Ahá ... Ale ták toto máme všetko v poriadku a dávali sme všetko novéjaro super50 píše:povol spodne aj vrchne stelovamie a na spodok gde je spodne stelovanie a tam na bakne a skusaj kolko traba kamosovi tam voslo as 5 mm z jednej a aj zdruhej straniCSrado píše:Ako kde to mám podvariť ?jaro super50 píše:gufera kup nove a na bakne podvar na spodok ja to tak mam a flekujuCSrado píše:Zdravím
Mám otázku
Dali sme dole brzdy a to už komplet celé a aj víka poloosi a meníme gufera ale že či nemáte nejaké finty s guferami aby to bolo na 100% urobené
zetor super 50 z kvakoviec
Moderátor: Lukashil
Re: zetor super 50 z kvakovic
Zetor Super 50, Zetor Super 50, Zetor 6911
Volkswagen Passat 2.0 TDI, Skoda Octavia 1.9 TDI
Ták Super sa už blíže dokončeniu opravy motora, uzávierky a brzd
Skoro dokončený
Len vtip ... Ale môžem poslať aj vystrihovačku tohto do Emailu kto by chcel a mal hlavne čas a nervy
Skoro dokončený
Len vtip ... Ale môžem poslať aj vystrihovačku tohto do Emailu kto by chcel a mal hlavne čas a nervy
Zdravím Supráci
Zase ten problém s olejom z hláv
Prekrúžkovali sme motor ( dávali sme 106 mm a brúsili zo zámku), ale keď som ho naštartoval a bežal asi 4 minúty keď ho stislo ( nezalial som čerpadlo) tak šiel olej z 1. a 4. hlavy, ale olej tam nemohol byť nijaký, lebo motor vôbec nemazal, proste nepotiahol olej, len bol dole vo vani
Ták neviem odkiaľ sa mohol vziať v pieste
Trocha nelogické mi to príde
Zase ten problém s olejom z hláv
Prekrúžkovali sme motor ( dávali sme 106 mm a brúsili zo zámku), ale keď som ho naštartoval a bežal asi 4 minúty keď ho stislo ( nezalial som čerpadlo) tak šiel olej z 1. a 4. hlavy, ale olej tam nemohol byť nijaký, lebo motor vôbec nemazal, proste nepotiahol olej, len bol dole vo vani
Ták neviem odkiaľ sa mohol vziať v pieste
Trocha nelogické mi to príde
-
to je nafta nespalena zmeraj mu tlaki
Nieje to nafta, lebo nafta viem ako vyzerá a toto je olej je to husté a nafta je riedka a vidno cez ňu trochajaro super50 píše:to je nafta nespalena zmeraj mu tlaki
A tlaky bude mať dobré lebo keď som potom točil z oredu korbou tak som nemohol pretlačiť kompresiu
Dobrý večer
Potreboval by som zistiť či mám funkčný otáčkomer to na pľúciach je funkčné a lanko mám nové ale neskúšal som ho ešte zapojiť aby som ho nedodrbal zbytočne
Mohlo by sa niečo stať ak by bol niekde problém ?
Ono to funguje len na tlačení lánka do budíka či ?
Potreboval by som zistiť či mám funkčný otáčkomer to na pľúciach je funkčné a lanko mám nové ale neskúšal som ho ešte zapojiť aby som ho nedodrbal zbytočne
Mohlo by sa niečo stať ak by bol niekde problém ?
Ono to funguje len na tlačení lánka do budíka či ?
Zdravím
Dnes sme naštartovali traktor a tlak po oprave čerpadla pekne šplhal
Ale stala sa skoro katastrofa
Pred tým než sme dali čerpadlo oleja do opravy tak nám stislo motor lebo nepotiahol olej a ja som si to nevšimol a po 2 minútach ho stislo, ale o tom každý vie
Ale prišla hrozná správa
Traktor komplet poskladaný a bežal asi 10 sekúnd a zas ho stislo a tlak oleja bol dobrý, nechali sme ho vychladnú a zas naštartovali a už len 5 sekundy bežal, a stále menej a menej
Tak sme otvorili víčko na nalievanie a samy dym šiel z vane
Tak hneď dole vaňa aj hlavy a vonku vybrať piesty
Vyberali sme 1. potom 4. po nej 2. a na nich nič nebolo vidno ale kľuka nešla stále vôbec točiť a to už tam bol len jeden piest
Tak sme povolili aj ten 3. a tam bol problém, na ložisku boli časti kovu z kľuky a stale ju brzdili a stiskalo motor
Zajtra sa ocko pokúsi stiahnúť dole kov z ložiska, ktoré ma natočené asi 10 moto hodin a trocha prebrúsiť kľuku a zložiť všetko a či to bude fungovať
Tú su aj fotky z dnešného nepodareného dňa
Dnes sme naštartovali traktor a tlak po oprave čerpadla pekne šplhal
Ale stala sa skoro katastrofa
Pred tým než sme dali čerpadlo oleja do opravy tak nám stislo motor lebo nepotiahol olej a ja som si to nevšimol a po 2 minútach ho stislo, ale o tom každý vie
Ale prišla hrozná správa
Traktor komplet poskladaný a bežal asi 10 sekúnd a zas ho stislo a tlak oleja bol dobrý, nechali sme ho vychladnú a zas naštartovali a už len 5 sekundy bežal, a stále menej a menej
Tak sme otvorili víčko na nalievanie a samy dym šiel z vane
Tak hneď dole vaňa aj hlavy a vonku vybrať piesty
Vyberali sme 1. potom 4. po nej 2. a na nich nič nebolo vidno ale kľuka nešla stále vôbec točiť a to už tam bol len jeden piest
Tak sme povolili aj ten 3. a tam bol problém, na ložisku boli časti kovu z kľuky a stale ju brzdili a stiskalo motor
Zajtra sa ocko pokúsi stiahnúť dole kov z ložiska, ktoré ma natočené asi 10 moto hodin a trocha prebrúsiť kľuku a zložiť všetko a či to bude fungovať
Tú su aj fotky z dnešného nepodareného dňa
Našiel som nejaké staršie video tak ho sem prídám
To je ešte štart s motorom, ktorý nemá skoro nič nové
To je ešte štart s motorom, ktorý nemá skoro nič nové
Zdravím
Dnes motor pekne išiel po oprave ojničných ložísk a po výmene krúžkov
Ale nastal problém
Robili sme naftové čerpadlo aj dávali novú koncovku na 4. piest a na ostatné sme len nastavili
A ak ide na nízkych ide pekne sivý dym a ak mu prídám tak pri rozbehu obrovský mrak bieleho dymu
Čo to môže byť ? ... Neskorá alebo skorá nafta alebo zlé koncovky ?
Dnes motor pekne išiel po oprave ojničných ložísk a po výmene krúžkov
Ale nastal problém
Robili sme naftové čerpadlo aj dávali novú koncovku na 4. piest a na ostatné sme len nastavili
A ak ide na nízkych ide pekne sivý dym a ak mu prídám tak pri rozbehu obrovský mrak bieleho dymu
Čo to môže byť ? ... Neskorá alebo skorá nafta alebo zlé koncovky ?
Podle mě
1.studenej motor
2.velký množství nespálený nafty
3.předvstřik
4.špatný čerpadlo
5.trysky
6.malý tlaky ve válcích, ale ty si měnil jestli se nepletu
1.studenej motor
3.předvstřik
4.špatný čerpadlo
5.trysky
Tel.: 602 350 914
email: vstepanek@volny.cz
Ďakujemvstepanek píše:Podle mě
1.studenej motor
3.předvstřik
4.špatný čerpadlo
5.trysky
1.Studený nieje lebo mal asi 75 stupňov a aj vtedy keď som mu pridal tak zadymil na bielo
2. O tom neviem
3. Tento môže byť
4. čerpadlo je po oprave
5. Trysky sa zajtra kúpia nové
6.Ták nedával komplet nové ale dávali sme 106mm krúžky a brúsili zo zámkov a podľa mňa má teraz dobré tlaky
Zkoukni trysky a předvstřik to bude asi nejdůležitější.
Tel.: 602 350 914
Jasné, ešte raz ďakujemvstepanek píše:Zkoukni trysky a předvstřik to bude asi nejdůležitější.
Ja ked som dal čerpadlo po oprave,tak žral jak hovado a dymel ešte viac,ale na čierno,nastavil som trysky na 170 atmosfer,lebo už boli staršie a pri predpisanom "scali" a ten motor teraz beži jak hodinky tak 4 roky a spotreba je gut... :)Inač biely dym je nespalena nafta,vid dokonale spalovanie vozidla avia..
-
motor nrbude mal poriadne tlaky a nedokaže poriadne spalit naftu ja som tieš zbrusil z kruškoch a nigdy to nemalo poriadne tlaky vždy to hulilo ako lokomotyva na bielo a jak som dal nove vložky a piesty ta prestalo dimit v zabere zahulu ale na čierno zmeraj kompresne tlaky a napiš kolko maš ak nemaš komresio meter tak si sprav doma ja som si doma z pravil zo stareho vstreku len potrebuješ budik aspon do 25 atmosferIvan50 píše:Ja ked som dal čerpadlo po oprave,tak žral jak hovado a dymel ešte viac,ale na čierno,nastavil som trysky na 170 atmosfer,lebo už boli staršie a pri predpisanom "scali" a ten motor teraz beži jak hodinky tak 4 roky a spotreba je gut... :)Inač biely dym je nespalena nafta,vid dokonale spalovanie vozidla avia..