MT8 050 a TZ4K14 ala jarynfíra

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
malotraktorpetr

Re: TZ4K14 ala jarynfira

#31 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

PULDrapalik píše:Tak to ses jako mimino asi pěkně zalejval 8) :friends:
no to vis maso delalo v dectvi velky vyznam a splnilo ucel :D :smich: ;-)

jarynfira

#32 Nový příspěvek od jarynfira »

Dávám tady pro Toma foto věcí, které jsou potřebné k doplnění přední převodovky pro možnost vypnutí předního pohonu .....

Obrázek
tady je to komplet

Obrázek
kryt s vidličkou

Obrázek
kolo s hřídelí
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Tom

#33 Nový příspěvek od Tom »

Paráda 8) Vidím, je to nové... koupeno u Šálka? Na kolik to vyjde? U čtrnáctky je to kolo na hřídeli napevno? To se snad nemusí ani rozkládat převodovka, ne?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

jarynfira

#34 Nový příspěvek od jarynfira »

Já jsem to Tome koupil na inzerci, takže opravdu nevím, na kolik to v reálu přijde. Mně to stálo 15 stovek, což je, si myslím, cena jen toho kola. Podle prodávajícího, je to komplet vše, co je třeba. Převodovka se ale prý musí půlit, tak se mi do toho zatím nechtělo, ale dojde na to asi teď na konci zimy, protože mám v úmyslu nasadit ten dvouválec .... no a u 14tky tam to kolo asi vůbec není a hřídel bude bez drážkování. :ano:
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Tom

#35 Nový příspěvek od Tom »

jarynfira píše:Já jsem to Tome koupil na inzerci, takže opravdu nevím, na kolik to v reálu přijde. Mně to stálo 15 stovek, což je, si myslím, cena jen toho kola. Podle prodávajícího, je to komplet vše, co je třeba. Převodovka se ale prý musí půlit, tak se mi do toho zatím nechtělo, ale dojde na to asi teď na konci zimy, protože mám v úmyslu nasadit ten dvouválec .... no a u 14tky tam to kolo asi vůbec není a hřídel bude bez drážkování. :ano:
Díky 8)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Tom

#36 Nový příspěvek od Tom »

Podívej... už vím co hledat, tak jsem to našel....

Obrázek

Ono to tam všechno je, ozubené kolo je zajištěné jenom nějakou trubičkou proti posunutí. Tudíž by stačilo stačilo sehnat ten nálitek a odstranit tu trubičku... Schválně napíšu do Prostějova, a zjistím cenu.
TomAgro@seznam.cz

robert xxx

#37 Nový příspěvek od robert xxx »

Tusim ze niektore prevodovky mali tu hriadel s drazkami a niektore bez. Na nich bola ta trubka. treba to rozpolit.

Tom

#38 Nový příspěvek od Tom »

Už to vidím, tak já budu mít tu hřídel bez drážek :smich:
TomAgro@seznam.cz

Tom

#39 Nový příspěvek od Tom »

Jaryne, abys věděl, jaký máš doma poklad, tak tady jsou ceny z Agroservisu.

1ks víčko kompletní 07484/a =1.350,-Kč bez DPH
1ks ozubené kolo Z=11 07485 =1.940,-Kč bez DPH
1ks ozubené kolo z=20 07483=1.490,-Kč bez DPH
Sada těsnění +gufer =350,-Kč bez DPH

Pokud se k tomu někdy dostanu, a bude potřeba koupit jen to víčko, bez hřídele a ozubeného kola, tak bych do toho šel, ale komplet :tyty:
TomAgro@seznam.cz

Lupa

#40 Nový příspěvek od Lupa »

K čemu je dobré vypínání předku? Neználek

Tom

#41 Nový příspěvek od Tom »

Napíšu to takhle... když máš standardní TK 14 bez vypínání (desítky ho třeba ještě měly), tak když ho chceš použít jako stacionární zdroj (tzn. třeba na pohon štěpkovač, navijáku atd...), tak můžeš použít jenom motorovou závislost. Občas se ale hodí tu rychlost otáčení kardanu nějak upravit, třeba pro ten naviják, tak abys mohl zařadit nějakou rychlost, a přitom ten traktor stál pořád na jednom místě, tak vypneš ten pohon. Já bych právě chtěl takový malý jednoduchý navijáček

Obrázek
TomAgro@seznam.cz

jarynfira

#42 Nový příspěvek od jarynfira »

Tak už je ta 150tka doma ..... užívám si to, je to jiné kafe, ale já s ní nepočítám, protože ji nevyužiji. Pokud by jste měl někdo zájem, tak ji asi pustím za 138 litrů. Je to ta z Polska, motoricky to vypadá dobře, je po nějaké údržbě, ale chce dodělat nátěr, ap.( oni ji tam v cizině moc neleštili ;-) ) Hodně zvažuji, jestli to své TK prodat, ale tu práci, co jsem do něj dal, mě nikdo nezaplatí a s časem jsem pořád na štíru, tak nebudu asi měnit. :ano:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

malotraktorpetr

#43 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

to je delo nechsi ho to mas na cesty a kloubak na zahradu a policka.a jetam kabina co by zani dal na mojem tv 420

jarynfira

#44 Nový příspěvek od jarynfira »

to víš, že mě to láká, ale bydlím v takové celkem :zadek: , kde je od policajtů klid a nahoru nad dědinu do lesa vždycky dojedu. Navíc v garáži mám, kurňa, připravený dvouhrnek a taky věci na předělávku řízení. Žena by to nerozdýchala, kdybych si nechal oba ;-) Já jsem ho, když byl v tom Polsku řešil s Denielsem, ale nakonec šel od toho. Byla škoda ho tam nechat .... :ano:

Martin_TDi

#45 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Velká gratulace k takovému stroji, taková mašina je můj sen! ;-) Ale chápu Tvou situaci, taky by se mi nechtělo tk-čko prodat a doma bych měl taky problém. :) Držím Ti moc palce at' se dobře rozhodneš.
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“