Hektor - Zetor 12145
Moderátor: Lukashil
- Biggles555
Re: Hektor - Zetor 12145
Je vidět že neleníte......Super fotky
Už jsem myslel žes na nás tady zapoměl ....ale vím že byla fůra práce
Už jsem myslel žes na nás tady zapoměl ....ale vím že byla fůra práce
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
ZETOR 3211 ZETOR 6211
- zetorak jirka
Pěkný hokejky z těch tyček, jak se tohle muže stát ? to musel dělat motor pěknou rotyku co ?
Ale nezoufej , taky jsem dopadl se 120cou blbě ,vstřikovací čerpadl, něco v něm prasklo a odnesl to celej obal na čerpadle . Oprava za 11 tisíc, ale už to zase jezdí a teď ji bude čekat orba pro pšenice, ale to musím eště rozházet hnuj na 5 hektarech, asi budu jezdit i v noci abych to stihl a na služby se tu spolehnout nemohu protže bych přišel na řadu až v listopadu.
Ale nezoufej , taky jsem dopadl se 120cou blbě ,vstřikovací čerpadl, něco v něm prasklo a odnesl to celej obal na čerpadle . Oprava za 11 tisíc, ale už to zase jezdí a teď ji bude čekat orba pro pšenice, ale to musím eště rozházet hnuj na 5 hektarech, asi budu jezdit i v noci abych to stihl a na služby se tu spolehnout nemohu protže bych přišel na řadu až v listopadu.
-
ta ručka je problém snad všech Crystalů ale ty tyčku jsou hezký ,měl jsem podobnej problém na 120 co jsem koupil nafta šla dolu do oleje a dělalo to že na 3válci byla vypadlá vejfuková tyčka
- lukas258
- Kontaktovat uživatele:
nebude ti vadit když si skopíruju pár fotek na naší stránku ?
http://www.facebook.com/zemedelskatechnikaazarizeni
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...
- Martin90
Traktor jsme koupily s převložkovaným motorem a spodek se zkouknul a byl OK, ale bylo to lenivý, tak se dalo na GO čerpadlo a palivové potrubí se komplet vyčistilo, lenivý to bylo pořád, tak se dala do Meziříčí hlava, řekli nám, že ta hlava je turbácká a že jí udělají zase na turbo, ale když se dávala na motor, dali se tyčky staré, prvního půl roku to pak jelo krásně ale pak to okolo 1500ot/min docela dost klapalo, tak jsme to nechali poslechnout motoráře a ten řekl, že to nic hroznýho nebude, že bude asi moc velká vůle na ventil(u)ech. Tak nás to uklidnilo natolik, že jsme to neřešili, ale pak to přestalo řídit, tak musela jít dolní nádrž pryč, tak jsme si řekli, ža sundáme i horní a mrknem na to. Hned co se sundali kryty hlavy, bylo jasno tyčky spadlé a jako hokejky. Byly ohnuté natolik, že se dřeli o stěnu kanálu, byly asi o 1/5 obroušené. Ten motorář říkal, že už mohly být rovnané a ty nové pružiny asi nerozdýchaly a jak se část vyhnula mimo osu, tak už to šlo rychle.
Jo klidně.lukas258 píše:nebude ti vadit když si skopíruju pár fotek na naší stránku ?
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
- Martin90
Je to střed z BDT-7, takže asi 4,2m. Jezdil jsem přes kopec, začal jsem 1 želva, vytočil pak zajíc, na horizontu levou rukou želva a zároveň pravou dvojka, vytočil a zajíc . Na tu velkou 2ku to dělalo nádhernou práci. Nedosbíraný řádek sem v pohodě zapravil, ono stačí, když se s tou půdou trochu pohne a ta sláma se do toho trochu míchne, po drtiči myslím bez problému. Podvozek to má uprostřed a je to do rozporky, takže přeprava 4 metrové houpačky po silnici městem nic moc . Regulace hloubky jednočinnou hydraulikou taky nic moc, ale ono se to poměrně dobře přizpůsobí, lezlo to tam cca 10 cm jak na suchu tak mokru, akorát to dělá na krajích brázdy, takže by to chtělo na zadek do krajů ty poslední disky dát hladké s menším průměrem a bylo by to super. Výkonově do těch 4m spíš tu 160ku, ale záleží na půdě. I na tu velkou 1 to dělalo pěknou práci a spotřeba taky v poho, sice si zobne, ale zase to ubývá. Orba potom taky super, výdrol vzešlí před orbou, půda vláčná .
- lukisek 099
my máme ten samý diskáč na družstvě tahalose to s crystalem 8145 měl toho plné zubyv kopci se muselo redukovat takže práce oničem,nafty spálené .....pak se koupil nový traktor NH100 aten omoc lepší výkon teda neměl taky se stím trápil. jednou jsem to měl ve 16245 jezdil jsem dvojkou malou a to byla ůplně jiná práce.jo ještě jsem zapoměl šli nám špatně do země měly jsme natom ještě závaží celou přední sadu ze ZT303 a i tak se to moc nezarývalo. ale unás jsou kamenice možná to bylo tím
čau klucí diki za vyčerpavajicí odpovědi o BDT diskach chtěl bych je časem pořidit, těd mam nějak moc času a nudim se na šel jsem videjko http://www.youtube.com/watch?v=vQkUf1X61QI, jestly to jsou BDTčka tak to dělá docela dobrou praci i po kukuřici.Myslite že by se sBDTčkama dala dělat i před setova připrava?
- lukisek 099
no tak to dělá fakt pěknou práci to teda čumím unás to nikdy tak dozemě nešlo leda po dešti ale jak říkám je unás kamenice a mašiny dostávaj zabrat
- Martin90
Jo je to BDT, no na předseťovku by to chtělo asi ještě drobící válec, ty disky moc hroudy nedrtí. Nebo to alespoň předem usmykovat.pete píše:čau klucí diki za vyčerpavajicí odpovědi o BDT diskach chtěl bych je časem pořidit, těd mam nějak moc času a nudim se na šel jsem videjko http://www.youtube.com/watch?v=vQkUf1X61QI, jestly to jsou BDTčka tak to dělá docela dobrou praci i po kukuřici.Myslite že by se sBDTčkama dala dělat i před setova připrava?
- Biggles555
Nějak ses nám Martine odmlčel, žiješ ještě??? Jsme v očekávání nových fotek a nic se neděje Jak jste přežili zimu?
Co traktor a políčka? Tak se pochlub a klidně i přeháněj
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ZETOR 3211 ZETOR 6211
ZETOR 3211 ZETOR 6211
- Martin90
Žiju, žiju. Zima dobrá, trochu dlouhá, teď se zase trochu vrátila . Jinak zaseto (teda ještě 0,6 ha jetele), zasázeno, přihnojeno, chemicky ošetřeno. Traktory v pohodě, 57 v zájezdu 70 mth, 121 jede jako ďas. Býci žerou. Bakalářka napsána, zkoušky hotové, ještě 4. června státnice a pak zas pracovní pohodička. Co se týče fotek, tak bída, vzpomněl jsem si až poslední den sázení, tak jen něco málo .Biggles555 píše:Nějak ses nám Martine odmlčel, žiješ ještě??? Jsme v očekávání nových fotek a nic se neděje Jak jste přežili zimu?
Ahoj
Mam na teba taku otazku ohladom spotreby.Chcem kupiť zetor 8045 ale uvažoval som aj o 12045,mysliš,že na prace okolo domu a do lesa by bol ten 12045 velky žrut?Myslim si,že na to moje použivanie a tahanie tej malej vlečky by som ten motor len šteklil po plyne. Dik za radu.
Mam na teba taku otazku ohladom spotreby.Chcem kupiť zetor 8045 ale uvažoval som aj o 12045,mysliš,že na prace okolo domu a do lesa by bol ten 12045 velky žrut?Myslim si,že na to moje použivanie a tahanie tej malej vlečky by som ten motor len šteklil po plyne. Dik za radu.
- Martin90
Ta 120ka už je dost, ale zase za ni dáš 9ti tunu dřeva a projedeš vše. Na spotřebu je to spíše o nastavení, co traktor, to jiná spotřeba, u známého svážíme slámu 2x 8011, 2x 12145 a 1x 6341 a řekl bych, že to všechno žere stejně v dopravě. Ona ta hnaná náprava je hodně znát na odporu, takže ta 8045 není v kopci zrovna formule, ale na to ježdění okolo domu bude asi lepší.Ivan50 píše:Ahoj