Svářecí technika
- slavo63
Re: Svářecí technika
čo poviete na tento invertor? na bezne domace prace arc160 mini
tak to je jenže ty s hranatým se vyráběli nejdřív takže ted jim už většinou uplynula 40let životnostkenybz píše:hoši minulý týden jsem volal do firmy co servisuje hasičáky a je jedno jaký má podstavec nesmí být starší víc jak 40 roků pak je možné udělat revizi cca 300 no a pak možete plnit o 106 při revizi vám možů napřání vymontovat trubku co je v hasičáku aby nešla kapalná složka CO2 do svářečky
malej traktorista v malým traktoru
- slavo63
Nikto ho nema?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
skus pohladat na svarfore.cz
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Už s ňou varíme dva roky a zatiaľ ide. Jediný problém bol, že sa odpálil + kábel od klieští, asi bol slabšie dotiahnutý. Odvtedy nič.
Myslím, že na doma bohate stačí. Ešte sa mi ju nepodarilo prehriať a to ani v lete.
Myslím, že na doma bohate stačí. Ešte sa mi ju nepodarilo prehriať a to ani v lete.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2810
Co se běžných svářečských prací bych sice volil gamu ale i tenhle vám udělá službu jen případné problémy bude asi větší problém řešit než českých invertorů.
Co se běžných svářečských prací bych sice volil gamu ale i tenhle vám udělá službu jen případné problémy bude asi větší problém řešit než českých invertorů.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Zdravím všetkých, mám v pláne kupovať CO2 zvaračku. Rozmýšľam nad kúpou Formig 249, jedinú nevýhodu v nej vidím, že nemá plynulú napäťovú reguláciu. Čo mi nato poviete? Nie som na 100% rozhodnutý nad jej kúpou, ak by mi niekto vedel poradiť aj nejakú inú zváračku nebudem proti. Uvažoval som aj nad http://www.rucne-naradie.sk/telwin-digi ... s-produktu alebo aj silnejšiu verziu s rozsahom do 320A. Ďakujem
UNI-systém MT7-055
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Nevýhoda to žádná není je to vlastnost takřka všech Mig Mag automatu s odbočkovým transformátorem.V reálu to na 99,99% nevadí
Zdravím , chci ted kupovat svářečku , mám vyhlídlou tuhle http://www.omc.cz/omi-336 myslíte že bude stačit ? sváření občas plechy 15 mm , pásoviny atd prostě na doma děkuji za odpovědi
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Na to jsi se tady už ptal pokud se nepletu ve vlákně o soustruzích.Takže ještě jednou ano na to co potřebuješ ta svářečka stačit bude.Co se pruvaru týká použij čisté CO2.Pokud chceš mužeme to probrat podrobněji.Samozřejmě záleží na více věcech nejen výkonu svářečky a jejím zatěžovateli ale i na použitem pruměru přídavného materiálu(pruměr drátu) ochranném plynu, teplotě druhu čistotě tloustce základního materiálu a v neposlední řadě nastavení svářečky a zručnosti a schopnostech svářeče.
Ano, ano ptal , ale tam se to né každému líbil můj dotaz
Jinak drát zvolím 1 ku takže teda snad něco pořidí
Jinak drát zvolím 1 ku takže teda snad něco pořidí
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Pri kazdem dvourocnim prezkouseni na EN svarim plech tloustky12 mm dratem prumeru 1mm je to svar V na 3 vrstvy jak nalezato tak i stoupacku svary jdou pak na mechanicke zkousky.Svarecka nejaky starsi migatronic 250.V posledn dobe jsem varil skrin prevodovky z 15 plechu 1.2 drat same koutaky 10-14 sprchou ,rozstrik minimalni lehce odstranitelny rostrik, vse na jednu vrstvu cca 300A 30V coz je energie oblouku cca 9 kw nastesti mam vodou chlazeny horak .No v realu se to mnohdy (hlavne kdyz je kvalt a v mnohych podnicich kdyz jsou sefove nenazrani a nebo svareci prasata) svarecka i dost vomasti tak jak by to i mnohdy nema byt.
Chtěl bych se zeptat ohledně sváření nerezu. Je nějaká možnost, jak uspokojivě svářet nerez s COčkem ? Nerezový drát je jasný, co dál ? Argon místo CO ? Nejde mi o nějaké extra pevné nebo namáhané sváry, optická nedokonalost taky nevadí (počítám s broušením/leštěním), typický příklad co bych třeba potřeboval je nádoba na vodu typu expanzka nebo třeba ochranný rám na auto.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Takže obecně Nerez je nerez proto že obsahuje hodně chromu (oxidy chromu zajišťují nerezovost) a minimum uhlíku (chrom s uhlíkem tvoří karbidy chromu které jsou tvrdé křehké a korodují) takže na svár nic moc.pokud chcete nerez svářet Mig metodou pak samozřejmě drátem na nerez a ochraný plyn argon + nějaké procento kyslíku (třeba innomaxx) .Pokud by jste použili čisté CO2 nebo směsný plyn s více než cca 2% CO pak bude docházet ke kontaktu CO2 se svarovým kovem a obloukem k přechodu uhlíku do svaru a vznikáním výše zmíněných karbidů. Takto vzniklý svár nebude nerezový a hlavně neznámých vlastností.Pokud chcete svářet nerez v ochranné atmosféře CO2 lze použít trubičkový drát,Mrkněte na svarforum.cz
Expanzní nádobu nedělejte z nerezu raději si kupte expanzomat vyjde to levněji a hlavně třeba 17241 je choulostivá na chlor který je ve vodě a bude docházek k dulkové korozi kromě jiného i díky vyšším teplotám které ji urychlí.Dají se samozřejmě použít i nerezi které nejsou na chlor tak citlivé ale samozřejmě dražší.Ochranný rám bych raději vařil tigem (perfektní kontrola nad svářecím procesem).
Expanzní nádobu nedělejte z nerezu raději si kupte expanzomat vyjde to levněji a hlavně třeba 17241 je choulostivá na chlor který je ve vodě a bude docházek k dulkové korozi kromě jiného i díky vyšším teplotám které ji urychlí.Dají se samozřejmě použít i nerezi které nejsou na chlor tak citlivé ale samozřejmě dražší.Ochranný rám bych raději vařil tigem (perfektní kontrola nad svářecím procesem).
Díky za vhled do problematiky Ještě se zeptám, ten innomaxx je teda směsný plyn Argon+O2 ? Je to nějaká specialita nebo ho budou mít normálně tam kde plní flašky CO2 ?
A druhá věc, ta expanzka byla jeden příklad, další co mě zajímá tak pokud bych chtěl z nerezu svařit tělěso předehřevu do auta .. jak bude nerez a sváry odolávat fridexu (na bázi ethylenglykolu) ? Má cenu se tím zabývat nebo to prostě uvařit z klasické oceli ?
A druhá věc, ta expanzka byla jeden příklad, další co mě zajímá tak pokud bych chtěl z nerezu svařit tělěso předehřevu do auta .. jak bude nerez a sváry odolávat fridexu (na bázi ethylenglykolu) ? Má cenu se tím zabývat nebo to prostě uvařit z klasické oceli ?