freemanův špalíkovač

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
fastrac8250

Re: freemanův špalíkovač

#31 Nový příspěvek od fastrac8250 »

a to dokopy pozvaras?

freeman

#32 Nový příspěvek od freeman »

Nevim jak to myslíš, ale do děr nacpu futra na ložiska a ty k tomu navařim a budu doufat, že se ty plotny při sváření neprohnou :tyty:

fastrac8250

#33 Nový příspěvek od fastrac8250 »

myslel som tie svorniky lebo na nich nie je vidiet ziaden zavit 8)

saimon25

#34 Nový příspěvek od saimon25 »

freeman píše:Nevim jak to myslíš, ale do děr nacpu futra na ložiska a ty k tomu navařim a budu doufat, že se ty plotny při sváření neprohnou :tyty:
Potom to zvaraj postupne a nie naraz lebo ti tu platnu prehne ale ved zaleži kolko amper na to pustiš ja ked som zvaral platnu tak som si nehal pridavok na otvoroch a potom som to vyfrezoval pri tej dlžke platne sa to prehlo o 2mm
Přílohy
P1010387 [640x480].JPG

freeman

#35 Nový příspěvek od freeman »

fastrac8250 píše:myslel som tie svorniky lebo na nich nie je vidiet ziaden zavit 8)
Nechtělo se mi dělat na svorníkách vnější závity, tak jsem udělal vnitřní a mam tam šrouby

freeman

#36 Nový příspěvek od freeman »

foto předlohy, jištění jsem vyřešil tak, že jsem provrtal ozubený kolo předlohy a dal jsem tam střižnej šroub m8, jestli to bude málo ukážou až testy
Obrázek

vitex

#37 Nový příspěvek od vitex »

Bude málo.

wlcoun

#38 Nový příspěvek od wlcoun »

Možná ne.U rozmetadla RUR 5 byl střižný kolík tuším 4 nebo 5 mm.Byl tam jako jednostřižný.Kolikrát jsem se divil co to vydrželo-kameny v hnojišti atd.Kolikrát to byla rána že crystal pořádně zakňučel a vydrželo to :smich: .Je pravda,že tady bude víc rázů.Tak uvidíš.

JH

#39 Nový příspěvek od JH »

Podle mích zkušeností bude málo. Měl jsem střižnou spojku se šroubem M10 cca 47 mm od středu hřídele a každých cca 2-5 naštěpkovaných kubíků jsem ustřihl šroub. Předělal jsem to na M 12 a je pokoj. Záleží jaký průměry budeš štěpkovat. Já bral max těch cca 90mm. Mám taky předlohu. Převod je 2:1.

freeman

#40 Nový příspěvek od freeman »

No já mám mt8 132,2 a válce od sebe budou nějakých 65mm takže max tenhle průměr, pak se to už vyplatí nařezat na pile na špalky. No a když 8mm bude málo, tak to převrtám na 10mm.
Chci to spíš jen na smrkový větve. kterých se u nás válí spousta a tlustší než nejakých 50mm se jen tak nevidí. Jsem zvědavej, jak dlouho budou ty větve k mání, protože asi 10 km od nás jezdí po lese mašina, která po těžbě posbírá všechny větve a slisuje to do balíků, takže v lese po ní zůstanou jen půlmetrový koleje.

mihi

#41 Nový příspěvek od mihi »

freeman píše:foto předlohy, jištění jsem vyřešil tak, že jsem provrtal ozubený kolo předlohy a dal jsem tam střižnej šroub m8, jestli to bude málo ukážou až testy
Obrázek
Ahojte, no podľa mňa závisí aj z akého pevnostného materiálu je tá skrutka M8....(4.8, 8.8 , 10.9....)

Mihi :)
Mihi

JH

#42 Nový příspěvek od JH »

Já měl původní M10 8.8 , ale po pár minutách štěpkování už byl šroub natažený, ale spojka běžela dál a po čase se šroub ustřihl. 10.9 se tolik nenatahoval, ale o moc déle nevydržel. Teď mám M12 10.9 , je sice natažený, ale drží už druhým rokem.
Určitě lepší by byla lamelová spojka, ale problém je ta cena. :-/
PS: Hlavně nezapomenout na rezervní šrouby, matky, klíč. kladivo. Není nic lepšího než když ti to ulítne a jsi někde daleko, a nemáš jednu věc sebou a práce stojí. :vztek:

freeman

#43 Nový příspěvek od freeman »

No tak to asi budu muset dát silnější, protože jsem dal m8 tvrdost 4,8. Jinak už to zkouším spasovat a čumim, jak je laser přesná mašinka, ty díry na misky na ložiska jsou dokonalej druh a přesný, stačilo je tam trochu naklepnout paličkou.
Válce asi jen tak vyfrézovaný nebudou, protože by bylo divný, kdyby u mě šlo něco normálně
Obrázek

rumos

#44 Nový příspěvek od rumos »

pěkne pokracujes optam se varit ty domecky na loziska budes nejspis az to budes mit cely smontovany aby ti to sedelo chapu dobre ??

freeman

#45 Nový příspěvek od freeman »

Jo jo chápeš dobře. Až budou ofrézovaný válce, tak začnu vařit, protože bych byl hodně nasranej, kdyby tam něco o milimetr nesedělo :tyty:

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“