Zetor 6245 - 7745

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Lukashil

Re: Zetor 6245 - 7745

#1021 Nový příspěvek od Lukashil »

tlaky jsem etě neměřil chystám se to s pojit se seřízením ventilů, dotažením hlav a seřízením vstřiků.
ale i když je možný, že to čerpadlo stojí za h.... tak rozvody jsou nový a posazený dobře, protože předvstřik mi jde od nějakých 16 až po 25 stupňů a já mám nastaveno 23 podle tabulek.
takže předvstřik nastavit jde, tudíž budou rozvody správně. a jinak ventily atd.... to vše fungovalo jak má + - až do doby než NEOTEVŘEL TERMOSTAT :'(
od tý doby stoupá modrá kouřivost a motor ztrácí na tahu......

takže přejdu tohle vše a pak na to když se nic nezmění zkusim vrátit starý čerpadlo a tohle čerpadlářovi hodit do okna :vztek:
Stydím se za tuto zem

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1022 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ty jsi ho Lukáši spařil ten motor někdy? :) To sem ani nevěděl nebo možná sem to přehlídnul. Jak je to dlouho? Nechci malovat čerta na zeď ale aby nebyl motor trochu chycenej :-/ když řikáš že se to tak zhoršuje.

Lukashil

#1023 Nový příspěvek od Lukashil »

no popravdě těch pár kroužků a vstřiky bych radši koupil, než takhle dál sledovat zhoršování.

spařil, je to tak dva roky co jsem tu řešil proč se mi do chladiče vejde jen 5 litrů vody a ještě lítá ven...
mohl za to tenkrát termostat se zarezlou dírkou na odvzdušnění, takže ho otevřel až horký vzduch z motoru a přišlo prudké vyskočení teploměru během okamžiku až na 115 a jednou i za 120........
nekousl se vždy jsem ho zastavil a rázem z něj dlouhým klackem srazil víčko chladiče a po pár minutách při volnoběhu docmrndal matonkou na dojetí domu.
fridex neubývá, tak gumičky na vložkách to asi neodnesly. hlava asi taky prasklá nebude, jak říkám chladič netlakuje, voda neubývá.
ale asi to odnesly kroužky když si tak přebírám vaše reakce....
Stydím se za tuto zem

zetorak jirka

#1024 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Jestli to je opravdu od doby kdy jsi ho spařil,jak už jsme se o tom bavili, ta nehledej chybu nikde jinde než na válcích nejspíš budeš mít máznutý písty, tam bych začal. Ostatní bude nejspíš v cajku.
A jestli jsi ho v teto teplotě eště chcípnul tak to bude skoro jistý. to se divím že jsi ho potom eště natočil, on se v takové teplotě rád přilepí.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1025 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No těžko takhle fakt konstatovat nějakou závadu. Ale tak jestli jsi si naprosto jist že vstřiky to nedělaj,čerpadlo je v pořádku. Tak už na nic nečekej a změř ty tlaky, určitě u vás na Družstvě na dílnách maj měřák tak si ho puč a změř to. A hned budeš vědět na čem seš ;-) Ale zase na druhou stranu když by byl spařenej ten motor tak se nám věčinou stávalo že začínal hodně foukat z odpařováku no.....hele změř ty tlaky a uvidíš. Sám sem na to fakt zvědavej na co přídeš čím to je a určitě né jenom já ale chlapci tady a o tobě ani nemluvě. vím co je to za trápení když chceš mít vše v pořádku aby to krásně fungovalo dáváš tomu to první a poslední a ono ne a ne se zavděčit.... :vztek: Držím ti palce Lukáš :friends:

Lukashil

#1026 Nový příspěvek od Lukashil »

poslední dotaz
ty tlaky se opravdu měří při 60ti stupních motoru nebo to je kec z knížky?
Stydím se za tuto zem

zetorak jirka

#1027 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Michal(zetor) píše:No těžko takhle fakt konstatovat nějakou závadu. Ale tak jestli jsi si naprosto jist že vstřiky to nedělaj,čerpadlo je v pořádku. Tak už na nic nečekej a změř ty tlaky, určitě u vás na Družstvě na dílnách maj měřák tak si ho puč a změř to. A hned budeš vědět na čem seš ;-) Ale zase na druhou stranu když by byl spařenej ten motor tak se nám věčinou stávalo že začínal hodně foukat z odpařováku no.....hele změř ty tlaky a uvidíš. Sám sem na to fakt zvědavej na co přídeš čím to je a určitě né jenom já ale chlapci tady a o tobě ani nemluvě. vím co je to za trápení když chceš mít vše v pořádku aby to krásně fungovalo dáváš tomu to první a poslední a ono ne a ne se zavděčit.... :vztek: Držím ti palce Lukáš :friends:
Přesně tak , a také držím palce, a věř, že se vše v dobré obrátí !

zetorak jirka

#1028 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Lukashil píše:poslední dotaz
Pokud vím , tak každej to měří za studena.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1029 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

zetorak jirka píše:
Jo no taky co sme měřili doma tak normálně za studena.

Zetor70-77

#1030 Nový příspěvek od Zetor70-77 »

zetorak jirka píše:
Tak tak my sme merali za studena :) 8)
Zetor

Lukashil

#1031 Nový příspěvek od Lukashil »

já vím že na to co mám najeto je vpříručce že při 60ti stupních bych měl naměřit 2,4 - 2,7
ale za studena to asi bude míň ne?
Stydím se za tuto zem

zetorak jirka

#1032 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Když to je v cajku tak to má mít kolem těch 2,5 i za studena. Jak to bude za studena kolem dvou nebo míň , tak to je špatný.

gbelec petr

#1033 Nový příspěvek od gbelec petr »

zetorak jirka píše:K těm doutníkum, byli dva druhy doutníku, měl jsem je oba , jeden z lapačem ,a druhý bez lapače. u těch s lapačem je ten problém co tu bylo řečeno , nedostaneš motor do plných otáček, a brzy na něj přestaneš jezdit uplně protože se postupně ucpává. taky je už přestali dělat, aspon teda v tomto provedení. já ho po dvou měsících provozu reklamoval protože se traktor skoro neutáhl a z komína se už skoro ani nekouřilo. řekli mi že nejsem zdaleka první a na hned mi komín vyměnili a dali mi novej ale už bez lapače, a ten je bez problému dodnes. má uplně stejnej pruchod jako ten hranatej.

a jak poznám výfuk který je bez lapače a s lapačem??
mám totiž taky stejný výfuk jak zde kolega ale traktor už jsem s tím koupil a nemám to s čím porovnat..

Lukashil

#1034 Nový příspěvek od Lukashil »

teď už se dělají jen bez lapače.
starší s lapačem poznáš tak že v půlce bude opálený smalt, popř bude vidět že už ho někdo půlil.
kdyby jsi chtěl v dnešní době s lapačem, tak na konci má trubku rovnou a jde an něj nasadit lapaš z hranatého výfuku.
Stydím se za tuto zem

Brendak

#1035 Nový příspěvek od Brendak »

To Lukashil: Co se týká předvstřiku , tak mě říkal vyučený automechanik , že před 30 rokama traktory , Liazky a V3Sky seřizovali jenom podle sluchu a podle toho jak to startovalo a kouřilo. Žádné vrásky si s tím nedělali. :)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“