freemanův špalíkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- fastrac8250
Re: freemanův špalíkovač
a to dokopy pozvaras?
Nevim jak to myslíš, ale do děr nacpu futra na ložiska a ty k tomu navařim a budu doufat, že se ty plotny při sváření neprohnou
- fastrac8250
myslel som tie svorniky lebo na nich nie je vidiet ziaden zavit
Potom to zvaraj postupne a nie naraz lebo ti tu platnu prehne ale ved zaleži kolko amper na to pustiš ja ked som zvaral platnu tak som si nehal pridavok na otvoroch a potom som to vyfrezoval pri tej dlžke platne sa to prehlo o 2mmfreeman píše:Nevim jak to myslíš, ale do děr nacpu futra na ložiska a ty k tomu navařim a budu doufat, že se ty plotny při sváření neprohnou
Nechtělo se mi dělat na svorníkách vnější závity, tak jsem udělal vnitřní a mam tam šroubyfastrac8250 píše:myslel som tie svorniky lebo na nich nie je vidiet ziaden zavit
Bude málo.
Možná ne.U rozmetadla RUR 5 byl střižný kolík tuším 4 nebo 5 mm.Byl tam jako jednostřižný.Kolikrát jsem se divil co to vydrželo-kameny v hnojišti atd.Kolikrát to byla rána že crystal pořádně zakňučel a vydrželo to .Je pravda,že tady bude víc rázů.Tak uvidíš.
Podle mích zkušeností bude málo. Měl jsem střižnou spojku se šroubem M10 cca 47 mm od středu hřídele a každých cca 2-5 naštěpkovaných kubíků jsem ustřihl šroub. Předělal jsem to na M 12 a je pokoj. Záleží jaký průměry budeš štěpkovat. Já bral max těch cca 90mm. Mám taky předlohu. Převod je 2:1.
No já mám mt8 132,2 a válce od sebe budou nějakých 65mm takže max tenhle průměr, pak se to už vyplatí nařezat na pile na špalky. No a když 8mm bude málo, tak to převrtám na 10mm.
Chci to spíš jen na smrkový větve. kterých se u nás válí spousta a tlustší než nejakých 50mm se jen tak nevidí. Jsem zvědavej, jak dlouho budou ty větve k mání, protože asi 10 km od nás jezdí po lese mašina, která po těžbě posbírá všechny větve a slisuje to do balíků, takže v lese po ní zůstanou jen půlmetrový koleje.
Chci to spíš jen na smrkový větve. kterých se u nás válí spousta a tlustší než nejakých 50mm se jen tak nevidí. Jsem zvědavej, jak dlouho budou ty větve k mání, protože asi 10 km od nás jezdí po lese mašina, která po těžbě posbírá všechny větve a slisuje to do balíků, takže v lese po ní zůstanou jen půlmetrový koleje.
Ahojte, no podľa mňa závisí aj z akého pevnostného materiálu je tá skrutka M8....(4.8, 8.8 , 10.9....)
Mihi
Mihi
Já měl původní M10 8.8 , ale po pár minutách štěpkování už byl šroub natažený, ale spojka běžela dál a po čase se šroub ustřihl. 10.9 se tolik nenatahoval, ale o moc déle nevydržel. Teď mám M12 10.9 , je sice natažený, ale drží už druhým rokem.
Určitě lepší by byla lamelová spojka, ale problém je ta cena.
PS: Hlavně nezapomenout na rezervní šrouby, matky, klíč. kladivo. Není nic lepšího než když ti to ulítne a jsi někde daleko, a nemáš jednu věc sebou a práce stojí.
Určitě lepší by byla lamelová spojka, ale problém je ta cena.
PS: Hlavně nezapomenout na rezervní šrouby, matky, klíč. kladivo. Není nic lepšího než když ti to ulítne a jsi někde daleko, a nemáš jednu věc sebou a práce stojí.
No tak to asi budu muset dát silnější, protože jsem dal m8 tvrdost 4,8. Jinak už to zkouším spasovat a čumim, jak je laser přesná mašinka, ty díry na misky na ložiska jsou dokonalej druh a přesný, stačilo je tam trochu naklepnout paličkou.
Válce asi jen tak vyfrézovaný nebudou, protože by bylo divný, kdyby u mě šlo něco normálně
Válce asi jen tak vyfrézovaný nebudou, protože by bylo divný, kdyby u mě šlo něco normálně
pěkne pokracujes optam se varit ty domecky na loziska budes nejspis az to budes mit cely smontovany aby ti to sedelo chapu dobre ??
Jo jo chápeš dobře. Až budou ofrézovaný válce, tak začnu vařit, protože bych byl hodně nasranej, kdyby tam něco o milimetr nesedělo