MILDAZETOR píše:Zdravím Vás kolegové a prosím o radu či názor :
Budeme dělat dvoje dvoukřídlá vrata do dílny (v 3,2 x š 3,4m) a průjezdu (v3,2 x š 3,8m se dvířky v křídle)
Rám bude z uzavřeného profilu (jackl). Do cca 1 - 1,2m od spodu bude výplň plech a pak bych rád dal sklo nebo polikarbonát nebo nějaké použité sklo z plastového okeního křídla a pod. samozřejmě menší tabulky s výztuhama.
Vrata bych chtěl zateplit vatou nebo polišem.
Co nejlépe použít pro zasklení? Sklo, polikarbonát (jaký?), dvojsklo, plexi? Co mi radíte?
Dík za rady a názory, případně za odkaz kde se dá ten i onen materiál sehnat za dobrý peníz.
Jakou zvolit výplň vrat - prosím o radu a názor
- MILDAZETOR
Re: Jakou zvolit výplň vrat - prosím o radu a názor
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Nemůžeš to nějak zjistit. Anebo to tady někdo neví?Jaryn82 píše:Ja s tím dělam v praci. Nekdy se neco pokazí třeba špatna delka nebo vrtani atd. pak už se to tady nemuže použit. Tak jsem se pak dohodl a odkoupil za šrot cenu. Dovaži se to odkud nevím.pavoucek píše:Kde nakupuješ? Popřípadě wwwJaryn82 píše:foceno mobilem a odeslano take z mob tak snad bude neco videt
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
Já to zjistím v práci
- MILDAZETOR
Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.MILDAZETOR píše:Zdravím Vás kolegové a prosím o radu či názor :
Budeme dělat dvoje dvoukřídlá vrata do dílny (v 3,2 x š 3,4m) a průjezdu (v3,2 x š 3,8m se dvířky v křídle)
Rám bude z uzavřeného profilu (jackl). Do cca 1 - 1,2m od spodu bude výplň plech a pak bych rád dal sklo nebo polikarbonát nebo nějaké použité sklo z plastového okeního křídla a pod. samozřejmě menší tabulky s výztuhama.
Vrata bych chtěl zateplit vatou nebo polišem.
Co nejlépe použít pro zasklení? Sklo, polikarbonát (jaký?), dvojsklo, plexi? Co mi radíte?
Dík za rady a názory, případně za odkaz kde se dá ten i onen materiál sehnat za dobrý peníz.
Dík za názory.
- MILDAZETOR
Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.
Dík za názory.
Dík za názory.
Tak to musíš izolovat zvenku.MILDAZETOR píše:Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.
Dík za názory.
- MILDAZETOR
Z venku je už plech - viz foto. Tak jestli z vnitřní strany vrat nalepit poliš na venkovní plech přímo nebo nechat mezeru (cca 2mm)a nalepit poliš z vnitřní strany na plech který přijde z vnitřní strany vrat? Rozumíš?vitex píše:Tak to musíš izolovat zvenku.MILDAZETOR píše:Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.
Dík za názory.
Z venku je už plech - viz foto. Tak jestli z vnitřní strany vrat nalepit poliš na venkovní plech přímo nebo nechat mezeru (cca 2mm)a nalepit poliš z vnitřní strany na plech který přijde z vnitřní strany vrat? Rozumíš?
[/quote]
Původně jsem měl zevnitř vatu.Při velkém rozdílu vnitřní a vnější teploty z ní kapala voda,tak jsem na vrata nalepil poliš a překryl plechem.Trochu se to zlepšilo,ale stejně vím že mě shnijí.Potom udělám vrata nové s vnější izolací a v plastu.
[/quote]
Původně jsem měl zevnitř vatu.Při velkém rozdílu vnitřní a vnější teploty z ní kapala voda,tak jsem na vrata nalepil poliš a překryl plechem.Trochu se to zlepšilo,ale stejně vím že mě shnijí.Potom udělám vrata nové s vnější izolací a v plastu.
- MILDAZETOR
Další vaše názory a rady?MILDAZETOR píše:Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.
Dík za názory.
Taky by mě to zajímalo kde se necha sehnatJaryn82 píše:Já to zjistím v práci
- MILDAZETOR
Další názor nebo rada?MILDAZETOR píše:Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.
Dík za názory.
- MILDAZETOR
MILDAZETOR píše:Další názor nebo rada?MILDAZETOR píše:Vrata a zasklení dvojsklem hotovo. Teď zvažuji jejich zateplení ve spodní části, kde je plech. Jestli na plech nalepit polistirén nebo nějakou vatu a zadělat z vnitřní srany plechem nebo sololitem a pod. Máte nějaké rady a zkušenosti? Jde mi o to aby to vevnitř nekondenzovalo a nerezlo.
Dík za názory.
kdyz jsem v praci tak na to nevzpomenu a ted jsem zase na horach. Uz jsem si to dal do upominek do tel. abych nezapomelpasa444 píše:Taky by mě to zajímalo kde se necha sehnatJaryn82 píše:Já to zjistím v práci
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Dík!!!!!!!!Jaryn82 píše:kdyz jsem v praci tak na to nevzpomenu a ted jsem zase na horach. Uz jsem si to dal do upominek do tel. abych nezapomelpasa444 píše:Taky by mě to zajímalo kde se necha sehnatJaryn82 píše:Já to zjistím v práci
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.