WARINSKY K 162 OSTROWEK

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
poulm

Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK

#391 Nový příspěvek od poulm »

Tak jsme vyřešili neustálé problémy s tuhým řízením.Orstu jsme napojili na přepadovou hadici z toho dvoupáčkového rozvaděče pro čelní nakladač a chodí to perfektně,i s naloženou radlící to točí malíčkem 8) 8) 8)
Shodli jsme se na tom,že to origo čerpadlo pro řízení co je vpředu na motoru je od výroby slabé a poddimenzované.Orstu tam teď máme tuším 160ku nebo 200ku.
Dále ty velké pláště 10,50-16 ze sedmitunky vlečky,co jsme narvali na ty úzké přední disky,se nanejvýš osvědčily,na měkkém povrchu se to neboří a při jízdě po cestě to líp pruží.
Ještě jsme si sehnali úzkou 30ku radlici,což je na přípojky ideální,ale chtělo by to klapačku,když je mokro,tak se zalepuje,nebo vyřešit nějakým jiným způsobem čištění :-/

Co myslíte,mělo by smysl vyměnit hlavní hydraulické čerpadlo za silnější a výkonější?
Ještě si chceme dodělat řetězy na zadní kola,ať se s tím dá jezdit i ve sněhu,pokud ho bude hodně a bude třeba ho odhazovat.
Nevíte z čeho by tam pasovaly?Pláště tam teď máme 16,9-28 z origo bagru víceplátnové se zalomeným vzorkem.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

pawka

#392 Nový příspěvek od pawka »

cerpadlo na servo se da neodborne pokazit! takhle ti neporadim,ale jde s nim tocit lehce? na cerpalo,jeji hridel se nikdy nesmi zatlacit,pri montazi utahnes sroubek,zatlacis na hridelku cerpadla a je po tlaku! musis pak vratit axialni podlozku cerpadla. ja pokud bylo dost oleje,slo rizeni zlehka a to mam cepy na sracku nadruhou.. stejne tam jsou dve cerpadla zbytecny! nechto jak to mas,kdyz to orsta muze mit,nevim jak je to s tlaky
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

poulm

#393 Nový příspěvek od poulm »

Čerpadlo se točilo,ale dávalo strašně malý tlak a průtok,motor se musel hodně vytáčet aby to trochu zatáčelo :-/ Tak jsme to vyřešili takhle.
Netušíte někdo jestli by tam pasovalo čerpadlo z českého Zetoru,třeba ze Z6911-7211?
Koukali jsme,že je tam ještě nějaký ozubený převod,matně si vzpomínám,že to Zetor asi nemá. :zapomel:
Navíc jsme měnili i hlavní čerpadlo,také bylo vyběhané na sračku,tak jsme tam napasovali čerpadlo z polského VZV Gliwice,to je taky levotočivé a průtok dává dostačující,ale trošičku navíc by to neuškodilo.
Ještě máme v plánu dozadu namontovat nějaký závěs a vyvést vzduchové brzdy a elektriku,aby se dalo sem tam za tím přetáhnout i nějaká vlečka.Myslíte že by to byl moc velký červený hadr na policajty?

pawka

#394 Nový příspěvek od pawka »

v bruntalu? tam zadny nejsou ne? to neni olomouc:-) at si to zkusej zit v kopcich:-) nojo zetor to ma na hridelce kompresoru primo a ostrwek tam ma kolo se sikmymi zuby. zkusil bych to cerpadlo spravit, to musi byt věčný.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

poulm

#395 Nový příspěvek od poulm »

Nooo,to by jses divil.
Jsou vždy všude kde je nejmíň potřebuješ. :vztek:

Vojta68

#396 Nový příspěvek od Vojta68 »

Ahoj, na jaře budu bourat jeden barák a chci z něj vytěžit opuku. Hodil by se mi nějaký nakladač-drapák na hnuj který bych dal místo lžice u podkopu, abych ty kameny pěkně naložil bez bordelu. Nemáte s tím zkušenosti?

Něco takového Obrázek
OSTROWEK K162
Mulča M22 sklopka

o.svada

#397 Nový příspěvek od o.svada »

Dobrý den , jsem tu nový , proto Vám nejdříve představím svoje stroje :)
Zetor 8011 , rok výroby asi 1974 , musel jsem si zvednout střechu , protože jsem se mlátil do hlavy při jízdě :) .Dodělávaná bedna na baterku , štvalo mě věčný šroubování plechů při nabíjení baterek , teď tam mám jednu 180Ah baterku a jsem spokojenej . No a spoustu jiných úprav , většinou z dílny tchána , je to starej praktik a nezná větu ,,nelze vyrobit '' :smich:
Zetor 8011
Zetor 8011
Ostrowek K162 , rok výroby 1985 , řazení na podlaze . Koupil jsem ho asi před 14 dny , od té doby se v tom vrtám . Výměna oleje v motoru , převodovce , výměna svodového potrubí na vodu , nový startér , baterka , vstřikovací čerpadlo nyní na GO , lepení děr v duších , oprava brzd , a spousta mě toho ještě čeká :(
rps20130316_092614.jpg
rps20130316_092713.jpg
Chtěl bych poprosit nějakého dobrovolníka , jestli by mi změřil délku (oko-oko , zasunuta) té první pístnice na podkopu . Teď tam mám délku 125 cm a podkop se mi nesbalí za traktor . Taky má jinou barvu než všechny ostatní , z toho usuzuji že není originální .
A ještě bych potřeboval parametry pístnice na zatáčení , zdá se mi že to má hrozně malej rejd .
Děkuju
Zetor 8011 , Ostrowek K162

poulm

#398 Nový příspěvek od poulm »

Já když nabíjím baterky,tak hodím plusovou svorku od nabíječky buď na startér nebo na alternátor,mínusovou někam na kostru a baterky se bez problémů dobijou i bez šroubování deklů.

Nám se taky podkop nesbalí do boku za kabinu,trčí cca 0,5-0,75m,takže při jízdě po cestě jej máme rovně dozadu. :-/

o.svada

#399 Nový příspěvek od o.svada »

OK ,každý to dělá jak je zvyklý :friends:

Tak půl metru bych neřešil , ale mě to čumí minimálně 1,5 metru , což je problém se někde vytočit . :(
No jestli nikdo neví tu správnou délku , tak to asi zkusim nechat zkrátit o 5 cm a uvidíme

poulm

#400 Nový příspěvek od poulm »

To je nějaké divné,tam máš měněnou pístnici, nebo tlačí ti čerpadlo dostatečný tlak?
Nám to taky nechtělo ze začátku zvedat úplně nahoru,protože je tam pak už hodně ostrý úhel a pístnice musí hodně tlačit,aby se to ramono zvedlo až na doraz nahoru,jak jsme vyměnili čerpadlo,tak to najednou šlo.

o.svada

#401 Nový příspěvek od o.svada »

Právě si myslím že tam není originál pístnice , má jinou barvu a i ten co mi to prodal říkal že ji měnil . No ale to zjistím jedině když budu znát správnou délku :)
Čerpadlem to snad není , bagruje to bez problému na zvýšenej volnoběh

simas

#402 Nový příspěvek od simas »

to o.svada: stazena pistnice ma delku 127cm (stred ok)

to poulm: prosimte jak si udelal to napojeni posilovace rizeni na hlavni cerpadlo. Ja navaril zavit na T-kus vratky, ktery je na ovladani predni radlice, ale mam tam porad slaby tlak(spatne se zataci). Pritom bagr kope jak ma. Tuto zmenu jsme musel udelat protoze mi odeslo cerpadlo posilovace rizeni na motoru a nejde opravit ani sehnat nove (mimo polsko)

Jinak zde sou fotky meho stroje v akci. Kdyby nekdo poznal co je tam za motor, byl bych rad.
Přílohy
bagr015.jpg
bagr014.jpg

srama.frana
Kontaktovat uživatele:

#403 Nový příspěvek od srama.frana »

Zdar pánové,
tak jsem včera zjistil, že mám nějaký mikroprasklinky na předním rozvaděči, když zvedám čelňák, tak mi skrz ně sákne olej, myslíte že by se to dalo zavařit nebo se mám poohlídnout po jiným rozvaděči, mám doma náhradní jenom ten velkej, což mě trochu naštvalo... :)
Ostrowek K161N, Zetor 4011, vlek 5t,pluh dvojku obracák, stěpkovač a spoustu dalších kravin

o.svada

#404 Nový příspěvek od o.svada »

[quote="simas"]to o.svada: stazena pistnice ma delku 127cm (stred ok)

Děkuji za změření :) Mám taky takovou délku , takže jediná možnost je , že čerpadlo dává malej tlak a proto mi to podkop nezvedne až na doraz .

srama.frana
Kontaktovat uživatele:

#405 Nový příspěvek od srama.frana »

Tak jsem chtěl dát na otoč hydraulické zámky a bylo mi řečeno že sou nějaký jednosměrný a obousměrný, je vtom nějakej rozdíl, nebo který potřebuju já? Jo a taky sem ses rozhod, že udělám ještě jeden teploměr na olej, a tak mi poraďte kam nejlépe umístit čidlo, já bych myslel do nádrže na lej, kde se vlastně olej chladí.
Ostrowek K161N, Zetor 4011, vlek 5t,pluh dvojku obracák, stěpkovač a spoustu dalších kravin

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“