Přeprava slámy a sena

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Citron

Re: Jak na kulaté balíky????

#121 Nový příspěvek od Citron »

sadlicko píše:já takhle. Zatim..
To taháš oba vleky ve spodním závěsu? Trochu nápor na něj ne
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....

Leo

#122 Nový příspěvek od Leo »

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

sadlicko

#123 Nový příspěvek od sadlicko »

Citron: jo. nevozim to daleko a dle návodu je spodní závěs schopen přenést celkovou tažnou sílu.
Nicméně taky mi to nepřijde úplně ideální..
Chci udělat ramena dopředu, ale neni čas. Pak už bych to tahal v hornim. Vozim tak 100 bal.

zetorak jirka

#124 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Leo: Nejsou to baliky od toho džondýra,žené ? takoví čepejřáci šišatý a na pohled nedolisovaný měký, ale je fakt že pod folií to vidět nebude.

kordl

#125 Nový příspěvek od kordl »

Neviděl sem přesně co je tohle za typ,ale u nás si koupili jedni umělci johna lis 852.opravdu zánovní. Měli krystala 10145 a vyměnili ho za 16245 aby jim to prej utáhla. Osobně teda nevím co by na tom 101 neutáhla. Nicméně co ted vozí za balíky to je teda hnus. To tyhle na tom videu vozí ještě pěkný. chvýli sem je pozoroval a podle mě jezdí na málo plinu a hlavně pomalu. Myslím že hlavní problém asi bude v lidským mezičlánku :-)

zetorak jirka

#126 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Já mám taky johana pásovího a tahám ho se7245, je pravda že v kopci ho má plné zuby, ale že by ho 101neutáhla si taky nemyslím, pokud teda nejezdí se řezáním, ale na to ty baliky nevypadaj. opravdu to asi bude v seřízení tlaku a hlavně plnění lisu do krajů, na tom nejvíc zaleží

kordl

#127 Nový příspěvek od kordl »

sice je to jiná značka,ale bratránec má clase myslím rc 280 ted nevím přesně. Je to vario. svejch má 60 ha polí i luk a jinak celé léto s tímto po službách. Asi 6 sezon to tahal zetorem 6245 Hlavně ve službách a ted poslední 3 sezony na to koupil zetor 10540. Říká teda že je to uplně něco jinýho,ale i s tou 62 se to dalo i když většinou zpívala ruskou hymnu :-). Ten říká chce to dotatek plynu a svou pracovní rychlost podle velikosti řady. Aby šlo dostatek hmoty do komory.
Mám jen unibala což se s lisem na stahování hydraulikou srovnávat nedá,ale pokud jezdím pomaleji v menší řadě,tak není balík tak staženej. Takže se snažím cpát mezi válce dostatek hmoty aby jej dostatečně zmáčkla. a samozřejmě jak říkáš hlavně do krajů kort ve svahu.

zetorak jirka

#128 Nový příspěvek od zetorak jirka »

U Unybala (hestona) je lepší jezdit pomalejc a na větší otáčky,balik se stihne více utáhnoutv pasech nežli velká vrstva. je to vyskoušený, tahal jsem ho 26 let,(jeden z prvních v republice), tenkrát eště na len.A když se krmí pěkně do kraju tak udělá pěkně nadupanej balik. dělal jsem sním několik let i senáž a bez problému, jenom se museli častějc měnit řetězy, dost se vytahovali.

kordl

#129 Nový příspěvek od kordl »

To je pravda pořád se musí jezdit na krajích malinko jak opilej ale hodně zlehka kličkovat přeci jen má ouzkej zběrač. Na víc plynu teda jezdím pořád akorád teda podle mě nevím možná že to byl jen muj dojem,ale když jedu pomalejc třeba za velkou 1 tak se zdá že nabejvá stejně jak když jedu na velkou 2. Zhruba ve větší řadě. Myslím si,že když přijde mezi válce víc hmoty tak vzhledem k těm pružinám co sou na válcích ji víc umáčknou. Samozřejmě jezdím s ohledem k mašině zase to tam bezmišlenkovitě nervu. Každopádně na to jak je to starý a ve srovnání s jinejma značkama to dělá vcelku pěknou práci.
Senáž sem s tím taky skoušel a v pohodě, akorád vzhledem k váze jezdím opravdu pomalejc mám strac abych ho nerozlomil v nápravě.

sadlicko

#130 Nový příspěvek od sadlicko »

tak se taky přidám. podle mně jsou nejlepší vysoký otáčky, co největší řada a jet pomalu.

zetorak jirka

#131 Nový příspěvek od zetorak jirka »

S tou nápravou máš pravdu , nejsou moc pevný. jsou vnich strčený jen kousky řídele zajištěné přes díru šroubem, jako u lisu 442 na malé baliky . Už jsem je taky nejaký měnil, a eště mi jedna rezervní ostala doma ,ale lis už nemám.

kordl

#132 Nový příspěvek od kordl »

Já u toho chtěl dávat pásy nové jen 3, 30 cm široké,ale sešlo z toho. Ted začínáme stavět betonové hnojiště s odpadní jímkou za tak prachy nastrkám do toho. Nejspíš ho nechám asi uplně dojet a pak koupím něco novějšího.

Leo

#133 Nový příspěvek od Leo »

romus145

#134 Nový příspěvek od romus145 »

Leo píše:
louka vypadá rovná tam bych se nebál ty balíky nakládat destou :) :friends:
Věrný člen agresorů.com

Leo

#135 Nový příspěvek od Leo »

Na rovince v pohodě, horší ve svazích, aby se tam vůbec vyhrabala na silničních kolech.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“