Ahoj. Ja tam toho psa nevidim muzes konkretne? Me tece pod prirubou -( mam prohnutou ,) tak zkusim neco sehnat nebo vyrobit a prevarit na potrubi, ale muze tam bejt i neco jineho? Co s tim mas ty?
Martinův TK
Re: Martinův TK
Já psa vidím ...... tlačí se ti to kolem průtokáče přimazávací trubky
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
- Martin_TDi
Pro Radima.Strnada: Díky moc za pochvalu, snažím se traktor dát postupně do 100% stavu tak abych se na něj mohl kdykoli spolehnout. Jó předchozí majitel jen jezdil a údržbě moc nedal a když už něco dělal nebo si možná nechal dělat, tak to ne vždy bylo OK - viz píst namontovaný naopak.
Pro Roberta XXX: Hodně lidí se mě na to ptá, kupoval jsem u p. Šálka díly na servo, cenu mi po několika mých návštěvách udělal takto: Za orstu, 2 pístnice chtěl 12000 kč a sloupek řízení mi dal gratis. Tak jako tak je to dost hodně, ale on vydělal a já jsem spokojen když si zbytek jsem schopen dodělat sám. Nové servo celkem u něj vyjde na 35 tis.Kč, takže jsem na cca 1/3 nákladech.
Pro Jarynfiru: Přes Vánoce jsem toho moc neudělal, jen jsem starý střed vykuchal a připasovávám nové dílce před svařováním. Foto nějaké hodím později.
Pro Mirdíka: Zkus přetěsnit spodek válce tak jako já červenou těsnící silikonovou pastou na motory. Jinak Jarynfra má pravdu, teklo mi to okolo průtokáče-dal jsem tam při opravě silnější měděné podložky než byly originály, protože jsem tenké zrovna neměl a netěsnilo to. Tak jsem koupil nové tenké tak jak to má být a je sucho !
Pro Roberta XXX: Hodně lidí se mě na to ptá, kupoval jsem u p. Šálka díly na servo, cenu mi po několika mých návštěvách udělal takto: Za orstu, 2 pístnice chtěl 12000 kč a sloupek řízení mi dal gratis. Tak jako tak je to dost hodně, ale on vydělal a já jsem spokojen když si zbytek jsem schopen dodělat sám. Nové servo celkem u něj vyjde na 35 tis.Kč, takže jsem na cca 1/3 nákladech.
Pro Jarynfiru: Přes Vánoce jsem toho moc neudělal, jen jsem starý střed vykuchal a připasovávám nové dílce před svařováním. Foto nějaké hodím později.
Pro Mirdíka: Zkus přetěsnit spodek válce tak jako já červenou těsnící silikonovou pastou na motory. Jinak Jarynfra má pravdu, teklo mi to okolo průtokáče-dal jsem tam při opravě silnější měděné podložky než byly originály, protože jsem tenké zrovna neměl a netěsnilo to. Tak jsem koupil nové tenké tak jak to má být a je sucho !
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
- Martin_TDi
Martin_TDi
- robert xxx
Pekne sa stym hras. Uvidis ked to bude hotove, aky je to rozdiel. Velmi dobra vec.
Musím tě pochválit ....líbí se mi to provedení, takže to udělám stejně. Jestli dáš k dispozici i míry, budu rád. Jakou máš délku pístnic a výsuv? Jaký úhel natočení ti vyjde?
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
- Martin_TDi
Volného času je málo, takže svařuju opravdu po chvilkách. Tady je pár fotek - bohužel nic moc kvalita (mobil bez blesku).
Bude to trochu podobně uděláno jako je tomu na Šálkově originálu, ještě dovařím malé a velké "uši" pro pístnice a uchycení sloupku volantu a budu zase o kus blíže k cíli.
Bude to trochu podobně uděláno jako je tomu na Šálkově originálu, ještě dovařím malé a velké "uši" pro pístnice a uchycení sloupku volantu a budu zase o kus blíže k cíli.
Martin_TDi
- Martin_TDi
Díky za pochvalu, ale ještě moc nechval, zatím to nejezdí. Až pak se uvidí jestli to je to pravé ořechové.jarynfira píše:Musím tě pochválit ....líbí se mi to provedení, takže to udělám stejně. Jestli dáš k dispozici i míry, budu rád. Jakou máš délku pístnic a výsuv? Jaký úhel natočení ti vyjde?
Pístnice jsou origo Šálkové, zasunutá má délku mezi oky 280mm a vysunutá 380mm. Úhel natočení se nemění, tzn. +45° / -45°
Martin_TDi
- robert xxx
Ver tomu, je to rozdiel.
- Martin_TDi
Už se na ten komfort řízení moc těším, dneska se dařilo a zase jsem o kus dále. Jenom volant ze starého řízení nejde dolů. Uložení hliníkového pouzdra na ocelovou osku je jak zabetonované. Nepomohla ani kofola, brzdová kapalina, uvolňovače ani 5 kg kladivo. Asi se budu muset podívat po nejakém jiném , mohl by být i menší. Nevíte někdo o něčem?
Martin_TDi
Parádní, tichá závist... volant jde koupit v Agrozetu, a tady je trošku menší a je parádní (máme ho v MT8). http://www.agrozetshop.cz/volant/d-111150/ tady je ten původní http://www.agrozetshop.cz/volantnizky/d-87488/ Měl by to být všechno střed ve formě tisícihranu totožného se stodvacítkou....
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Na aukru jich máš plno, např. http://aukro.cz/volant-skoda-favorit-i2946932799.html
Dáš už prosím Tě k dispozici ty výkresy? Už bych sháněl někoho k nařezání?
Dáš už prosím Tě k dispozici ty výkresy? Už bych sháněl někoho k nařezání?
Nebo tenhle by taky slušel .... http://aukro.cz/felicia-volant-i2941645176.html
- Martin_TDi
Výkresy až po finálním dokončení a otestování. Jinak hřídel je origo na kužel, takže volant z auta s tisícihranem asi nebude možný. Jednině origo.
Martin_TDi
Mě upravoval podle hřídele, středovou díru ve volantu, kámoš soustružník nějakou kuželovou frézou nebo výstružníkem. A abych měl jistotu, že se neprotočí, vypiloval jsem do díry plošku a na hřídel dal kousek svaru. Matkou to stáhneš a není problém.