Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: Obecna diskuse

#211 Nový příspěvek od mihi »

Rad 5 píše:pánové, nevíte kde by se dal sehnat šestidrážkový trubka na hřídel jako je vývod z hydrauliky na řemenici? průměr je 30mm.
Potřebuji 50 mm dlouhý kus na úpravu...
Napadá mě zda není na spojkové lamele u nějkého osobáku a podobně...
(řemenici za 1500 Kč se mi kupovat nechce...) :nene:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/20134583 ... -25-AK.php
Práve cez víkend som nad tým aj ja rozmýšľal a napadlo mi riešenie kúpiť nejaký starý rozbitý kardan na 6 zrážku na priemer 30 mm a z toho to odrezať. A bolo by to skoro zajtra. Potrebješ to na remenicu alebo robíš náhon na hyd.čerpadlo??

Mihi :)
Mihi

Peter768

#212 Nový příspěvek od Peter768 »

mihi píše:
Rad 5 píše:pánové, nevíte kde by se dal sehnat šestidrážkový trubka na hřídel jako je vývod z hydrauliky na řemenici? průměr je 30mm.
Potřebuji 50 mm dlouhý kus na úpravu...
Napadá mě zda není na spojkové lamele u nějkého osobáku a podobně...
(řemenici za 1500 Kč se mi kupovat nechce...) :nene:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/20134583 ... -25-AK.php
Práve cez víkend som nad tým aj ja rozmýšľal a napadlo mi riešenie kúpiť nejaký starý rozbitý kardan na 6 zrážku na priemer 30 mm a z toho to odrezať. A bolo by to skoro zajtra. Potrebješ to na remenicu alebo robíš náhon na hyd.čerpadlo??

Nebolo by jednoduchšie demontovať ten bočný hriadeľ a stočiť ho na guľato a dať tam pero, závit....
Otec to tam má spravené, dal tam remenicu a klinovým 17kou remeňom ťahá hydraul. čerpadlo, ktoré má pod sedačkou. baterku má namieste vzduchojemu. Ale videl som aj baterku vpravo dole pod brzdovými pedálmi.

Rad 5

#213 Nový příspěvek od Rad 5 »

Ano mám to pro pohon hydraulického čerpadla. Varianta vyndat je také možná a též mě napadla. Přesto jsem si říkal zda nejsou na nějakých strojích tyto kardany a použít to z toho. Bylo by to bez vyndávání hřídele...

mihi

#214 Nový příspěvek od mihi »

Rad 5 píše:Ano mám to pro pohon hydraulického čerpadla. Varianta vyndat je také možná a též mě napadla. Přesto jsem si říkal zda nejsou na nějakých strojích tyto kardany a použít to z toho. Bylo by to bez vyndávání hřídele...
Tie kardany sa bežne používali na rôzne stroje čo nepotrebovali taký prenos krút. momentu ako vývod.hriadeľ 35 mm.
Ja na tvojom mieste by som si dal inzerát tu na traktoroch a aj na bazosi a možno tí niekto aj daruje nejaký rozbitý..

Peťo aj to osústruźenie je celkom dobrý nápad,, nemáš nejakú fotku?

Mihi

super 50 sk

#215 Nový příspěvek od super 50 sk »

mihi píše:
Rad 5 píše:Ano mám to pro pohon hydraulického čerpadla. Varianta vyndat je také možná a též mě napadla. Přesto jsem si říkal zda nejsou na nějakých strojích tyto kardany a použít to z toho. Bylo by to bez vyndávání hřídele...
Tie kardany sa bežne používali na rôzne stroje čo nepotrebovali taký prenos krút. momentu ako vývod.hriadeľ 35 mm.
Ja na tvojom mieste by som si dal inzerát tu na traktoroch a aj na bazosi a možno tí niekto aj daruje nejaký rozbitý..

naco by si to susruzil drazky tam su koleso len nasunies das klinokzatiahnes maticu a hotovo ja som tak mal navijak a jeden klinok udrzal

Peter768

#216 Nový příspěvek od Peter768 »

mihi píše:

Fotku nemám, a ani momentálne nemôžem nafotiť - nemám prístup k "mašinke" :-/

Ales.

#217 Nový příspěvek od Ales. »

Zdravim chlapi, nevíte někdo kolik otáček na klice točí Z25 při volnoběhu?
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

mihi

#218 Nový příspěvek od mihi »

Ales. píše:Zdravim chlapi, nevíte někdo kolik otáček na klice točí Z25 při volnoběhu?
Podľa mňa tak okolo 300.
Ale pri baf..............,....baf.........,,,,.......baf. možno aj menej :D

A k čomu to potrebuješ?

Mihi

Ales.

#219 Nový příspěvek od Ales. »

No zetor 50S točí 500. Potřebuji si volnobeh nastavit na 25A s jiným motorem a chtěl jsem vědět kolik má originál kvuli řazení. Mám dvouvál ale odvozenej z motoru tatra 928. Originál motor točí na volnoběh asi 500. tak doufám že nebude problem s řazením a nebudu nadbytečně ničit spojku hlavně při rozjezdu.

bigles
Kontaktovat uživatele:

#220 Nový příspěvek od bigles »

Potřebuji poradit, mám doma vložky a písty na 25 průměr je 107 píst má 4 těsnící a dva stírací kroužky, kroužky mají vůli +- 1.5 mm, má to cenu dávat do traktoru?

Ales.

#221 Nový příspěvek od Ales. »

No podle servisky má mít válec po třetím výbrusu prumer 106,02. píst pod kroužky 105.84. Každým dalším výbrusem se ubere (přidá) 0.5mm
raději bych sehnal nové vložky, písty i kroužky. ale kroužky máte evidentne na originál, nebo první výbrus.

Rad 5

#222 Nový příspěvek od Rad 5 »

Myslíte, že mohu rozebrat hydraulické čerpadlo a vyndat z něj hřídel, abych si ji mohl na soustruhu upravit?
Nebo bych ho pak nedal dohromady nebo by bylo nefunkční?

bigles
Kontaktovat uživatele:

#223 Nový příspěvek od bigles »

Je to bez problému akorát vypadají jehličky a rovnou bych to nechal srovnat na magnetce

Ales.

#224 Nový příspěvek od Ales. »

To by mělo být bez problému, ale jak píše kolega nademnou, hned bych udělal komplet repas. neni to zas tak drahý a pokud se dlouho nedělal tak je to znát.

Peter768

#225 Nový příspěvek od Peter768 »

Rad 5 píše:Myslíte, že mohu rozebrat hydraulické čerpadlo a vyndat z něj hřídel, abych si ji mohl na soustruhu upravit?
Nebo bych ho pak nedal dohromady nebo by bylo nefunkční?
Rozoberieš to v pohode, dáš ho prebrúsiť na magnetke a dáš nové ihličky, tie sa dajú kúpiť nové. Dáš tam vazelínu a do nej ich uložíš a potom to zložíš. A máš hotovú GO.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“