pás DT 54

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
heykalov

pás DT 54

#1 Nový příspěvek od heykalov »

Víte někdo kolik váží kompletní pás na DT 54?
Známí ho vykopali na zahradě když dělali kanalizaci. Popřípadě měl by jste o něj někdo zájem? Já jsme ho ještě neviděl, ale myslím si že je škoda ho jen tak hodit do šrotu.
Jak kvalitní je železo je použité na spojovací čepy? Přemýšlel jsem nad jejich překováním na majzlíky atd...
Přílohy
pás.jpg

zetornd

Re: pás DT 54

#2 Nový příspěvek od zetornd »

heykalov píše:Víte někdo kolik váží kompletní pás na DT 54?
Známí ho vykopali na zahradě když dělali kanalizaci. Popřípadě měl by jste o něj někdo zájem? Já jsme ho ještě neviděl, ale myslím si že je škoda ho jen tak hodit do šrotu.
Jak kvalitní je železo je použité na spojovací čepy? Přemýšlel jsem nad jejich překováním na majzlíky atd...

Zvážíš jeden článek pásu a vynásobíš počtem článků (současně zkusíš i demontáž čepů). Na čepech býval kvalitní materiál. Dnes v době bouracích kladiv, pokud zaplatíš kováře, může být potíž s odbytem vykovaných majzlíků.

Tom

#3 Nový příspěvek od Tom »

No, ono dostat z tohoto spojovací čepy bude hodně složité, jestli to vůbec bude možné, a hlavně v jakém stavu můžou být ty články, když byly jak dlouho pod zemí?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Tom T »

Nevyhazovat pasuje i na DT 75 Jen mají kratší životnost.Váhu odhaduju asi na 400kg.
Zetor,Tatra,

heykalov

#5 Nový příspěvek od heykalov »

Děkuji za reakce, pokusím se ho zachovat či někde udat. S kovářem by problém nebyl, majzlíky si zvládnu udělat doma sám - výheň atd vlastním.

romus145

#6 Nový příspěvek od romus145 »

Pouzite cepy jsou z oceli tridy 19
Věrný člen agresorů.com

zetornd

#7 Nový příspěvek od zetornd »

heykalov píše:Děkuji za reakce, pokusím se ho zachovat či někde udat. S kovářem by problém nebyl, majzlíky si zvládnu udělat doma sám - výheň atd vlastním.
Vykovat snad, správně zakalit také ?????? Mám brnění a potřeboval bych ho překovat na podkovy a rádlo, až zatopíš ve výhni dej vědět.

Děkuji

Deane7

#8 Nový příspěvek od Deane7 »

Ja si pamätám aj ked je to už pekne dávno že na družstve z nich robili majzle a iné sa vtedy ani nepoužívali. Foter na takom ak dobre rátam v 1971-tom roku oral, ked som mu priniesol jedlo tak som oral ja. To boli mašinky! A pre mňa docela dobrý zážitok. Inak moje začiatky za volantom boli na Zetore 25, za volantom som stál, kvalty hádzal dvomi rukami. Spojku som zvládnul ale brzdy som mal rozpojené lebo dvojicu by som svojou váhou vtedy nestlačil.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Baťa1

#9 Nový příspěvek od Baťa1 »

asi bude nélepši to jebnót do šrotu, dyž to budeš chtět prodat za cenu šrotu což jak tu kdosi psal že to váži 400kilo tak dnes je cena 6korun za kilo info sem ziskal zde: http://www.kovosrot-alba.cz/sberne-suro ... zeleza.htm -což by bylo 2400Kč, no toto nekemu řekni tak se bude každé potenciálni kupec šklebit a krótit že je to moc tak nelip to mrdnót do kontyša a je po starostich, a ty čepy na majzliky, to budeš vytlókat celé den tak tě to majzlikováni potom přende, já už sem stratil iluze že ikdyž je to kus zachráněné historije nebo kus veterána že tě nekdo poděkuje, to jedině! ktemu dokópit zbytek traktora a poskládat si détika pro sebe, dnes je prostě cena železa taková že nemá smysl se tymto zaobirat, je to sice drsné a sobecké ale je to prostě tak :-/
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

Ivan132.2

#10 Nový příspěvek od Ivan132.2 »

na aukru ty čepy prodává borec už asi rok po 50kč/kus a bitka o ně moc neni :nene:
Bez dobrých řidičů,je i sebelepší motor na P . . U
TEL 723 154 096-NONSTOP

caja008

#11 Nový příspěvek od caja008 »

my z nich máme majzliky a jsou teda nezničitelný.. ale ty dělal děda jeste v jzd...
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.

Pavel

#12 Nový příspěvek od Pavel »

cepy sou dobry na majzliky prubojniky a podobne per sem jich uz vykoval ale cim dal hur se shanej hlavne maj peknou hlavu a doni se dobre strefuje a netrepise

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“