Tomův Haťan

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Tom

Re: Tomův Haťan

#31 Nový příspěvek od Tom »

kuta píše:
Tom píše:No, tak vepředu budou asi 6,00-16, ale ne hned, musím sehnat ty arácké disky. Ten převod je supr, jen mám strach, aby mu nevadilo bahno, a další takové svinstvo. Jinak jsem rád, že se líbí :typek:
Prý to jelo kolem pětadvaceti, což si myslím, že je na takovou strojovnu dostačující.
dve kola 16tam mam,mel sme je na zadní náprave z muliny,to by tym melo jít ne? :-/ :)
Nevím, jak to tam je s roztečí, středovou dírou a vzdálenosti sousedních šroubů.
Mohl bys mi to prosím změřit podle obrázku v příloze a případně i vyfotit?

Jinak dneska jsem na Haťanovi pracoval celý den, podařilo se mi ho z půlky odmastit, sundal jsem převodovku, snažil jsem se rozhýbat brzdy, začal jsem sundávat zadní nápravu (kolem rámu je upevněna takovou svorkou, nakoncích na šroub, a jenom jedna strana mi trvala asi 1,5 hodiny - 4 šrouby!!! totálně zrezivělý a neskutečně dlouhý závit, myslel jsem že mě jebne, a ještě mi zbývají 3 šrouby na druhé straně :pistol: ) a už mám skoro připravenou přední nápravu pro nátěr. Zítra a pozítří se dělat nebude, vrhnu se na to 26. a to bych chtěl minimálně sundat zadní nápravu a udělat přípravu pro její uchycení pod rám, moc bych chtěl ji pod ten rám i upevnit, ale myslím, že to netihnu - no uvidíme.
Přílohy
aV1bNSA-93b99c83bbc732dd41cabfce49534540.jpg
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

kuta

#32 Nový příspěvek od kuta »

nafotíme,nameříme ale musíš me volit :smich: :vysmech:
ty zrezavelý šrouby znám...je to fakt pakárna nezávidím ti to

Tom

#33 Nový příspěvek od Tom »

Tak práce na Haťanovi postupují takto: Kromě zadní nápravy, převodovky, části rámu toho úhlového převodu je všechno oškrábané, odmaštěné, natřené základovou a dneska první vrstvou černé barvy. Převodovku nejsem schopen odmastit, tak snad zítra, a zadní náprava ještě potřebuje pořádně opucovat, ale na tom jsem už dneska začal pracovat. Ten rám je natřený jen v prostřed, protože vepředu a vzadu se bude svařovat, někdy v úterý by mi měl příjít chlapík, který mě naučí zacházet s tou naší novou svářečkou (CO) a ten prostředek musí být natřený, protože tam se musí přidělat už převodovka kvůli odhadnutí výšek na rámek pro nádrž. Jinak volant bude nový, on je takový ohlý, takže musím "vyrabovat" nějakou šádu :smich:
Jinak ten rudl je pod tím rámem proto, abych s ním mohl manipulovat, hlavně jak je natřený tak směrem k teplu - k peci. A ta přední náprava není natřená celá proto, protože se s ní špatně manipuluje, takže co by se manipulací ještě odřelo, tak je nenatřené, natře se to jak bude na traktoru.
Přílohy
DSCN6048.JPG
DSCN6047.JPG
DSCN6046.JPG
DSCN6045.JPG
DSCN6044.JPG
DSCN6043.JPG
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Tom

#34 Nový příspěvek od Tom »

Jinak mám takový problém: Můžu otočit zadní nápravu vůči jejímu původnímu uložení vzhůru nohama? Ona totiž byla na autě umístěná tak, že pod ní byla listová pera, na traktoru pod ní byl rám, ale já chci, aby ten rám byl nad ní. Abych nemusel převařovat držáky, tak bych ji musel obrátit vzhůru nohama. Můžu, nebo ne? Jinak bych tam převařil ty držáky, a byl by klid.
TomAgro@seznam.cz

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

pokud ju otočíš "hore nohama" tak se bude opačně točit ne?
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

Tom

#36 Nový příspěvek od Tom »

Skoda130Rs píše:pokud ju otočíš "hore nohama" tak se bude opačně točit ne?
Aha, to mě nenapadlo. Takže převařit držáky. Dík.
TomAgro@seznam.cz

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

nemáš zač
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

olin

#38 Nový příspěvek od olin »

Klidně ji otoč, pak ti bude couvat jako blázen. Jen dopředu budeš postrádat pár kvaltů.... :vysmech: :vysmech: :vysmech:
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

bastardtraktor

#39 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Tome - jsi dobrej - pěkně jsi s tím pohnul o prázdninách.
Měl bych si z tebe vzít příklad.
Mě se nepodaří udelat o Vánocích vůbec nic - mám tu děti a věnuju se jim. Holky už odjely a ted je tady můj synek Martin.

Už jsi zjistil z če¨ho tazadní náprava je ??
Z z Waršavy podle mě není. Tam měly diffy už tvary jako u Gazu 69.
Tento má tvar ještě jako Čapájev - tedy odvozené od té Fordky A , nebo AA.
Pokud to tedy není přímo z Čapajeva, tak je to z nějakého staršího GAZe odobního, nebo dodávkového.
Možná by to mohlo být z uplně prvních Poběd - delaly se od roku 1946
GAZ-M20 Pobeda
http://en.wikipedia.org/wiki/GAZ-M20_Pobeda

ale pozor !!!! - škoda !!!
z té uplně nejnovější Pobědy to patrně nebude :D
http://www.gazklub.cz/diskuze/viewtopic.php?t=3528
a z týhle bouhužel také ne
http://www.oknation.net/blog/home/blog_ ... /suv02.jpg
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne úte pro 30, 2008 1:06 pm, celkem upraveno 1 x.
ooooooooooooo

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od Mikro »

Ten dif je podle mě Praga Piccolo :)

bastardtraktor

#41 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Mikro píše:Ten dif je podle mě Praga Piccolo :)
Ti ne Mikrosi
Diff z Piccoly tu mám a mám tu i jiné diffy z větších starých pragovek a všechno to vypadá podobně, jako ty Piccolové.
Obal je vždy rovnou ze 2 půlek bez vložené válcové části mezi
P1018149_tn.jpg
Ty diffy FORD A a GAZ A jsou ze dvou půlek a meziu tím je vložena válcová část.
ooooooooooooo

bastardtraktor

#42 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Podle všeho je to ta nejstarší Poběda
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne úte pro 30, 2008 1:52 pm, celkem upraveno 3 x.
ooooooooooooo

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Mikro »

Tak promiň, já ten dif viděl jen jednou a připadal mi podobný jako tenhle.

Tom

#44 Nový příspěvek od Tom »

Tak zadní náprava a převodovka je opravdu z Pobědy, pravděpodobně ten první typ, protože ten druhý už měl řazení na podlaze, a já mám udělané řazení pod volant. V příloze přikládám pár výkresů stáhnutých z ruských stránek o Pobědách, tady jejich přeložená verze - bez ní bych tak chytrý nebyl :smich: http://translate.google.cz/translate?hl ... l=ru&tl=cs
A jinak už na začátku jsem psal, že to je buď Poběda, nebo Warszava, to bylo licenčně dělané, takže skoro totožné, ale pozor, na pobědím webu jsem zjistil, že náprava do Pobědy sedí z Nysy, takže nevím, ale je to v celku jedno.
Přílohy
m20poster01.gif
Zadní náprava
Zadní náprava
Převodka řízení
Převodka řízení
TomAgro@seznam.cz

Tom

#45 Nový příspěvek od Tom »

Tak ještě nějaké fotky z dneška - svařovali jsme rám pod nádrž - abych se přiznal moc se mi to nezdá, hlavně ten obdélník, na kterém to sedí, asi to zkusím ještě nějak převařit, výška nádrže - bohužel taky musí zůstat, protože by se tam jinak nevešla cívka, ale to zas není takový problém, dopředu ještě asi příjde rám jako měl kdysi Chavi, a pak to celé zakryju nějakou karosérií, tak, aby to nevypadalo blbě, ale zas aby toho bylo co nejvíce zakrytého :smich:
Pak ještě přibyla koule, původně to je z nějakého náklaďáku, a byla upravena přední část rámu.
A v závěru, co nebylo natřeno, tak je natřeno základem.
Chtěl bych slyšet Váš názor na tu nádrž, já z toho moc nadšený nejsem, ale pokusím se to nějak zaonačit karoserií, nebo převařením. Jinak ta nádrž bude přidělaná tak, jak origoš v trabantu.
Přílohy
DSCN6053.JPG
DSCN6060.JPG
DSCN6061.JPG
DSCN6062.JPG
DSCN6063.JPG
DSCN6064.JPG
DSCN6065.JPG
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“