Z 6911 od Michala

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: Z 6911 od Michala

#991 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

ZeToR 5511 píše:Ahoj michale,jaké máš přední pneu? Vypadají že jsou už sjeté. Mám v plánu koupit mitas se vzorkem jako máš ty ale prej jsou hrozně měké a nevydrží dlouho.

Jinak máš moc pěknej traktor byl bych rád kdyby se mi časem podařilo dát ten můj aspoň trochu to stavu v jakém je ten tvůj.

Když vyšrubuji ten boční šroub na portálech jak poznám že je tam dost oleje?
Ten klakson je parádní,mám doma z tatry a přemýšlím že bych hotam taky dal. Zkama máš přivedený vzduch a kolik je potřeba mít nafoukané. Díky

Ahoj děkuji za pochvalu :friends: Jinak přední pneu mám 7,50-16 Mitasky. A já nemohu hodnotit pač sem ten vzorek tak koupil nebyl uplně tak sjetej ale novej taky ne. Já na ních jezdím tak 4 roky a je vidět že se sjely zas víc. Záleží kde s nima budeš jezdit jestli převážně po silnici a nebo po poli. Taky sem přemejšlel o gumách třeba jak sou ty pláště na Avii Furgon sou silničí tvrdší a ty vubec neubejvaj. Záleží taky jak se pak smekaj po poli/louce no s tím zkušenost nemám. Já sem ty moje ted otočil na ráfku tak je zatím ještě nechám upplně domordovat a pak se rozhodnu :)

Jinak olejv portálech je zhruba 1,9 litrů do každýho. Povol ten šroub z boku a uvidíš tam když nic nepoteče tak tam šáhni kusem drátu a uvidíš kde to je. Jinak bejt tebou tak už bych to vyměnil nezabije tě nějaký 4 litry převoďáku ;-)

Klakson je dobrej taky se mě libí hlavně to jak troubí a jak se lidi leknou :D :smich: Je to z Lokomotivy (ted nevím přesnej název) No napojený to mám přímo z hlavní vzduchoví soustavy před vzduchojemem,jde to do el.magnetickýcho ventilu a pak z ventilu přímo do houkačky. V kabině mám pak 12V vypínač a ten to ovládá přez ten ventil 8) Jinak já mám z tý vzduchoví soustavy napojených víc věcí ještě mám vzduchovou uzávěrku takže to mám taky pod stálím tlakem před vzduchojemem :) Mám to nastavený na nějakých 5,5 až 6 atmosfer. ;-)

ZeToR 5511

#992 Nový příspěvek od ZeToR 5511 »

Díky asi si ten klakson taky udělám,ale teď neni čas.

Ja tam mám pneu z avie furgon. Je sice pravda že vzorek neubývá ale v terénu nedrží stopu. Když jedu v lese a je v kolejích trochu mokro není možné řídit jede to jak vlak po kolejích. Já přemýšlím atěch mitaskách 7,50-16. Někdo právě nadáva že jsou měkké a rychle ubývá vzorek. Jedím spíš v lese,něco kolem domu a teď už snad i po louce s novou rotačkou.
Zadní pneu mám v plánu http://www.kup-pneu.cz/mitas-td-02-td-1 ... 70000.html.

Takže do portálů dát oleje tolik aby se těma bočníma šrubama nevylil. V sobotu se na to podívám a vyměním ten olej komplet.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#993 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No hele já si myslím že ty mitasky budou dobrý nebál bych se toho my než je na to naše ježdění sjedem tak to nějakej ten pátek uběhne ;-) Kdyby ten traktor byl deně v provozu na silnicích tak bych volil ty z avie ale jinak až budu kupovat nové pneu přední tak budu volit zase ty Mitasky jako mám.

K těm portálům normálně vypusť ten starý olej (spodním šroubem) dej pod něj nový tesnění já dávám hliník a utáhni. Pak povol ty nalévací=kontrolní z boku já to leju přez trychtýř s hadicej a vemu si 2 L pet flašku nenaplním jí plnou ale třeba tak nějak 3/4 to tam vyleju a vetšinou po odendání hadičky to už teče ven. Takže to hned zazátkuju utáhnu a je to :friends:
Tak ať se daří. A jinak ty máš tady někde foto traktoru?

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#994 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Chlapi předběžně se jenom zeptám vy co máte a staráte se o louky. Hazíte tomu něco na jaře? Nějaký Ledek? Já budu kupovat ledek 27%. Kolik toho případně dáváte na Ha? A kdy začínáte házet na jaře jak se udělá počasí (sucho) a nebo ke konci zimy když jsou ty poslední mrazy?

A pak kultivujete je nějak? Vím že sou luční brány ale ty zatím nemám. Tak že bych to polítal jenom normálníma branama? Máme ty lehký nesený brány rozkládací asi 5 metroví. Výrobce STS Slatiňany (N.P.O.Z.M)
Děkuji za rady a typy :friends:

zetorak jirka

#995 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Michal(zetor) píše:Chlapi předběžně se jenom zeptám vy co máte a staráte se o louky. Hazíte tomu něco na jaře? Nějaký Ledek? Já budu kupovat ledek 27%. Kolik toho případně dáváte na Ha? A kdy začínáte házet na jaře jak se udělá počasí (sucho) a nebo ke konci zimy když jsou ty poslední mrazy?

A pak kultivujete je nějak? Vím že sou luční brány ale ty zatím nemám. Tak že bych to polítal jenom normálníma branama? Máme ty lehký nesený brány rozkládací asi 5 metroví. Výrobce STS Slatiňany (N.P.O.Z.M)
Ledek na louku každopádně na jaře, a jestli před vláčením nebo po vláčení je tak nějak jedno, a dávka? většinou se dává tak ten metrák na hektar. A jestli se cítíš finančně na víc tak druhej metrák po první sklizni, když dáš vše ne jaře, taky to někdo dělá, tak budou první trávy dost nadusíkovaný a otavy budou slabý.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#996 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

zetorak jirka píše:
Michal(zetor) píše:Chlapi předběžně se jenom zeptám vy co máte a staráte se o louky. Hazíte tomu něco na jaře? Nějaký Ledek? Já budu kupovat ledek 27%. Kolik toho případně dáváte na Ha? A kdy začínáte házet na jaře jak se udělá počasí (sucho) a nebo ke konci zimy když jsou ty poslední mrazy?

Ledek na louku každopádně na jaře, a jestli před vláčením nebo po vláčení je tak nějak jedno, a dávka? většinou se dává tak ten metrák na hektar. A jestli se cítíš finančně na víc tak druhej metrák po první sklizni, když dáš vše ne jaře, taky to někdo dělá, tak budou první trávy dost nadusíkovaný a otavy budou slabý.
Ahoj Jirko děkuji za odpověď. Takže ten mentrák bude postačujcí? Já právě myslel daleko víc :smich: To by šlo no jak řikáš hodit tomu na jaře ten metrák třeba a pak po první sklizni tomu šoupnout další metrák. Každopadně to bude lepší rozložený a nebude to všechno najednou ta dávka ;-)
Hele a k tomu vláčení myslíš že to můžu potahat teda těma lehkajma branama normálně a nebo je má i tak otočit hřebama nahoru?

Fidlla

#997 Nový příspěvek od Fidlla »

Ja vlacim hrebama nahoru,pod prednim ramemem mam navarenou kolejnici na retezech,ta krasne srovnava krtince...mam ty same ,jen mi chybi ty dve krajni,rozkladaci..
Zetor 6718 DEEP RED

zetorak jirka

#998 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Mužeš je tahat i špicema dolu ale otočený špicema do zadu , pěkně to probere a pročeše stařinu, ale pak to chce za bránama nebo před tahat nějakou traverzu nebo kolejnici ktera roztáhne krtičáky, brány to neudělaj, jak už psal Fidla. Já tahám soustavu těžkých ráfu ze starých žebřinákovích kol, a to nemá chybu

Auto-klassik

#999 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Jednoduché pravidlo pro hřebové brány :
- špicema dopředu vyvlačují
-špicema dozadu zavlačují

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1000 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

A nebo sme taky přidrátovali fošnu pod brány mezi hřeby a ta to taky poměrně rovnala po oranici. Tak třeba by fungovala i na krtince a ty prasečiny od myší :shock: To sem uplně koukal jak to maj rozhrabaný svině všude kupičky a tisíce direk a cestiček :)

ZeToR 5511

#1001 Nový příspěvek od ZeToR 5511 »

Tak jsem dnes vyměnil olej,těsnění v portálech. Oleje tam bylo dost ale byl už starý. Udělal jsem si malou vyjížďku a v levém kole mi neco jako kdyby piští. Říkal jsem si jak je na portálu přišrubované takové pouzdro co v tom je? Říkal jsem si jestli tam není ložisko a nemůže to být tím. Moc to nepiští a je to trochu slyšet. Brzdama to asi nebude.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1002 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

ZeToR 5511 píše:Tak jsem dnes vyměnil olej,těsnění v portálech. Oleje tam bylo dost ale byl už starý. Udělal jsem si malou vyjížďku a v levém kole mi neco jako kdyby piští. Říkal jsem si jak je na portálu přišrubované takové pouzdro co v tom je? Říkal jsem si jestli tam není ložisko a nemůže to být tím. Moc to nepiští a je to trochu slyšet. Brzdama to asi nebude.
Paráda ;-) K tomu pištění nevim no těžko říct ložiska by to mohly taky dělat třeba. Zvedni tu levou stranu do vzduchu a zahrkej kolem jesi hrká nebo ne. Jinak pod tím víčkem je matka a dotahuješ tím ložiska a ta matka je zajištěná :)

ZeToR 5511

#1003 Nový příspěvek od ZeToR 5511 »

Díky já to zkusím zvednout.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1004 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Tak jsem to dneska projížděl a zkoušel všechno možný :) Všechno je dobrý až na jednu věc a tou je Násobič.
Mám nafoukáno na těch 5 atm jedu šlápnu na ventil a nic. Tak sem na to pak koukal a na místě když stojím a koukám okýnkem ke spojce tak to nemá sílu vymáčknout packy prostě? Jak je to možné :-/ :shock:
Když tomu pomůžu spojkou tak to vysune a v převodovce to přepne no a samo kvalt to rozpůlí, ale jak pustím spojku tak to neudrží ten násobič a normálně to přetlačí ložisko zpátky..... Vubec nevim jak je to možný nesetkal jste se někdo s tím? Všechno je nový (ventil,vedení,podložky,manžety)
Děkuji za jakou koliv radu... :friends:

czlukas

#1005 Nový příspěvek od czlukas »

Michale nemáš náhodou fotku čelisti co si dával tet do traktoru jak si dělal brzdy? Hledám v jakem obchodě prodávají české ;-) dík moc.
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“