Zetor 25 K - renovace
Re: Zetor 25 K - renovace
Tie čísla a značky na zotrvačníku som videl aj ja, ale paradoxom je že ak je kľukovka v hornej úvrati, 0 vychádza niekde na boku kde znak na bloku nič nepripomína. Na nastavovanie čerpadla som dorobil značky na čele zotrvačníka, kde v okienku na nastavenie spojky je na bloku riska, no na zotrvačníku nebolo nič označené.
V neděli jsem složil kompresor, dal jsem nová ložiska a kroužky, už neklepe při běhu, byly to ložiska, na klice je zdá se ok. Zapomněl jsem ale fotit, přitom krásně nabarvené jednotlivé díly, tak jak to má při renovaci být. Tak příště holt dám fotku celého smontovaného. Na volnoběh nafoukal na 6,5 atm za 3 minuty, což mně přijde jako dobrý výsledek. Sehnal jsem i pružinu na spojkový pedál, takovou, co tam má být, to se hned pedál jinak vrací - až vyjedu ze stodoly, tak musím přes okénko znovu zkontrolovat vůli mezi packama a ložiskem; teď tam bylo špatně vidět, sněžilo a musím sundat vzduchový filtr, abych na to lépe viděl :-). počítám, že 2 - 3 mm by měly stačit, když se domeček díky pružině vrací do původní polohy.
Tak teď ještě tu hydrauliku... Nevíte někdo, jaký klíč je na těch šroubech dole na hřídeli? Zapomněl jsem si to změřit a potřebuju si jej půjčit u známého na víkend, protože doma vedu max 36 mm a to bude počítám málo... Díky.
Tak teď ještě tu hydrauliku... Nevíte někdo, jaký klíč je na těch šroubech dole na hřídeli? Zapomněl jsem si to změřit a potřebuju si jej půjčit u známého na víkend, protože doma vedu max 36 mm a to bude počítám málo... Díky.
Pěkná práce Míro . Jestli se dostanu k traktoru, tak ti ten šroub změřím, ale nejsem si jistý, teď traktor u mě šel zcela stranou .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Miro, na hydrauliku ti 36mm stačí.
Míra Z 25, tam kde sa nastavuje pretlakový ventil tak tam je hlava šróbu potrebuješ kľúč 41 - len pre info.
Já jsem si to mylsel, že je tam 41 mm klíč. Počítám, že je to na obou stranách stejné a ta hřídel se vysouvá při pohledu zezadu směrem doprava, že.
Jak jsou utěsněné přechody hřídele mezi vstupem tlaku a výstupem do pístu? Má někdo foto vymontované hřídele?
Jak jsou utěsněné přechody hřídele mezi vstupem tlaku a výstupem do pístu? Má někdo foto vymontované hřídele?
Zdar Míro, bude ještě nějaké videjko s novým výfukem? Nebylo by špatné, kdyby tě někdo natočil z blízka i zdálky, jak je to slyšet.
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
ano hridel vytahnut doprava a zespodu je ešte na leve strane tak šikmo od predu nahore šrup keri zaistuje potočeni hridele klič tušim 19 može držat aj nemosi dobre povolit o 3 otačky, (tym smerem je aj kanalek z hridele do čerpadla) (ten som zaslepovau aby my pridavny rozvadzač šlapal jak origo)
ta hridel origo tušim neni utesnena nijak je to --tak presne-- ,ale ja na A som to mal neťesne na oba prechody oleja som vedla dire dal z každej strany okružok 2mm hrubý a to tak že (do hridele som vytočil dražky cca1,7mm) ale musi to byt presne lebo to tam nevojde alebo okružky strihne.
na týh zatkach hridele klič cca41 zavit 18x1,5 su len fibrove tesnena.
ta hridel origo tušim neni utesnena nijak je to --tak presne-- ,ale ja na A som to mal neťesne na oba prechody oleja som vedla dire dal z každej strany okružok 2mm hrubý a to tak že (do hridele som vytočil dražky cca1,7mm) ale musi to byt presne lebo to tam nevojde alebo okružky strihne.
na týh zatkach hridele klič cca41 zavit 18x1,5 su len fibrove tesnena.
Ahoj Tomáši. Až pojedu do lesíka, tak ti videjko ještě natočím.
Bronťo, o tom zajišťovacím šroubu vím, díky. Čekal jsem právě, že tam již nějaké zápichy na o-kroužky budou a jen mi dodáte rozměry, já je koupím a následně vyměním. To jsem zvědav, v jakém stavu tu hřídel odtud vytáhnu, jak moc bude opotřebovaná...
Bronťo, o tom zajišťovacím šroubu vím, díky. Čekal jsem právě, že tam již nějaké zápichy na o-kroužky budou a jen mi dodáte rozměry, já je koupím a následně vyměním. To jsem zvědav, v jakém stavu tu hřídel odtud vytáhnu, jak moc bude opotřebovaná...
-
- Kontaktovat uživatele:
Já to měl na Áčku rozebrané a to vypadalo jak kdyby tu hřídel někdo bral na brusce a měla docela vůli, myslel jsme že to bude v pohodě, jneže není je tam dost velký unik na volnoběh nci těžkého nezvednu, takže tam taky chci ted nechat dělat zápichy na O kroužky
- ZETOR 25K r.v 1956
Čau zetoráci mám takovou prosbu nebo spíš otázečku.Mám doma zorka 25k a z ničeho nic dojel.Zkoušel jsem kontrolovat těsnění pod hlavou jestli neprosakuje voda koupil jsem nový vstřikovače vymněnil vadnou žhavící svíčku a když jsem to potom zkoušel startovat tak šel z komína bílej dým a motor ani neblafl nejpozoruhodnější je že se to stalo z ničeho nic jeden den sem prohrnoval sníh a den na to ani prd prostě nic. jelikož tenhle traktor vlastnim teprve krátce a nejsem žádnej extra znalec tak si už nevim rady .Prosím poradte co se dá dělat jaké mohou být příčiny poruchy co se má zkontrolovat nebo seřídit děkuji moc
Aj ja mám k Tebe prosbu: založ svojej 25-ke svoje vlákno a tam to môžeme rozoberať...aby sme tu nezasierali vlákno Mirovi....ZETOR 25K r.v 1956 píše:Čau zetoráci mám takovou prosbu nebo spíš otázečku.Mám doma zorka 25k a z ničeho nic dojel.Zkoušel jsem kontrolovat těsnění pod hlavou jestli neprosakuje voda koupil jsem nový vstřikovače vymněnil vadnou žhavící svíčku a když jsem to potom zkoušel startovat tak šel z komína bílej dým a motor ani neblafl nejpozoruhodnější je že se to stalo z ničeho nic jeden den sem prohrnoval sníh a den na to ani prd prostě nic. jelikož tenhle traktor vlastnim teprve krátce a nejsem žádnej extra znalec tak si už nevim rady .Prosím poradte co se dá dělat jaké mohou být příčiny poruchy co se má zkontrolovat nebo seřídit děkuji moc
Osobne by som najskôr skontroloval či vstrekuje nafta...vymontovať vstrekovače von a apridať plný plyna apotom zaštartovať...musia pekne rozprašovať....
Mihi
Mihi
Tyjo, tys ten dotaz napsal snad každému do vlákna . Poslechni Mihiho, založ vlákno a tam to proberem. Sežeň si někde návod k obsluze a další brožury, co lze stáhnout na netu a pročítej - musíš poznat nejprve princip chodu dvouválcového dieselu Z25 a pak jít postupně, jistě chybu najdeš.
Když jsem objednával spojku a další ND, tak jsem si koupil i novej přerušovač na blinkry, protože mi to blikalo strašně rychle, zřejmě jsem při zprovozňování elektriky připojil něco špatně a uvnitř udělal paseku, nyní to bliká krásně i s vlekem, dokonce to má i akustický tón, který ovšem za jízdy není slyšet :-). Doseřídil jsem táhlo spojky, s tou novou pružinou je to super, ložisko stojí.