenašel. V době kdy jsem ty obrázky objevil tak jsem už mněl dost věcí hotových a nechtěl je předělávat takže to bude trochu takový mutant, ale snad to tak hrozné nebude. Jak už jsem řekl na prvním místě je praktičnost a bezpečnost.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
-
pozrel som si ten model a vyzera to velmi zaujimavo som zvedavy na vysledok
- honzajs
Radši od toho moc nečekejte, jak už jsem psal upravuji to k obrazu svému. zadní blatníky budou zlomeny na třikrát protože mám větší zadní kola, přední blatníky budou mít kratší převis apod. Kaplička pod přístrojovkou bude vyvýšená protože už ji mám hotovou a předělávat to nebudu. No prostě to určitě nebude stylově vyladěné jako ten model který se mi taky zdá velice podařený.
No tak už konečně vím co je to za traktor ten model AGRO 90. Je to vlastně MT8 050. Pořád jsem si říkal, že je mi nějak povědomý ale tu MT8 znám jenom s kabinou. Bez ní jsem ji nepoznal.
No tak už konečně vím co je to za traktor ten model AGRO 90. Je to vlastně MT8 050. Pořád jsem si říkal, že je mi nějak povědomý ale tu MT8 znám jenom s kabinou. Bez ní jsem ji nepoznal.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
-
no tak to som rad že sa ti to podarilo zistit llebo tieš ma zaujimalo že či to je realny model a lubim sa mi ta ukosena predna maska bude aj taketo farbne prevedenie?