koupě SUPRU

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Peetan

Re: koupě SUPRU

#31 Nový příspěvek od Peetan »

staník píše:Jednou to tady nebo na veteranforu někdo srovnával a podle něho se Suprovi vyrovná až traktor velikosti a výkonu 69.. :-/ .Každopádně mám kamaráda kterej dělal u Lesů až do důchodu a ten říká že kdyby měl Supr lrpší brzdy a posilovač tak v lese neměl konkurenci. 8)
:smich: :hm: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich:

Až se pořádně dosměju, tak zareaguju... :smich:
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

Honza50

#32 Nový příspěvek od Honza50 »

octaviaman 1 píše:ALE jde o 50 let starej traktor !!! kterej nebrzdí, netopí, ergonomie žádná , pohodlí žádné, nalezání špatné. hydraulika mizerná (alespoň na tom našem bývalém.,
Já na jednom nemám problém s brzdami, ani s hydraulikou. a na druhým mám troch mastný obložení, ale to nic moc neni.
zetor 5748, Belarus EO 2621

Peetan

#33 Nový příspěvek od Peetan »

Můj názor:

Se suprem jsem natahal stovky kubíků, myslel jsem si, že všechny jeho známé nedostatky jdou odstranit a že to taky provedu.

Nejprve pořádný naviják a rampovač, potom velká bouda z 69 kvůli pohodlí a hlavně nalízání. Kdo skákal denně přes TUNa ví, že po pár dnech nejsou cítit kolena. Další věc je lehkej předek. Dal jsem tam 250 kg. Bylo to málo a navíc jsem sotva hnul volantem. Brzdy jsem 2x generálkoval, hydrauliku taky a je to otázka chvilky co to odejde.

Porovnání s 6945 je zcestné. Porovnání s 6911, tam vítězí supr v tahových vlastnostech, ale na 6911, pokud má posilovač dám dopředu 300kg a jedu jak nic. Co se týká motoru, tak bych supra srovnal tak s 55-5711.
Mám 6945 a s vlekem a ve se vším jedu všude mnohem rychleji, pohodlnějia hlavně bezpečněji... I co se třeba spotřeby při práci týká je na tom 69 lépe.

Supr je dobrej, levnej, ale nespolehlivej a pomalej, tím pádem dobrej tak pro hobby využití. :-/

Honzo, taky jsem supra chválil a nedal na něj dopustit, ale jednou se stav a běhěm 10ti minut pochopíš proč šel z domu a tvrdím co jsem napsal.

Tady je ale jedno moje kuriozní video:

Honza50

#34 Nový příspěvek od Honza50 »

Taky záleží na jakej traktor narazíš. Když porovnám moje supry, tak ten s malou kabinou ten jede jak dělo. a ten druhej ten je pomalejší. Až se naskytne nějaká pěkná 69 tak supr pude pryč, protože do lesa je lepší traktor s předkem.

Peetan

#35 Nový příspěvek od Peetan »

Honza50 píše:Taky záleží na jakej traktor narazíš. Když porovnám moje supry, tak ten s malou kabinou ten jede jak dělo. a ten druhej ten je pomalejší. Až se naskytne nějaká pěkná 69 tak supr pude pryč, protože do lesa je lepší traktor s předkem.
Mě ten na pole taky jel jak dělo, ale 4 kvalty jsou málo... A na svojí váhu má malý výkon.

Jednou jsem viděl na supru nacpanou převodovku s komplet celým předkem včetně motoru 69 a to byla strojovna... 8)

staník

#36 Nový příspěvek od staník »

Peetane já s tebou souhlasím novej traktor je mnohem pohodlnější .V lese jsem nedělal tak nemám srovnání jak ty.Takže jsi mně ukecal,toho Supra co mám v avataru prodám a nechám si tu 6945 :smich: :smich: :smich: :friends:
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

staník

#37 Nový příspěvek od staník »

Peetan píše:
Honza50 píše:Taky záleží na jakej traktor narazíš. Když porovnám moje supry, tak ten s malou kabinou ten jede jak dělo. a ten druhej ten je pomalejší. Až se naskytne nějaká pěkná 69 tak supr pude pryč, protože do lesa je lepší traktor s předkem.
Mě ten na pole taky jel jak dělo, ale 4 kvalty jsou málo... A na svojí váhu má malý výkon.

Jednou jsem viděl na supru nacpanou převodovku s komplet celým předkem včetně motoru 69 a to byla strojovna... 8)
Převodovku s motorem?? A co tam zbylo ze supra -nohavice? :-/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

ota

#38 Nový příspěvek od ota »

Peetane, čekal jsem, kdy vložíš nějaké video. Hurá konečně!! Když jsem si je dříve prohlížel, čumel jsem co s traktorem lze projet. Potom jsem stratil tu sdresu a nemohl najít. A teď už zase je tady!! Zase si mám co prohlížet, co to snese, taky máme traktor a jezdíme do lesa, ale takovejhle terén tady nemáme a děláme jen sem tam něco. Taky jsme párkrát někde šli 2 km pěšky pro druhej traktor, nebo tahali káru na dlouhym řetězu, nebo to taky složili vyhrabali a zase naložili. Ale tyhle videa, to je hustý 8) To je :pohar:

Peetan

#39 Nový příspěvek od Peetan »

ota píše:Peetane, čekal jsem, kdy vložíš nějaké video. Hurá konečně!! Když jsem si je dříve prohlížel, čumel jsem co s traktorem lze projet. Potom jsem stratil tu sdresu a nemohl najít. A teď už zase je tady!! Zase si mám co prohlížet, co to snese, taky máme traktor a jezdíme do lesa, ale takovejhle terén tady nemáme a děláme jen sem tam něco. Taky jsme párkrát někde šli 2 km pěšky pro druhej traktor, nebo tahali káru na dlouhym řetězu, nebo to taky složili vyhrabali a zase naložili. Ale tyhle videa, to je hustý 8) To je :pohar:
To video už je na youtube skoro rok...

Koukni sem, tam mám vše. http://www.youtube.com/profile?user=PeetanP&view=videos

K tamtomu videu. Byla to první ostrá zkouška 6945, ale odešel pastorek na čerpadle a proto spadl rampovač i štít a v tom blátě se nešlo hnout. Tak jsem řekl Ondroj a vytáhl na výpomoc dědka.

Peetan

#40 Nový příspěvek od Peetan »

staník píše: Převodovku s motorem?? A co tam zbylo ze supra -nohavice? :-/
Budka a celý zadek.

Peetan

#41 Nový příspěvek od Peetan »

Přiznám se... Oba traktory jsem koupil v TOP stavu a ten lesák odcházel dobitej. Jde o to, že něco opravíš a podělá se ti zas něco jinýho a já neměl čas ani chuť pořád něco opravovat. :-/

A popravdě s lepším a ergonomičtějším traktorem se hned člověku víc chce makat...

Na druhou stranu se suprem jsem zajel snad všude, protože kdyby se něco stalo, tak ty kousky pod strání naložím UKTčkem, odvezu do sběru a dostanu skoro to samý jakobych ho prodal celej... :smich: proto jsem ho používal tam kde jsem se s UKT bál, prostě vyžral tu nejhorší práci.

Menší porovnání: Na prvním videu táhnu s 6945 3,31m3 smrku, potom se mi podělala a to samé jsem pak musel, nebo spíš chtěl dotáhnout se suprem a vypadalo to jak vidíte na druhém videu.

Naposledy upravil(a) Peetan dne čtv led 01, 2009 10:25 pm, celkem upraveno 2 x.

DOOM

#42 Nový příspěvek od DOOM »

SUPR JE NA NIC I NA POLE DEJ NA NĚHO ŽTR 165 A UVIDIŠ JAK JE DOBREJ JEDINE ROZUMNĚ PIŠE OCTAVIAN A PEETAN ALE JE SEM TO PSAL UŽ DŘIVE ŽE SUPRA JEN TAK NA DOMA SEM TAM A ŽADNE MOC VELKE JEŽDĚNI A NA ŽADNOU VELKOU PRACI

Honza50

#43 Nový příspěvek od Honza50 »

SUPR JE NA NIC I NA POLE DEJ NA NĚHO ŽTR 165
Sekám se suprem a s rotačkou přez 5ha a sem spokojenej, akorát mi vádí že je velký teplo :smich:

Peetan

#44 Nový příspěvek od Peetan »

Honza50 píše:
SUPR JE NA NIC I NA POLE DEJ NA NĚHO ŽTR 165
Sekám se suprem a s rotačkou přez 5ha a sem spokojenej, akorát mi vádí že je velký teplo :smich:
Já s ním sekal 2x ročně 15ha a byla to noční můra... A to jsem měl lehkou sekačku.

Peetan

#45 Nový příspěvek od Peetan »

Takhle jsme vyváželi dřevo se dvěma suprama a dneska když jsou dobrý podmínky, tak jedu s 6945 sám.

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“