motor Peugeot 1,8D - zprovoznění

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
ondřej zetor 25K

motor Peugeot 1,8D - zprovoznění

#1 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

Zdravim chlapi muže mi někdo poradit ohledně věcí na motoru co jsou v kroužku k čemu slouži? díky
Přílohy
peugeot.jpg
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)

Eky

Re: motor peugeot 1.8 diesel rada

#2 Nový příspěvek od Eky »

to v tom prvnim kroužku z hora neni to sytič?? jen typiju pač tam někde být musí.
Pokud tvůj plán selhal, změň plán, ale nikdy neměň svůj cíl!

poldikxx

#3 Nový příspěvek od poldikxx »

To je nouzový chcípák.sytič vede od termostatu lankem až k čerpadlu z druhé strany kam si oznašil ten chcípák.a na té vaně je to jenom zaslepení toho si nevšímej tam nejspíše byla vratka oleje z turba

ondřej zetor 25K

#4 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

díky moc chlapi za radu :friends:
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)

panter-josef

#5 Nový příspěvek od panter-josef »

to vratka od turba není. to ji má z druhé strany. vyfot to datilněji. vratka vede skrz blok motoru. tadyto vapadá že je to na vaně

ondřej zetor 25K

#6 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

Ahoj. Chlapi poraďte mám problém při teplotě kolem 90 stupnů začne motor klepat , kovový zvuk , a jde na 3 válce , aš teplota spadne na 80 tak je to vklidu a uš to nedělá. jak teplota zase stoupne občas to udělá a kdyš přidám plyn chytne se to a přestane , mužou to být trysky nebo hydraulické zvedátka , kouslé to snad není maže to 3 atmosvéry na volnoběh

poldikxx

#7 Nový příspěvek od poldikxx »

překontroluj rozvody,tenhle motor hydraulické zvedátka nemá jsou tam podložky kterýma se vymezuje vůle.jem možné že i vstřikovací čerpadlo něco s ním bude.jo a jaké máš čidlo teploty a ukazatel a jaké (origo)? jelikož peugeot 1.8D nemá budík teploty jenom kontrolu na přehřání.

panter-josef

#8 Nový příspěvek od panter-josef »

s největší pravděpodobností vstřikovač 8)

ondřej zetor 25K

#9 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

Zdravím rozhodi jsem vstříky vyskoušel a tři chcaly jak dunaj takže doufám že příčina odhalená , přesně tak jak piše kolega výše 8)

jezus666

#10 Nový příspěvek od jezus666 »

Zdar chlapi,

prosím o radu, mám takový možná hloupý dotaz. Chtěl bych připojit nádrž k motoru peug 1.9D. Mám nádrž bez spodní výpusti (jakoby kanystr) a zajímá mně, jestli bude stačit protáhnout hadičky víčkem nádrže a čerpadlo si naftu nasaje, nebo sehnat nádrž s dolní výpustí.

Díky

Jarda-k

#11 Nový příspěvek od Jarda-k »

U auta to saje taky horem....

jezus666

#12 Nový příspěvek od jezus666 »

Takže myslíš, že když tedy hadičky protáhnu jenom víčkem tak to nebude dělat problémy?

ondřej zetor 25K

#13 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

problém to určitě nebude :nene: z nádrže to taky tahá přes vrch ze dna 8)

Sadra17

#14 Nový příspěvek od Sadra17 »

teoreticky může pokud budeš mít hladinu moc vysoko
malej traktorista v malým traktoru

mašina

#15 Nový příspěvek od mašina »

..přesně tak...stačí ty hadice dát jen do víčka...a pozor originál je v peugeotu ruční pumpička....buďto "ufon" s filtrem a nebo jen černej mačkací balonek...jsou to ruční čerpadla vřazená mezi nádrž (tvůj kanystr) a vstřikovací čerpadlo....samo si to nikdy nenatáhne...musíš tomu pomoci když je to "suché"-prázdné...až potom nastartuješ motor je soustava defakto odvzdušněná a bude ti to startovat pak bezproblémů..takto je to zamýšleno origo u aut.....jedině takhle to rozchodíš....sám mám 1,9D 50kW rok 94 prostě už s tím černým plastovým sáním a spokojenost maximální...předtím jsem tam měl 1203....karbec origo jsem kokot z něj prodal ještě když mě ležel v dílně a pak jsem ladil starý vydrbaný ze 105-120..už to nikdy nebylo vono..nakonec se to celý dosralo zimou kdy mě vylítla jedna mrazuvka ..následovalo nastartování (ne mnou)a ježdění :smich: mtor se odporoučel do věčnejch vrakovišť...stejně s tím měl co dělat aby to dával když jsem oral nebo tahal klady...tadle 1,9D je stroj jak prase....hlavně to nechcípe nekašle neškytá...a nic nežere....oproti té 1203..mám tu v dílně ještě 1,8TD 93' 66kw tak přemýšlím jestli to nedopadne :)

Odpovědět

Zpět na „Motory“