Kuželová štípačka - diskuze
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Štípačka s kuželem.
v okolí se pár těchto štípaček vyskytuje . před asi 5 lety to vypadalo, že to bude mít půlka ulice. co o nich vím je asi toto - materiál buď lepší houževnatý, nebo obyč. kalený a na tom jsem viděl ulomenou špičku.ty z lepšího matroše šly po opotřebení repasovat. použité motory 3- 7,5 kW 1400 nebo 900 ot u slabších se to kousalo. u jednoho co to měl bez pořádného stojanu jsem viděl ohlou hřídel motoru. rovné nesukaté dřevo to dělí jedna radost, s rozsochama je to horší i když je suk na kraji taky to jde. zvažuji ,že si ji udělám ,ale jen takovou mini na třísky na zátop. jinak mám hydrauliku
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
na těch prvních dvou videích jsou pěkný špalíky
- Landsverk
První dvě videa se mi líbí.Ale u třetího videa jsou otáčky štípacího kuželu hodně malé.Čtvrté video je osvědčená konstrukce ,jen by to chtělo stolek.
Jo, pěkný špalky, ale stejně se mi zdá, že se nadřou víc, než u klasické hydraulické s klínemRobert píše:na těch prvních dvou videích jsou pěkný špalíky
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718
Zetor 5718
- tucnakk
Nevim,ale zdá se mi,že u těch dvou videí dáš ruce špatně jen jednou
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
mě to nepřijde nijak extra nebezpečný, já se okolo strojů na železo i dřevo motám celej život a u všech strojů platí bezpečnostní předpisy a když je nebudeš dodržovat tak o kousek svého těla přijdeš
- tucnakk
Asi nebezpečný to tak nebude,ale ten první pohled mi tak připad.Jak se tam vše točí chytne to rukavici nebo rukáv a je mazec
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
to máš pravdu , ale to je u všech rotujících částí jakéhokoli stroje stejný
zvláštní , jak mají všichni připravené špalky bez suků, s rozsochami video žádné
A Ty se divíš? Video s tím, jak se mu zasekl kužel do suku a zastavilo to traktor by nevypadalo tak pěkně
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718
Zetor 5718
protože natáčet jak se jebou se svinským špalkem co nejde a nejde, nemá cenu
já jsem nedávno rozbijel velký parezy bukový a dubový, bylo jich 14, a byla toho celá avie...
dělal jsem to celej víkend.. odnesl to jeden horší řetěz k motorovce, ale dělal jsem hodně sekerou, mám takovou větší , asi půldruhýho kila... je dobrá, po akci jsem jí ale musel trochu líznout bruskou...
pak ještě malinkou na lehký....
jinak hydraulickou štípačku, tu klasickou čínu, kterou má pár lidí okolo, jsem jim předělával na poloautomatickej provoz..
já jsem nedávno rozbijel velký parezy bukový a dubový, bylo jich 14, a byla toho celá avie...
dělal jsem to celej víkend.. odnesl to jeden horší řetěz k motorovce, ale dělal jsem hodně sekerou, mám takovou větší , asi půldruhýho kila... je dobrá, po akci jsem jí ale musel trochu líznout bruskou...
pak ještě malinkou na lehký....
jinak hydraulickou štípačku, tu klasickou čínu, kterou má pár lidí okolo, jsem jim předělával na poloautomatickej provoz..
Zdravím chystám se postavit tuto štípačku motor doma mám mrknu kolik to má výkon ale určitě bude stačit je to jako velkej vetrak do hal takze vykon to bude mit železa na ram tu mam dost kde prosimvas obednat ten kužel nebo to tu nekdo dela ale prosimvas kvalitne když to chci delat tak at to nedelam zbitecne
Vyděl jsem na burse pána se štípacími trny jmenuje se :Jan Mikulka a je z Bílé Třemošné-Přehrady Tel:732 750 751.Dělal prý i velký kužel za traktor.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Tak to se hodí... Asi ho "vytočím".
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA