Secí strojek na přesný výsev
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Secí strojek na přesný výsev
Díky moc pokud bude shánět zeptám se na to
Ty náhodou neznáš poměry "ředění" drobných osiv?Orešanec píše:Antony zalezi ci ta konska sejacka ma moznost len spodneho vysevu, alebo ma aj vrchny vysev. Spoznas to tak, ze ta, ktora ma obe moznosti, musi sa na nej dat zmenit zmysel otacok vysevneho valceka. Spodnym vysevom sa seju semena velkosti obilia, vrchnym vysevom sa seju semana vacsie, alebo mensie, ako obilie teda aj repa. Pri vyseve maku sa pouziva riedenie kremicitym pieskom. Niekde sa uz vysev konskou sejackou rozoberal.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
zial nie, priamo som s tym nerobil, poznam len teoriu zo skoly a mam aj nieco malo praxe(aj s konskou sejackou), ale drobne osiva s konskou sejackou som nerobil. Myslym ale, ze da sa na to celkom rozumne prist, pri nastavovani sejacky a mozno to aj vyskusat. Nastavenie konskej sejacky je tu urcite popisane. Na nastavenie je podlamna mozne pouzit akykolvek mak z obchodu. Potom vycistit skrinku a dat original odrodu. S inymi osivami to bude asi trochu vacsi problem.
Ahoj, taky jsem řešil stejný problém se strojkama a nakonec jsem si koupil strojek Wolfgartern, měli jste ho o pár stránek dřív na diskuzi, trochu jsem ho poupravil. Strojek má 3 kotouče na různě velká semena a 2 rychlosti výsevu. Řepu kupuji jednoklíčkovou, odrůda Monroe nebo Jamon na stránkách garden-shopu. A jsem velice spokojen, nemá to chybu:-)
Nemusím řepu až tak jednotit, přece jenom ty jednoklíčkové odrůdy víceméně rostou tak, jak je zasadíte. Seje to krásně i mrkev, petržel, kukuřici, hrách a jánevímcoještě:-) Jednoduše vyměním kotouče a seju:-D
Nemusím řepu až tak jednotit, přece jenom ty jednoklíčkové odrůdy víceméně rostou tak, jak je zasadíte. Seje to krásně i mrkev, petržel, kukuřici, hrách a jánevímcoještě:-) Jednoduše vyměním kotouče a seju:-D
-
A mrkem to naseje tak že jí nemusíš protrhávat,dávám krmnou mrken Táborská žlutá
Taky seju krmnou mrkev bez problémů, docela velké množství. Sázím ji do hrobků na nejpomalejš rychlost. Přetrhávání neřeším, zaseto je parádně:-)
Sklízím Terou, vyořu pár metrů, nahážu do vlečky a mám krmení pro zvířata tak na 2-3 dny:-)
Na to, že je strojek plastová "mrcha", tak funguje naprosto perfektně. Jenom je podle mého názoru dražší, než by člověk u plastového výrobku čekal. Stojí asi 7 stovek bez násady, ta se musí přikupovat ještě zvlášť. Pokud by existovalo něco podobného v kovovém provedení, tak by to nemělo chybu:-)
Holt na ten plast se musí dávat pozor, aby se mu něco nestalo.
Sklízím Terou, vyořu pár metrů, nahážu do vlečky a mám krmení pro zvířata tak na 2-3 dny:-)
Na to, že je strojek plastová "mrcha", tak funguje naprosto perfektně. Jenom je podle mého názoru dražší, než by člověk u plastového výrobku čekal. Stojí asi 7 stovek bez násady, ta se musí přikupovat ještě zvlášť. Pokud by existovalo něco podobného v kovovém provedení, tak by to nemělo chybu:-)
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsi tohle? http://www.garden-shop.cz/wolfgarten-se ... /dp-20065/ A co jsi na tom musel upravovat? Taky přemýšlím o tom že si ho pořídím.namabu píše:Ahoj, taky jsem řešil stejný problém se strojkama a nakonec jsem si koupil strojek Wolfgartern, měli jste ho o pár stránek dřív na diskuzi, trochu jsem ho poupravil. Strojek má 3 kotouče na různě velká semena a 2 rychlosti výsevu. Řepu kupuji jednoklíčkovou, odrůda Monroe nebo Jamon na stránkách garden-shopu. A jsem velice spokojen, nemá to chybu:-)
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
Jo, to je přesně on:-)
Nekupoval jsem originál násadu, ale vyrobil jsem si vlastní nástavec, do kterého uchytím strojek a z druhé strany je hůlka. Dál jsem přidělal malý zahrnováček a váleček, aby bylo všechno ťip ťop:-D Takže když zaseju, tak důlek rovnou zahrnu i zaválím, všechno strojkem. Akorát se na strojek musí opatrně, holt je to plast. Před setím mám zaváleno, když je tvrdší podklad, líp to seje, kolečko se do hlíny tak moc neboří.
Klasická krmná řepa se s tím nedá set, protože velikost semen je na velké kolečko malá a na to menší kolečko je zase moc velká:-/ Jde tím set jenom jednoklíčková řepa. Ostatní zeleninu strojkem seju naprosto bez problémů:-)
Nekupoval jsem originál násadu, ale vyrobil jsem si vlastní nástavec, do kterého uchytím strojek a z druhé strany je hůlka. Dál jsem přidělal malý zahrnováček a váleček, aby bylo všechno ťip ťop:-D Takže když zaseju, tak důlek rovnou zahrnu i zaválím, všechno strojkem. Akorát se na strojek musí opatrně, holt je to plast. Před setím mám zaváleno, když je tvrdší podklad, líp to seje, kolečko se do hlíny tak moc neboří.
Klasická krmná řepa se s tím nedá set, protože velikost semen je na velké kolečko malá a na to menší kolečko je zase moc velká:-/ Jde tím set jenom jednoklíčková řepa. Ostatní zeleninu strojkem seju naprosto bez problémů:-)
527 Kc
http://www.obchodcr.cz/product/seci-kot ... garten-ecm
245 Kc
http://www.obchodcr.cz/product/seci-kot ... garten-eam
jestli mohu poprosit, mate nekdo ten levnejsi ? Jake vymery s tim osevate ?
diky
Honza
http://www.obchodcr.cz/product/seci-kot ... garten-ecm
245 Kc
http://www.obchodcr.cz/product/seci-kot ... garten-eam
jestli mohu poprosit, mate nekdo ten levnejsi ? Jake vymery s tim osevate ?
diky
Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc pánové.Přeji všem KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
mohl bys nafotit ten secí strojek v rozebraném stavu? Mě napadlo buĎ si ho vyrobit a nebo ho koupit a osadit na ten můj litinový a využit ho jen jako dávkovač osivanamabu píše:Taky seju krmnou mrkev bez problémů, docela velké množství. Sázím ji do hrobků na nejpomalejš rychlost. Přetrhávání neřeším, zaseto je parádně:-)
prostě tu násypku bych dal pryč a dal bych tam ten wolfgarten a spojil to spředním kolečkem přez řemínek..tady jsou fotky toho mého strojku
http://kenybz1.rajce.idnes.cz/seci_strojek
všecky původní vymoženosti toho litiňáku by se zachovaly /nastavení hloubky setí vyhrnutí rýhy , osivo by tam šoupl ten wolf boční radličky by to zahrnuly a a váleček uválcoval...
zkoušel někdo obalovat semeno řepy a nebo nějakým způsobem obrušovat ono na tej řepě je největší problém ty bodlinky a tak dochází k tomu, že buď nic nespadne a nebo toho spadne víc.
jo ten odkaz na to osivo nefunguje má někdo nějaký typ kde to sehnat?
Taky mě to už napadlo. Použít Wolfa jako výsevní jednotku připevněnou na podlozku starého secího strojku, protože přece jenom ty hrudky toho kus železa překovává lépe, než s tím za hůlku "sličkovat" v naznačených řádcích. Takto bude zachovaný i znamenák a jezdilo by se do úplného zasetí. Teda s doplňováním osiva. Od předního kola nějaký ten řetězový převod vždycky vede tak co. Že by to kenybz vyřešil za mě? A já to jenom obšlehl?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
To kenybz1:
Vkládám fotky, mrkni na ně:-)
Já to používám tak, jak to vidíš na fotce, jak jsem si to upravil. K tomu mám zvlášť čárák na 3-5 řádků podle rozteče. Taky jsem přemýšlel nad tím, že bych ho přidělal na nějaký podvozek starého strojku, ale dopracoval jsem se k této verzi, co mám teď. Líp se seje na menších plochách. Strojek jenom zvedneš jednou rukou, přehodíš do dalšího řádku a jedeš dál:-)
Ještě radši jednou dodávám, krmná řepa pouze jednoklíčková, obyčejná tím set nejde.
Vkládám fotky, mrkni na ně:-)
Já to používám tak, jak to vidíš na fotce, jak jsem si to upravil. K tomu mám zvlášť čárák na 3-5 řádků podle rozteče. Taky jsem přemýšlel nad tím, že bych ho přidělal na nějaký podvozek starého strojku, ale dopracoval jsem se k této verzi, co mám teď. Líp se seje na menších plochách. Strojek jenom zvedneš jednou rukou, přehodíš do dalšího řádku a jedeš dál:-)
Ještě radši jednou dodávám, krmná řepa pouze jednoklíčková, obyčejná tím set nejde.
ahoj díky za fotky ještě bych rád viděl ty kotouče a vůbec princip jak to semeno dávkuje díkes