čím hrnete sníh ?

co nejde zařadit jinam

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
malotraktorpetr

Re: čím hrnete sníh ?

#421 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

dnes sem hrnul s mojim pluhem a na vybornou a co vi ?unas je snehu :jazyk:

zetorak jirka

#422 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Tak u nás je prt, tak že žádný výjezd, spadlo tu jen asi 5cm a zase se oteplilo. Ale stačilo to na to aby místní zemědělci hodili 72jku i s krmákem z hlavní silnice z meze do pole kde to skončílo kolama nahoru.

malotraktorpetr

#423 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

unas je tak 10cm a vice a fuer snezi 8)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#424 Nový příspěvek od Milhauss »

Děkuji Ti HonzaD,máš to pěkné,jednoduché. Já ji udělám 160 cm,jakej mám plech,jen zarovnám hrany,a výšku tak 40 cm,neboť ji chci otáčecí kolem dokola své osy,jak na hrnutí dopředu,tak i dozadu,tím pádem musí být nižší. z čeho máš tu otoč,vypalované,nebo nějakej polotovar,a z jakého je to materiálu a průměru???? Děkuji,to se mi líbí,takhle nějak jsem si to představoval. Mám tu dvě příruby,ale tak 130,do 150 mm průměr,což bude asi málo,a hlavně velká díra naprotředku. Dík 8) 8) 8) 8) 8)

HONZAD

#425 Nový příspěvek od HONZAD »

Ten otoč je příruba z boileru, jak jsem už psal. Průměr je cca 20-22 cm (odhaduji). Díry po obvodu už tam byly, takže stačilo jen zaslepit tu velkou díru po topném tělese uprostřed a do toho prostoru pak je potřeba vyvrtat menší díru pro šroub. Měl jsem obavy, že to bude moc malá plocha a že by se to mohlo ohnout, ale celkem to drží. Malá Kubota to není schopna urvat.
Tady je ještě pár fotek, které jsem si stáhl pro vlastní inspiraci:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.

Merlin102

#426 Nový příspěvek od Merlin102 »

zdravím vospolok, máte pekné práce skoro ako fabrické
ja som doteraz odhŕňal lopatou :nene: , ale už to nie je pravda, podarilo sa mi spraviť niečo také. skúste pozrieť a posúďte. foto je iba mobilom z ponku ale, keď bude v laku pofotím viac a možno aj dáke video bude :)
Přílohy
radlica komplet.jpg
radlica otoč 1.jpg
radlica brit 1.jpg
Kubota ZB 1500 DT

baratom27

#427 Nový příspěvek od baratom27 »

ISEKI TU155

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#428 Nový příspěvek od Atlan »

Ja som pozametal ten 1 cm snehu a odpocivam radlicu som uz tohto roku ppouzil ked bolo 10cm snehu tak ze uz je cas ju asi odlozit... A prezut na letne sipy.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

František K

#429 Nový příspěvek od František K »

My hrneme tímto je to origo radlice na všechny crytaly nemáte někdo o této radlici info díky , nějaké foto zde ze včerejšího prohrnování - Obrázek Obrázek :)
Moje stránky : http://nase-traktory.webnode.cz/ - Nové

Merlin102

#430 Nový příspěvek od Merlin102 »

tak zase malý pokrok, foto iba mobilom v dielni tak dúfam ujdú
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Kubota ZB 1500 DT

HONZAD

#431 Nový příspěvek od HONZAD »

Merline, značný pokrok oproti přesešlým fotkám. Máš to dobře vymyšleno. Kdybych se do radlice měl pustit teď, tak bych o takové otoči přemýšlel. Jen bych tu desku udělal delší do předu, aby šla použít i na zadní hrnutí. Zdá se, že je to trošku "odlehčenější" konstrukce, ale pro takové "domácí" hrnutí malotrakorem by měla být plně použitelná. Přidal bych nějaká žebra na zpevnění v oblouku radlice.
Z čeho chceš udělat břit? Já použil gumu z dopravníkového pásu. Jedna byla však málo, musel jsem dát dvě vedle sebe, aby to bylo pevnější.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.

jarek 2

#432 Nový příspěvek od jarek 2 »

Merlin102

#433 Nový příspěvek od Merlin102 »

HONZAD píše:Merline, značný pokrok oproti přesešlým fotkám. Máš to dobře vymyšleno. Kdybych se do radlice měl pustit teď, tak bych o takové otoči přemýšlel. Jen bych tu desku udělal delší do předu, aby šla použít i na zadní hrnutí. Zdá se, že je to trošku "odlehčenější" konstrukce, ale pro takové "domácí" hrnutí malotrakorem by měla být plně použitelná. Přidal bych nějaká žebra na zpevnění v oblouku radlice.
Z čeho chceš udělat břit? Já použil gumu z dopravníkového pásu. Jedna byla však málo, musel jsem dát dvě vedle sebe, aby to bylo pevnější.
Ďakujem za pochvalu, naozaj poteší, čo satýka tej otoče tak po prvej skúške to napadlo aj mňa, ale možno keď sa budem veľmi nudiť tak ju prerobím ( kedy sa budem nudiť to teda neviem,lebo väčšinou aj tak nestíham)skúšal som hrnúť aj do zadu a celkom to ušlo. brit som urobil zatiaľ z nejakej gumy, ktorú som našiel na prechádzke so psami je taká asi 2 cm hrubá , ale iba 5 cm široká takže prečnieva asi 2 cm ale aj sa osvedčila. výstuhy som pôvodne chcel dávať obruče zo suda - okopíroval by som to od člena fóra - ale po skúške som zistil, že ich zatiaľ netreba.tak uvidíme možno časom
Kubota ZB 1500 DT

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#434 Nový příspěvek od Milhauss »

jarek 2 píše:minuli rok v Zdiary http://www.youtube.com/watch?v=bkNN2dap3cg

Tak to je parádní video 8) 8) 8) 8) 8)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#435 Nový příspěvek od Atlan »

Chudak ten v tej chalupke pride domov a musi odpratat pristupovu cestu :D
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní technika“