Startovací klika na Zetor 3011

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
STEEL

Re: Startovací klika na Zetor 3011

#31 Nový příspěvek od STEEL »

táta to prej viděl na vlastní voči , ale z nikým se tady hádat nebudu
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

winch

#32 Nový příspěvek od winch »

Kamoš mal tridsiatku, bol , a aj je hrozný lakomec, a on aby nemusel kupovať baterku, tak tú tridsiatku vždy štartoval klukou. Mal v rodinnom dome dvojgaráž, na polke mal stovku škodovku, a na druhej tu tridsiatku, a ked ju štartoval a bol som nablizku vždy ma zavolal aby som mu podržal nad výfukom sololit aby mu nezačiernilo strop. Ale natočiť ju vedel perfektne, vždy si dal klukou motor do určitej polohy, zabral a na jedno pretočenie chytla. Ked sme raz mali v lese polovníci brigádu a bol tam na nej, sme ju všetci skúšali natočiť, ale sa to nepodarilo nikomu a niektorí prišli takmer k úrazu- jeden dostal klukou po papuli :jazyk: Asi pred desať rokmi ju predal aj so spústou náhradných dielov, a mna chodil volať voziť drevo :pohlavek:
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Laslou

#33 Nový příspěvek od Laslou »

winch píše:Kamoš mal tridsiatku, bol , a aj je hrozný lakomec, a on aby nemusel kupovať baterku, tak tú tridsiatku vždy štartoval klukou. Mal v rodinnom dome dvojgaráž, na polke mal stovku škodovku, a na druhej tu tridsiatku, a ked ju štartoval a bol som nablizku vždy ma zavolal aby som mu podržal nad výfukom sololit aby mu nezačiernilo strop. Ale natočiť ju vedel perfektne, vždy si dal klukou motor do určitej polohy, zabral a na jedno pretočenie chytla. Ked sme raz mali v lese polovníci brigádu a bol tam na nej, sme ju všetci skúšali natočiť, ale sa to nepodarilo nikomu a niektorí prišli takmer k úrazu- jeden dostal klukou po papuli :jazyk: Asi pred desať rokmi ju predal aj so spústou náhradných dielov, a mna chodil volať voziť drevo :pohlavek:

...to říkám,že baterka je baterka a nouze o ni (ať je jakákoli)naučí i startovat klikou.

doktorzetoru
Kontaktovat uživatele:

#34 Nový příspěvek od doktorzetoru »

Kolegové co se týče startování Zetorů klikou, přispěji svou zkušeností, 25 tku jsem startoval klikou snadno (ovšem za tepla). 2011 (v mém případě Slavie 2S95 A2 - stejný motor jen vzducháč), když je dobrej pomocník, tak jde taky dobře, nemá automatickej dekompresor. 3011 jsem nezkoušel, neboť nemám kliku, ale dle mého názoru by mohla jít. Se čtyřválem bych si určitě už neporadil. Když jsem byl malý, tak táta startoval klikou Tatru 603 (8mi vál) jak prd, ale nějak si nevybavuji kde měla dekompres (byl to přeci jen 2,5 litr).

http://www.youtube.com/watch?v=kpC0jm3kKdE
Kdo pomůže traktoru - přece doktorzetoru!

Baťa1

#35 Nový příspěvek od Baťa1 »

Baťa1 píše:
Krcaka1 píše:
Pumpik píše:Já si to taky myslim že ten trojvál možná pude líp jak 25tka :)
Jednou jsem to zkoušel natočit Z3011 klikou. Myslím si, že žádnej chcípák nejsem, ale ..... Zapli jsme dekompresor a roztočil jsem klikou motor co to šlo a když se pustil dekompresor, tak jsem se zasekl s klikou jako kdyby se kously válce :typek: Nenastartoval jsem, komprese byla tak vysoká, že jsem nebyl schopen dosáhnout startovacích otáček. Možná to neumím, ale co jsem se ptal, tak nikomu se to taky nepovedlo. U Z25 je setrvák, který má přes 100Kg a když dám dekompresor, tak pak hodně pomůže setrvák, ale u Majora má ten setrvák s bídou tak 50kg.
Startér na Z3011 má výkon 2,9kW
No tak přesně todlenc se mě stalo u supra 50, někdo stojí na dekompresoru, já to rozmotám a jak ho pustí tak to na kompresi zapéruje a odhodí na druhou stranu a prd..ale negdo řikal že to ide tak nevim co to bylo za řizka, ten musel vážit aspoň metrák a pul :jazyk: a tak nezbylo než kópit novó baterku.. :(
tak už sem se to naučil, nic natem neni videjo: je teda pravdó že motor má čerpadlo po opravě a je předtym nastartované startérem a je ohřáté, né teda moc, nikam se nejelo, asi na 30-40° a video je natočeny na ponekolikáty jelikož se to pokaždy nepodařilo, buď sem to neutočil nebo to nechytlo, takže závěrem bych řekl že to jde, ale musi byt správná konstalace hvězd jinak ani prd...
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

zetornd

#36 Nový příspěvek od zetornd »

doktorzetoru píše:Kolegové co se týče startování Zetorů klikou, přispěji svou zkušeností, 25 tku jsem startoval klikou snadno (ovšem za tepla). 2011 (v mém případě Slavie 2S95 A2 - stejný motor jen vzducháč), když je dobrej pomocník, tak jde taky dobře, nemá automatickej dekompresor. 3011 jsem nezkoušel, neboť nemám kliku, ale dle mého názoru by mohla jít. Se čtyřválem bych si určitě už neporadil. Když jsem byl malý, tak táta startoval klikou Tatru 603 (8mi vál) jak prd, ale nějak si nevybavuji kde měla dekompres (byl to přeci jen 2,5 litr).

Motor benzinový a motor naftový je to samé jako nebe a dudy pokud se tlaků při kterých dochází ke spalování paliva týče. Benzin ve válci zapaluje jiskra na svíčce, naftu zapaluje vytvořený tlak ve válci. Tatra benziňák 603, 805 pokud je seřízený karburátor, rozdělovač, ventily atd. (motor celkově v dobré kondici) startovat klikou jde.

Ahoj

doktorzetoru
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od doktorzetoru »

zetornd píše:
doktorzetoru píše:Kolegové co se týče startování Zetorů klikou, přispěji svou zkušeností, 25 tku jsem startoval klikou snadno (ovšem za tepla). 2011 (v mém případě Slavie 2S95 A2 - stejný motor jen vzducháč), když je dobrej pomocník, tak jde taky dobře, nemá automatickej dekompresor. 3011 jsem nezkoušel, neboť nemám kliku, ale dle mého názoru by mohla jít. Se čtyřválem bych si určitě už neporadil. Když jsem byl malý, tak táta startoval klikou Tatru 603 (8mi vál) jak prd, ale nějak si nevybavuji kde měla dekompres (byl to přeci jen 2,5 litr).

Motor benzinový a motor naftový je to samé jako nebe a dudy pokud se tlaků při kterých dochází ke spalování paliva týče. Benzin ve válci zapaluje jiskra na svíčce, naftu zapaluje vytvořený tlak ve válci. Tatra benziňák 603, 805 pokud je seřízený karburátor, rozdělovač, ventily atd. (motor celkově v dobré kondici) startovat klikou jde.

Ahoj
Nemusíš mi vysvětlovat teorii funkce motoru, chtěl jsem jen říci, že když se ví jak na to, tak lze klikou natočit ledacos. :) Záleži pak na technickém stavu natáčeného stroje a na fyzické dispozici roztáčecí jednotky. :friends:

http://www.youtube.com/watch?v=xyP4VZjZ ... sults_main
Kdo pomůže traktoru - přece doktorzetoru!

zetornd

#38 Nový příspěvek od zetornd »

doktorzetoru píše:
zetornd píše:

Ahoj
Nemusíš mi vysvětlovat teorii funkce motoru, chtěl jsem jen říci, že když se ví jak na to, tak lze klikou natočit ledacos. :) Záleži pak na technickém stavu natáčeného stroje a na fyzické dispozici roztáčecí jednotky. :friends:

http://www.youtube.com/watch?v=xyP4VZjZ ... sults_main

Vaše zkušenosti jsou s roztáčením "teplého" motoru traktoru klikou jsou na nic. Čím, jakým způsobem provedete ten první "studený" start traktoru ?????

Pumpik

#39 Nový příspěvek od Pumpik »

První start buďto u dobře seřízeného motrou klikou a nebo u horšího motoru startérem, potom už u prohřátějšího motoru i v když horším stavu se dá baterie pošetřit klikou :) :shock:

Jára H.

#40 Nový příspěvek od Jára H. »

Nejtěžší to máme mi majitelé Z15 :vysmech: tam je to jen na kliku.... 8)
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ

Tomas6

#41 Nový příspěvek od Tomas6 »

Než točit klikou tak se postavím na kopec.Když už teda nemám na baterku.Průser je bydlet na hané.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Pumpik

#42 Nový příspěvek od Pumpik »

Tomas6 píše:Než točit klikou tak se postavím na kopec.Když už teda nemám na baterku.Průser je bydlet na hané.
Tak to máš pravdu :D

kaja.h

#43 Nový příspěvek od kaja.h »

Ahoj kluci, no jde to stou klikou, ale je potřeba aby byl motor aspoň vlažnej a nebo aspoň chvilku běžel. Krásně se nechá pomocí kliky zjistit v jaké kondici je vlastně motor. Než jsme zabrousili ventily, tak jen jeden válec tahnul no a ty dva zbylý se jen vozili. Jak už tady bylo psáno: nasadí se klika do tahu a pak se musí pěkně trhnout. Ale pěkně. Hlavně se nebát. Když pořádně nezaberete,tak hrozí úraz. Jestli nezapomenu, tak jí taky vyfotim.
Jede traktor, je to Zetor 3011

Baťa1

#44 Nový příspěvek od Baťa1 »

Jára Hozda píše:Nejtěžší to máme mi majitelé Z15 :vysmech: tam je to jen na kliku.... 8)
já bych to bral jako výhodu, nemusi se čovek starat o kysňu s olovem, jestli je tam kyselina, jestli je tam eletrika, kolik ji tam eště vleze, kolik to má roků jestli to příští tyden pude nebo už nepude, jestli už bude pohřeb a většinó to kyksne dyž nésó penize, ty hlavně, klika je zadarmo,
mě by se to tak zase hodilo, jedu občas a tak se baterka ani nezaplatí, ale kópit ju musim neboť to startováni supra klikó de akorád v dilně, ale nekde plandat nohama v lesu po naloženi vlečky dřeva tak to potom už bych neutočil a taky je to dosť nespolehlivé, jelikož zase, když to nechytne na druhé pokus tak třetí už nedám
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

Laslou

#45 Nový příspěvek od Laslou »

ještě jsem slyšel od pamětníků Tatry 111,že když to šlověk uměl,šla taky natočit klikou.A to jestli se nepletu byl 12-ti vál.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“