potrebujes zrobit medzy bubon a prevod volnobesku ja som to tak mal lebo nevitiahnes lano cez snek bi si musel uvadit ostrm a tak lano vitiahnut a za rok som vidral snekove koleso a vimenil som ich asi 5 a ten co mam ta vpohode otrhne 14 lano dre ako divi a lachko ide lano vitahovat a taham snim aj 3 kubikove stromo vpohode a vkovosrote je toho plno aspon unas kebi si bol blisie ta by si si prisiel viskusat a kvoli ramenom potrebujes robit spojku aj takCSrado píše:Viem že je ťažký :P ... No to by bolo dobré, ale už keď ho máme doma a prišli sme k nemu len tak, potom prečo nevyužiť ... On je doma ale je dosť zhrdzavený a tam by som potreboval aj to aby sa mi nepretáčal späť keď by som ťahal a zas problém že či by sa otáčala hriadeľ do dobrej stranyjaro super50 píše:neje dobri je dost taski ja mam s avije z diferaku mam tam aj spojku na volnobesku aje velmi silni ako tun 40 pozri foto vgaleriji pred koncom alebo v technickich problemoch navijak zil na super tam som us pisal aj podrobnejsie foto aj spojky na v3s bi si musel robit spojku na bubonCSrado píše:Zdravím
Rozmýšľame nad navijákom a máme doma z V3S a neviem či by na Supra aj mohol byť lebo na Suprovi sa točí hriadeľ poľnohospodárskeho náhonu len do jednej strany či dá sa aj do druhej ?
zetor super 50 z kvakoviec
Moderátor: Lukashil
-
Re: zetor super 50 z kvakovic
-
potrebujes zrobit medzy bubon a prevod volnobesku ja som to tak mal lebo nevitiahnes lano cez snek bi si musel uvadit ostrm a tak lano vitiahnut a za rok som vidral snekove koleso a vimenil som ich asi 5 a ten co mam ta vpohode otrhne 14 lano dre ako divi a lachko ide lano vitahovat a taham snim aj 3 kubikove stromo vpohode a vkovosrote je toho plno aspon unas kebi si bol blisie ta by si si prisiel viskusat a kvoli ramenom potrebujes robit spojku aj takjemu te je jedno ci do prava abo do lavajaro super50 píše:CSrado píše:Viem že je ťažký :P ... No to by bolo dobré, ale už keď ho máme doma a prišli sme k nemu len tak, potom prečo nevyužiť ... On je doma ale je dosť zhrdzavený a tam by som potreboval aj to aby sa mi nepretáčal späť keď by som ťahal a zas problém že či by sa otáčala hriadeľ do dobrej stranyjaro super50 píše:neje dobri je dost taski ja mam s avije z diferaku mam tam aj spojku na volnobesku aje velmi silni ako tun 40 pozri foto vgaleriji pred koncom alebo v technickich problemoch navijak zil na super tam som us pisal aj podrobnejsie foto aj spojky na v3s bi si musel robit spojku na bubonCSrado píše:Zdravím
Rozmýšľame nad navijákom a máme doma z V3S a neviem či by na Supra aj mohol byť lebo na Suprovi sa točí hriadeľ poľnohospodárskeho náhonu len do jednej strany či dá sa aj do druhej ?
Ahá .... Ďakujem za informáciejaro super50 píše:potrebujes zrobit medzy bubon a prevod volnobesku ja som to tak mal lebo nevitiahnes lano cez snek bi si musel uvadit ostrm a tak lano vitiahnut a za rok som vidral snekove koleso a vimenil som ich asi 5 a ten co mam ta vpohode otrhne 14 lano dre ako divi a lachko ide lano vitahovat a taham snim aj 3 kubikove stromo vpohode a vkovosrote je toho plno aspon unas kebi si bol blisie ta by si si prisiel viskusat a kvoli ramenom potrebujes robit spojku aj takjemu te je jedno ci do prava abo do lavajaro super50 píše:CSrado píše:Viem že je ťažký :P ... No to by bolo dobré, ale už keď ho máme doma a prišli sme k nemu len tak, potom prečo nevyužiť ... On je doma ale je dosť zhrdzavený a tam by som potreboval aj to aby sa mi nepretáčal späť keď by som ťahal a zas problém že či by sa otáčala hriadeľ do dobrej stranyjaro super50 píše:neje dobri je dost taski ja mam s avije z diferaku mam tam aj spojku na volnobesku aje velmi silni ako tun 40 pozri foto vgaleriji pred koncom alebo v technickich problemoch navijak zil na super tam som us pisal aj podrobnejsie foto aj spojky na v3s bi si musel robit spojku na bubonCSrado píše:Zdravím
Rozmýšľam aj na tým že očistím a namaľujem tento naviják a skúsim ho predať, potom niečo doložíme a kúpime taký ako máš ty
Zetor Super 50, Zetor Super 50, Zetor 6911
Volkswagen Passat 2.0 TDI, Skoda Octavia 1.9 TDI
-
na toten potrebujes falat 100 ruri dlhi 20 as 30 dva kotuce ties 30 diferak z avije poloos z avije loziskovi domcek a ozubene koleso na brzdu stiri piestne capi taka hrupsie ako karosa a lebo liaska a nejaki materijal ja som mal moj hotovi za dve hodini sice ten aj tak vizera ale je tam co regalCSrado píše:Ahá .... Ďakujem za informáciejaro super50 píše:potrebujes zrobit medzy bubon a prevod volnobesku ja som to tak mal lebo nevitiahnes lano cez snek bi si musel uvadit ostrm a tak lano vitiahnut a za rok som vidral snekove koleso a vimenil som ich asi 5 a ten co mam ta vpohode otrhne 14 lano dre ako divi a lachko ide lano vitahovat a taham snim aj 3 kubikove stromo vpohode a vkovosrote je toho plno aspon unas kebi si bol blisie ta by si si prisiel viskusat a kvoli ramenom potrebujes robit spojku aj takjemu te je jedno ci do prava abo do lavajaro super50 píše:CSrado píše:Viem že je ťažký :P ... No to by bolo dobré, ale už keď ho máme doma a prišli sme k nemu len tak, potom prečo nevyužiť ... On je doma ale je dosť zhrdzavený a tam by som potreboval aj to aby sa mi nepretáčal späť keď by som ťahal a zas problém že či by sa otáčala hriadeľ do dobrej stranyjaro super50 píše:neje dobri je dost taski ja mam s avije z diferaku mam tam aj spojku na volnobesku aje velmi silni ako tun 40 pozri foto vgaleriji pred koncom alebo v technickich problemoch navijak zil na super tam som us pisal aj podrobnejsie foto aj spojky na v3s bi si musel robit spojku na bubonCSrado píše:Zdravím
Rozmýšľam aj na tým že očistím a namaľujem tento naviják a skúsim ho predať, potom niečo doložíme a kúpime taký ako máš ty
Ahá ... Ták toho potrebujem veľa ... Má to ešte čas ... Prvé treba robiť motor a prevodovku eštejaro super50 píše:na toten potrebujes falat 100 ruri dlhi 20 as 30 dva kotuce ties 30 diferak z avije poloos z avije loziskovi domcek a ozubene koleso na brzdu stiri piestne capi taka hrupsie ako karosa a lebo liaska a nejaki materijal ja som mal moj hotovi za dve hodini sice ten aj tak vizera ale je tam co regalCSrado píše:Ahá .... Ďakujem za informáciejaro super50 píše:potrebujes zrobit medzy bubon a prevod volnobesku ja som to tak mal lebo nevitiahnes lano cez snek bi si musel uvadit ostrm a tak lano vitiahnut a za rok som vidral snekove koleso a vimenil som ich asi 5 a ten co mam ta vpohode otrhne 14 lano dre ako divi a lachko ide lano vitahovat a taham snim aj 3 kubikove stromo vpohode a vkovosrote je toho plno aspon unas kebi si bol blisie ta by si si prisiel viskusat a kvoli ramenom potrebujes robit spojku aj takjemu te je jedno ci do prava abo do lavajaro super50 píše:CSrado píše:Viem že je ťažký :P ... No to by bolo dobré, ale už keď ho máme doma a prišli sme k nemu len tak, potom prečo nevyužiť ... On je doma ale je dosť zhrdzavený a tam by som potreboval aj to aby sa mi nepretáčal späť keď by som ťahal a zas problém že či by sa otáčala hriadeľ do dobrej stranyjaro super50 píše:neje dobri je dost taski ja mam s avije z diferaku mam tam aj spojku na volnobesku aje velmi silni ako tun 40 pozri foto vgaleriji pred koncom alebo v technickich problemoch navijak zil na super tam som us pisal aj podrobnejsie foto aj spojky na v3s bi si musel robit spojku na bubonCSrado píše:Zdravím
Chcem sa spýtať či na hydraulike na Suprovi sa dá regulovať výška ... či to len je celkom hore alebo celkom dole len :P
Tak neviem ako ostatne navijaky,ale na mojom v3s som lano vytiahol aj bez volnobežky,ide trocha tažšie ale ide,dosvedči to aj par ludi z fora,čo mali tento navijak a po druhe neni jedno do ktorej strany sa toči,pretože,do jednej strany šnek vtahuje a opre o axialne ložisko,a do druhej ho vytahuje von a vytrhne ho aj s tou chymraznou prirubou von...
Aha:) ... Ták to že funguje ľahko mi pomohlo lebo odvíjanie by som portreboval také aby som ho s rukou potiaholIvan50 píše:Tak neviem ako ostatne navijaky,ale na mojom v3s som lano vytiahol aj bez volnobežky,ide trocha tažšie ale ide,dosvedči to aj par ludi z fora,čo mali tento navijak a po druhe neni jedno do ktorej strany sa toči,pretože,do jednej strany šnek vtahuje a opre o axialne ložisko,a do druhej ho vytahuje von a vytrhne ho aj s tou chymraznou prirubou von...
Super sa otáča doprava takže neviem či to tak tam potrebujem
Poslať nejaké fotky by si mohol ?
No fotky ti nepošlem žiadne,lebo som to mal na traktore,ktory som predal,ale toho odvijania sa bat nemusiš Možno ti pomože toto video,je to ten traktor,na ktorom som ten navijak mal.podla smeru otačania ,ktore je take aby šnek tlačelo do axialneho ložiska vyzera,že na toho supra by si ho mohol dat..http://www.youtube.com/watch?v=1tddHLsY ... e=youtu.beCSrado píše:Aha:) ... Ták to že funguje ľahko mi pomohlo lebo odvíjanie by som portreboval také aby som ho s rukou potiaholIvan50 píše:Tak neviem ako ostatne navijaky,ale na mojom v3s som lano vytiahol aj bez volnobežky,ide trocha tažšie ale ide,dosvedči to aj par ludi z fora,čo mali tento navijak a po druhe neni jedno do ktorej strany sa toči,pretože,do jednej strany šnek vtahuje a opre o axialne ložisko,a do druhej ho vytahuje von a vytrhne ho aj s tou chymraznou prirubou von...
Ahá, No tak nevadíIvan50 píše:No fotky ti nepošlem žiadne,lebo som to mal na traktore,ktory som predal,ale toho odvijania sa bat nemusiš Možno ti pomože toto video,je to ten traktor,na ktorom som ten navijak mal.podla smeru otačania ,ktore je take aby šnek tlačelo do axialneho ložiska vyzera,že na toho supra by si ho mohol dat..http://www.youtube.com/watch?v=1tddHLsY ... e=youtu.beCSrado píše:Aha:) ... Ták to že funguje ľahko mi pomohlo lebo odvíjanie by som portreboval také aby som ho s rukou potiaholIvan50 píše:Tak neviem ako ostatne navijaky,ale na mojom v3s som lano vytiahol aj bez volnobežky,ide trocha tažšie ale ide,dosvedči to aj par ludi z fora,čo mali tento navijak a po druhe neni jedno do ktorej strany sa toči,pretože,do jednej strany šnek vtahuje a opre o axialne ložisko,a do druhej ho vytahuje von a vytrhne ho aj s tou chymraznou prirubou von...
Ahá ... a Aj na suprovi sa tak točí jak keď tam navíjal ... Už len budem musieť vysiešiť niečo aby som ten naviják keď stiahnem s niečim aj zaistil
Ďakujem za video
Zdravím
Dnes sme sa pustili do opravy toho 4.válca ... Prídam aj fotky ako ten piest vyzerá
To v tom difuzore je nafta a nafta je aj na vložke čiže to bude malo kompresiou
Zajtra sa pustíme do vyberania a v Sobotu ak bude všetko dobre tak aj odskúšané
Dnes sme sa pustili do opravy toho 4.válca ... Prídam aj fotky ako ten piest vyzerá
To v tom difuzore je nafta a nafta je aj na vložke čiže to bude malo kompresiou
Zajtra sa pustíme do vyberania a v Sobotu ak bude všetko dobre tak aj odskúšané
Zdravím
Chlapi, stretli ste sa už s nápadom že ak chcete ušetriť na vložkách a nechcete ich meniť čo by som neradil ak máte v motori ešte staré obre Česko-slovenské
My máme nápad že do už vybehanej vložky dáme krúžky z 106mm (1.výbrus) a zbrúsime zo zámku tak aby nám tam vošiel
Vraj to pomáha a bude mať super silu motor
Chlapi, stretli ste sa už s nápadom že ak chcete ušetriť na vložkách a nechcete ich meniť čo by som neradil ak máte v motori ešte staré obre Česko-slovenské
My máme nápad že do už vybehanej vložky dáme krúžky z 106mm (1.výbrus) a zbrúsime zo zámku tak aby nám tam vošiel
-
to nepojde dobre ja som to tak robil a nebolo to dobre lebo spravis sneho elipsuCSrado píše:Zdravím
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak nech udělat výbrus pokud nechceš dávat jiné, ale tak koupíš české ty mají kvalitu si mylsím dosti dobrou
-
na bazosi teraz niekto predava 3 kusi vlosky piesti aj krusky nepouzite alebo kup len krusky nove 1 sada stoji 15 eurbigles píše:Tak nech udělat výbrus pokud nechceš dávat jiné, ale tak koupíš české ty mají kvalitu si mylsím dosti dobrou
Vidím ale pýta toľko čo stoja skoro novéjaro super50 píše:na bazosi teraz niekto predava 3 kusi vlosky piesti aj krusky nepouzite alebo kup len krusky nove 1 sada stoji 15 eurbigles píše:Tak nech udělat výbrus pokud nechceš dávat jiné, ale tak koupíš české ty mají kvalitu si mylsím dosti dobrou
A tie sady sme kúpili a dali ich do vložiek bez piestu a v zámku mali 1,5mm a to je dosť. Poradili nám že máme dať 106 a zbrúsiť toľko aby tam boli na tesno