DH 0115

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
lukas513

Re: DH 0115

#331 Nový příspěvek od lukas513 »

Ahoj, já používím podlážky stačí hodit pod kola ..... je to o praxi jenom co si ze strojem můžeš dovolit.
Jinak jestli můžeš hod sem nějakou fotku at vidíme jak vypadá.

bertek

#332 Nový příspěvek od bertek »

fotky jsem neudělal, netušil jsem, že existuje tohle fórum, kde by o to byl zájem. Dobrý nápad s těma kolečkama dozadu na najíždění na vlek. Z přesunu po vlastní ose jsem měl husí kůži. Nejprve se mi zdála i jednička u osobáku strašně rychlá. Nejvíc jsem si risknul jet cca 30 km/h a po 5 km přejezdu byly kolečka docela teplá a nebyla podhuštěná. Na krátké vzdálenosti je pro mne nejlepší za traktorem rychlostí krok sun krok :) ale pokud to potřebuješ převézt dál, je vozík ideální řešení (nebo jak to někteří předělávají na velká kola, jen nevím, jestli někdy nepřekáží) Do bahna by byly ideální široké balony nebo dvojmontáž udělat. Fotky udělám, až to na jaře vytáhnu z kolny.

lukas513

#333 Nový příspěvek od lukas513 »

Já jsem to nejdál vezl po vlastní ose cca 25km tam a 25km zpět, nikdá více když si spomenu přez celý oOlomouc ;-) to byla jída max 50km/h jsem se modlil aby se mi oje neulomilo :litam: proto jsem si vymyslel na delší vzdálenost jak se naložit :) , když si vzpomenu jak známí stím jezdil po dálnici 110km/h, ale už to vozí na vozíku také jelikož ho bagr předjelna silnici.......

nejlepší by bylo udělat do kol hydromotory..... ale asi nereálné.

zdesy

#334 Nový příspěvek od zdesy »

Zdravím všechny strojníky.
Stal jsem se v loňském roce majitelem bagříku DH 0115. Je to sice starší stroj , ale zatím kope.
Něco jsem sním vykopal a hlínu odvezl , ale trápí mne problém se spalovákem. Motor je tam původní Brigs 8HP.
Motor sice jde nastartovat za studena velmi dobře , za tepla taky bez problémů , ale mrška žere olej.
Ráno doleju na max , po 6 hodinách práce (s přestávkami na odvoz hlíny) je na měrce sotva půlka.
Zatím jsem to neřešil a stále jen dolívám.
Na co bych se měl zaměřit , popřípadě kde hledat chybu ?
Měl jsem zemědělskou vůli na otoči , to se snad podařilo vyřešit.
Pokud se mi podaří dát fota , rád jsem něco vložím.
Díky za rady a postřehy.

zdesy

#335 Nový příspěvek od zdesy »

Pokusím se o vložení nějakých fotekhttp://postimage.org/favicon.ico [url=h ... .jpg[/img]ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Nakonec stavba nové lopatičky se záběrem 400mm.Obrázek

lukas513

#336 Nový příspěvek od lukas513 »

jo pěkný fotky, k čemu máš u otoče tu kouli ??? já mám také vychozenou tu otoč zatím to neřeším uvidím do budoucna, tu lžíci sis vyráběl sám?? vypadá dobře materiál je hardox..... jen jsi mohl dát výměné zuby jak mám já, jen nevím zda to DH 0115 utáhne vypadá mohutně .....

Mipi5

#337 Nový příspěvek od Mipi5 »

Ahoj, s tou spotřebou oleje toho mnoho neuděláš. Když si pročteš návod BaS (na konci návodu DH 0115 - někde tu je na něj odkaz) tak výrobce udává, že motor je mazaný rozstřikem a proto je nutné často kontrolovat a dolévat olej. Takže při každém dolití nádrže, koukni na měrku. Mimochodem proto je na motoru i hlídač hladiny oleje, který by při poklesu oleje pod bezpečnou mez měl motor zastavit. Pokud doléváš olej, jak píšeš, tak je motor celkem v pohodě.

Já osobně děkuji za nafocení rozebrané otoče, protože si mohu udělat obrázek o tom, co a jak je zde zhotoveno.

Jen mám dotaz ohledně tažné koule za bagříkem. Tak jak ji tam máš přidělanou, tak ti za ním musí přívěs docela "vlát" ne, když je to jen na jednom čepu a nikde víc to není uchycený - nebo se pletu? Pokud to proti otočení zajišťuje jen čep pístnice a v jeho blízkosti se to opírá o držák tohoto čepu, tak se celý ten držák musí pěkně vyvracet. Už jsi za tím něco táhnul?
MT8 132.2, Multicar M22-D, Multicar M22 P-D, DH0115,
Fiat 126 P, Barkas B-1000, Daewoo Matiz, Nissan Terrano II

zdesy

#338 Nový příspěvek od zdesy »

Když jsem v loni bagřík koupil , na boku motoru byla nějaká instalace - od někud nikam. Nějaký drátek v bužírce zakončený asi očkem 4mm.
Původní motor chytá na potahnutí a zatím to nehodlám řešit. Olej dolívám M7ADSIII a letos na jaře vyhodím motor ven a alespoň jej
řádně očistím , vyfoukám , vypustím starý olej a dám novou náplň.
Až to klekne , mám v hlavě napasování nového benzinového motoru Berlan, nebo podobné.
U Berlanu jsem našel dva Výkony 6,5 HP , nebo 13HP.
Další obdoba bude určitě nějaká čína , ale cena je velmi lákavá 5099,-Kč.( přikládám foto)
O naftě neuvažuji , diesel motory jsou někde jinde .
Bagřík používám zatím pro svou potřebu , možná nějaké to hrábnutí u sousedú v ulici.
Ta koule na otoči je vozík za MT. Vozík vozím samozřejmě jen prázdný za bagříkem a zatím to tolik nehází.
Zatím jsem hlavně vozil hlinu do vinice a nechtělo se mi jezdit 4,5km dvakrát , tak to řeším zatím takto.
Proto jsem koupil DH a ne nic s pásy , nebo podkop. Přijedu na místo , odpojím vlečku za MT , odpojím DH a rozbalím ,
zapojím vlečku za MT a jdu na věc. Měl jsem vyhlídnutý pěkný traktor YANMAR , ale byl problém s dopravou a navíc
chtěl platbu předem. Moc tomu to prodeji neholduji a raději jsem vzal DH.
Ta naběračka šíře 400mm je jen do měkého materiálu. Doma u našich je pěkný žlutý písek a na nakládání to snad půObrázekjde.

zdesy

#339 Nový příspěvek od zdesy »

Byla možnost koupě tohoto traktorku

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

kutil tim

#340 Nový příspěvek od kutil tim »

Pěkný stroj , co to koštuje takový stroj :)

zdesy

#341 Nový příspěvek od zdesy »

Ten Yanmar byl za cenu 3200,-eur a byl k vyzvednutí Německo ,Bremen

pawka

#342 Nový příspěvek od pawka »

ta zadni lopada asi moc vysoko neda:-( cena pekna
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

zdesy

#343 Nový příspěvek od zdesy »

Nevím , nikdy jsem to v akci neviděl. Jen jsem si stáhl technické data a jsou celkem zajímavé.

pawka

#344 Nový příspěvek od pawka »

a to znamená kolik?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

zdesy

#345 Nový příspěvek od zdesy »

Opravdu nevím , projdu staré PC a skusím to se dát. Byl tam celkem technický pipis dvou typů malotraktoru Yanmar.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“