Muck Truck

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
xaon

Re: Muck Truck

#16 Nový příspěvek od xaon »

Dnes jsem psal do C&F manufacturing kde se muck-truck delal v licenci.Shanel jsem dily na poleceni meho Golema.Vyroba je uz ukoncena, doprodavaji par polozek ze skladovych zasob.
Take jsempsal do Lumagu ktery dodava shodny strojek, pod oznacenim MD 250 zatim bez odpovedi. Jen me malem praskla ceva v mozku, :typek: kdyz jsem si precetl slogan na strankach Lumagu " NEMECKA KVALITA ZA ROZUMNOU CENU". Kdyz jsem otevrel prevodovku, tak s timto tvrzenim souhlasit nemohu. :tone:
Po nedeli budou futra na loziska ktera jsem dnes koupi, dam sem par fotek az budu skladat Golema.

mato164

#17 Nový příspěvek od mato164 »

Viete mi niekto poradiť ako je vyriešené prisunutie tých malých koliečok aby ťahali aj zadné kolesá.
Na tých originál dumproch máte na hnanej náprave aj diferenciál?
Dík za odpoveď.

xaon

#18 Nový příspěvek od xaon »

Hnana naprava ma diferak ktery je soucasti prevodovky.Zadni naprav (u riditek) ma kola nezavisle na sobe (prava/leva strana).To male kolecko je vetknute mezi a kdyz je spravne nafoukle tak prenasi silu na zadni kolo. Kdyz je malo nafoukle tak prokluzuje a zadni kola se jen vlecou. Stejne ten nahon na zdani kola neni nic extra.
Kdyz jsem vozil drevo a najel jsem do hromady vyklopenych polen a jedno kolo v predu se zaclo protacet byl konec, dal to nejelo. Musel jsem prizvednout zadek aby se chytla obe kola.Pak se golem vydrapal vys.
Je otazka co se do tehle voziku montuje za skrine,mozna nektere maji pevny nahon na predek. Ja mam ale diferak.

mato164

#19 Nový příspěvek od mato164 »

Ja tam montujem prevodovku zo záhradného traktora a ten má diferák.
Chcem namontovať tie malé koliečka medzi nápravy a kedže zadnú nápravu som urobil pevnú na jednu os,
tak by som to mal mať stály pohon 4x4. Či bude ťahať lavé alebo pravé koleso vždy sa to prenesie na všetky kolesá.
Jedná sa mi hlavne o to aby ťahali obe predné kolesá, a týmto spôsobom by to mohlo fungovať.

mufik

#20 Nový příspěvek od mufik »

Přesně tak jsem si myslel že to má i originál,toto by mohlo fungovat super,při zatáčení to ale asi půjde dost ztuha.Ideální by spíš bylo aby každá strana jela sama a dát tam nějaké směrové brzdy?Stačila by asi jednoduchá pásová,při zatáčení si trošku pomoct přibrzděním.Chce to asi zkusit.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

xaon

#21 Nový příspěvek od xaon »

Kdyz to mam nalozene, prizvednu zadek a zatocim smerem kam chci jet. Kdyz jedu bez nakladu, mam tendenci to zhoupnout na zadnich kolech a zatocit.
To pribrzdovani na stranu pri zataceni bude problem.Levou rukou musis stale drzet zmacklou packu napinaku remene!!

mufik

#22 Nový příspěvek od mufik »

To byl jenom takový nápad,nikdy jsem s ničím podobným nejel.Pokud se to dá řídit jak píšeš tím líp,o to je to jednodušší na výrobu.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

xaon

#23 Nový příspěvek od xaon »

Mam starosti s tou skrini.loziska jsou mimo vsechny rady co jsem nasel.Prumes stredove hridel 19mm a primer domecku 40mm.Sirka loziska 13mm.Skrin Tecumseh 205 xxx. Nevite nekdo kde shanet ND na tuhle skrin?

DYK

#24 Nový příspěvek od DYK »

xaon, jsi si jistý, že v té převodovce má být olej?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

xaon

#25 Nový příspěvek od xaon »

DYKU Ty me desis. V univerzalnim manulau k prevodovkym od Tecumsehu je napsano, ze mazivo je uvedeno v navodu od vyrobce.No a tam je chulo. Do ostatnich skrini davaji 80W90.
Vzhledem k tomu, ze mam Cinskou skrin ktera je opalena od Tecumsehu tak jsem znejistel.
V manualu na Tecumseh skrine jsem nasel vzor merky stavu oleje i s rozmerama. Podle ni ma byt ve skrini 3" oleje. V jnem PDF souboru pro skrin MST 205 xxx je uveden olej 80w90

Chtel bych se te zeptat, jestli nebudes vedet proc u motoru Honda GXV 160 ktery je v tmto zazraku pada benzin.Kdyz stoji dele jak 3 hodiny, musim nekolikrat zatahnout nez chyti. Kdyz stoji mene nez hodinu, tak capne na prvni zatateni. Nikde jsem nenasel pumpicku na karburatoru. Nevim jestli by to slo vyresit balonkem na privod paliva???

Pro ostatni posilam odkaz na nekolik vyrobcu http://www.ecvv.com/product_directory/muck-truck.html .Cena u Jiangsu goodboy Agricultural machinery co., ltd1300-1400 USD minimalni odber 1ks. :pistol:

ladiki

#26 Nový příspěvek od ladiki »

to xaon: pokud bys tam chtěl dát ložiska, tak jedině ssamomazná. Nějak na fotce nevidím přívod oleje k ložiskům. Nevím jestli fotka neklame, ale pokud je ta celá dlouhá hřídel uložena jen v Al bloku, tak olej být musí. I když............trochu to popiš. Tak je to nějké divné..

xaon

#27 Nový příspěvek od xaon »

to:ladiki
Loziska tam dam normalni, olej od prevodovych kol se dostava podel ceel poloosy. Ta ma na koncich u naboju kol gufera. Jsem zvedavej jestli takove sezenu neni to vubec snadny. Stred 3/4", tloustka 1/2" a vnejsi prumer 3/2".
Nez sezenu ty prava loziska, nechal jsem si udelat futra na loziska ktere jsem sehnal. Budou hotova po nedeli, tak dam fotky.

mato164

#28 Nový příspěvek od mato164 »

Dnes som skúšal pohon 4x4.
Funguje to celkom dobre, je trocha obtiažnejšie točenie ale na prejazd tažšieho terénu to bude dobré.
Ešte doriešiť zapájanie tých malých koliesok.
Malo by to fungovať na dve páky po boku motora.
Aby som spevnil poloosi na prevodovke, keď tu píšete že tam chýbajú ložiská, na výstupe poloosi z prevodovky
som namontoval ložiskové domce.
Tým by sa mala poloos prestať namáhať na ohyb, pri zaťažení.
Přílohy
18.jpg
17.jpg
16.jpg
15.jpg
14.jpg
13.jpg
12.jpg

xaon

#29 Nový příspěvek od xaon »

To:mato164 Mas to pekne. To ze ve skrini nejsou loziska na poloosach plati u meho komercniho strojku.U jinych prevodovek to tak byt nemusi.Ty prevodove kolacka mezi predni a zadni napravou jsou u komercniho stroje resene jinak. Je tam klika na cepu a zavesene kolo na druhem cepu.Myslim, ze na takove provedeni mas ty napravy daleko od sebe?
Mnoho zdaru s konstrukci.

mato164

#30 Nový příspěvek od mato164 »

Tie ložiskové domce som dal pre istotu aby mi naohlo poloos.
Kolesá som mal najprv skoro pri sebe, ale stále mi zavadzalo to malé koliesko pre korbu.
Nakoniec som sa ho rozhodol dať zároveň s velkým kolesom a to mi posunulo tie nápravy od seba.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“