Mufikův štěpkovač do 6 cm
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: štěpkovač do 6 cm
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Jaký je to přesně typ z výběru převodovek a kolik se pohybuje její cena?
Myslím že by se dala použít TA40,cenu nevím,nejsem prodejce.
Ahoj,
Opravdu pěkná práce, mám na zahradě fůru odpadu z ovocných stromů, dřív jsem to pálil, ale teď mi hned vedle postavili FVE a já z toho mám strach, kdyby bafla tráva a přelezlo to k ním, tak se nedoplatím. A taky bych s tím rád topil v krbu -
dal by se tu Tebe objednat drtič za TK 14 tku??
Díky Jura
Opravdu pěkná práce, mám na zahradě fůru odpadu z ovocných stromů, dřív jsem to pálil, ale teď mi hned vedle postavili FVE a já z toho mám strach, kdyby bafla tráva a přelezlo to k ním, tak se nedoplatím. A taky bych s tím rád topil v krbu -
dal by se tu Tebe objednat drtič za TK 14 tku??
Díky Jura
Ahoj vcera sem videl tvuj stepkovac a dneska uz delam hlavu bude teda vetsi.Hlava bude mit pru. 360 ctyri brity a 100mm pru. by se tam mel bez prpblemu vejit, motor dam berlan 13k.
13 hp bude asi málo.Jedině dát pomalejší převod.
Prevod bych udelal na nejakych cca 80-90 otacek.
To ten motor nezvládne,100 ot. jsem dával na průměr hlavy 180,motor Hecht 13hp,26Nm a bylo to tak akorát.Buď musíš dát motor kolem 30hp,nebo jít na cca 40 ot. na hlavě.To už bude ale hodně pomalé.Taky počítej s tím že motor by neměl běžet na plný výkon t.j. 13hp/3600 ot/min ale v oblasti největšího točivého momentu,což je asi 2 500 ot/min,kdy má nejmenší spotřebu a tedy využití paliva.Při těchto otáčkách je i hluk motoru ještě docela přijatelný.
Na drtici co mam ze dvou ctyrhranu mam motor berlan 6.5k a pr.75mm zvladne,tak myslim ze by mel 13,5k vzit treba pr.90mm
Lenze drtic z dvoch styrhranov potrebuje daleko mensi prikon,ako jedna drtiaca hlava a aj zvecsovanie priemeru hlavy riadne dviha naroky na vykon motora.Mufik ma pravdu
mufik: A s tím Hechtem to chodilo?Rád by jsem měl něco mobilního bez traktoru.
Šlo by vše zpřevodovat řemenicemi?Ten reduktor je docela darda.
Šlo by vše zpřevodovat řemenicemi?Ten reduktor je docela darda.
S motorem Hecht to chodí pěkně,převod řemenicemi by šel taky,problém je že konečný převod motor - sekací hlava by měl být cca 1:24,ve štěpkovači je vestavěný reduktor 1:3,15,je tedy třeba převod na vstup cca 1:7,5.Dávám tedy ještě jeden reduktor 1:3,15 a převod řemenem 1:2,4.Spotřeba s tímto motorem vychází celkem příznivě,cca 0,7 l na hodinu práce.Motor je to osvědčený,mám ho i v bagříku a jede jak pila.
Ahoj.Mam od tebe tento stepkovac koupeny a sem max spokojeny.Jen jsem se chtel zeptat jestli by nebyl nejaky problem pri zmenseni sterbiny mezi stepkovaci hlavou a bocni stenou obalu.Mam namysli dat tensi podlozku mezi lozisko a hlavu.Stepkuju i drobne vetvicky a dost casto se tam nejaka namota a pak to dela paseku.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Přesně to samé se mi stává také. Je to však zatím jediná závada - jinak super lehký, jednoduchý a spolehlivý stroj.
Jj.Jedina chybicka.Myslim ze jednoduse odstranitelna tensi podlozkou ale chtel bych at se k tomu vyjadri mufik abych neco nedodrbal.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233