YANMAR 1401D
Moderátor: DYK
-
Re: YANMAR 1401D
ja by som sa chcel spytat, na ten vyoravac zemiakov, ze ako to je tam dolu co je na konci?? co reze v zemi?? lebo to nebolo nejak nafotene...nebol by viac fotiek toho spodneho noza, atd...dik Miro, inac pekna praca...
Všiml jsem si toho, že se to ty brambory částečně zasypává. Je to rychostí pojezdu, délkou pásu a hlínou. Toto všechno je třeba dát do nějakého souladu tak, aby to vykazovalo co nejlepší práci. Třeba zkusit jet o kvalt míň, nevím. Já jsem taky zkoušel s tím AKPILem a šel jsem po rychostech nahoru až do doby, kdy se nestíhalo část země procedit přes pruty a padala s bramborama na zem. Tak o kvalt míň a hlína, kromě nějaké té hrudky není už za půli pásu a tak jezdím na trojku, ze šesti rychlostí. Když jsem se zajímal kdysi o výrobu pásového vyorávače, taky jsem řešil "prutovou mezeru" a v hlavě mi zůstala "míra" na dva prsty. Ukazovák a prostředník. Samozřejmě zhruba.Mikas004 píše:má to jen malilinkatou mušku - brambory nezůstývají nahoře a jsou trochu přisypané půdou, která nepropadne hustým roštem
já bych vyndal každou druhou šprušli roštu, co říkáš ?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Minihansol
Škoda, že nebolo urobené video na viac rokov obrábanej pôde. Tam to nemalo problém, redukovaná trojka a výstup hriadela 540ot., zemiačiky pekne navrchu. Z videa je tohoročne zoraná lúka, tam nepomáhala žiadna kombinácia prevodov.
Jasně - chápu. No a jak by to vypadalo, kdyby se v tomto případě jelo pomaleji?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Minihansol
Rovnako, tie hrudy hliny zostali celé aj keď traktor sa vliekol slimačím tempom. Na rok to bude lepšie, pôda bude viac prerobená a rýchlejšie sa rozdrobí.DYK píše:Jasně - chápu. No a jak by to vypadalo, kdyby se v tomto případě jelo pomaleji?
Pre "hotday" , v piatok nafotím aj predok vyorávača.
-
dik...Minihansol píše:Rovnako, tie hrudy hliny zostali celé aj keď traktor sa vliekol slimačím tempom. Na rok to bude lepšie, pôda bude viac prerobená a rýchlejšie sa rozdrobí.DYK píše:Jasně - chápu. No a jak by to vypadalo, kdyby se v tomto případě jelo pomaleji?
Pre "hotday" , v piatok nafotím aj predok vyorávača.
- Minihansol
Stihol som odfotiť skorej, treba upraviť tiahla, lebo sa tam nabija burina. Približný rozmer je poznačený na foto, takže tiahla po úprave budú mimo zberný kôš a hlina s burinou bude mať bezproblémový priechod na pásový dopravník.
- Minihansol
- Minihansol
Pri špalíkovaní mi začalo viacej zaťažovať motor na yanmare. Po kontrole nožov to vyzerá, ani keby jeden bol urobený z mäkkšieho materiálu. Dal som to prebrúsiť a zakaliť, uvidím koľko potom vydržia.
- Minihansol
Inšpiroval ma "Kuba" s predným závažim, nechal som si niečo podobné vypáliť z platní. Teraz tak rýchlo predok nezdvihne, len riadenie ide trošku ťažšie. Ešte tomu chýba povrchová úprava. Posledné práce na jeseň, potom stroje zazimovať. Niekto používa malotraktor aj cez zimu?
Závaží na předku je super, že ? Taky jsem na to v létě přišel. Teď tam mám trvale 120 kg a vozím i necelé 2 tuny těžkou vlečku bez problému.
lepší než na předku by bylo v kolech
Prosím tě jak jsi spokojený se špalíkovačkou? A hlavně co tomu říká Yanmar? Příští rok bych si chtěl pořídit buď špalíkovačku nebo hrubý štěpkovač a nevím co tomu bude říkat náhon a motor Jestli na 1401D to nebude moc? Popřípadě poraďte jaký????
- Minihansol
Na domáce šrotenie stačí, skúšal som vrbinu a smrekové konáre. Vrbina bez problémov a smrekové konáre ak bol 4-5cm hrubý tak iba po jednom kuse, inak sa zastavil. Pri zaseknutí mi ako spojka slúži remeňový prevod. Sú tam 3x13stkove klinové remene. Mám zotrvačník na hriadeli, aby sa rázy neprenášali do prevodovky. Yanmar nemá s pohonom problém. Čo sa týka špalikovačov s protibežnými nožmi, tak 14koní je spodná hranica podľa informácie od "Quicksilvera" z fóra. Pozri si jeho vlákno "Quicksilverův štěpkovač". Staval som svoj a okukoval na čom pracujú druhí. Myslím si, že aj hodinový výkon majú štepkovače s protibežnými nožmi väčší ako sekací systém čo mám ja. V peci vrbina horí enormne rýcho, skôr sa oplatí šrotiť smrekové konáre.j.kubec píše:Prosím tě jak jsi spokojený se špalíkovačkou? A hlavně co tomu říká Yanmar? Příští rok bych si chtěl pořídit buď špalíkovačku nebo hrubý štěpkovač a nevím co tomu bude říkat náhon a motor Jestli na 1401D to nebude moc? Popřípadě poraďte jaký????
Díky za informace. Já bych chtěl právě zpracovávat smrkové a březové větve nebo drobné krajinky z pásovky. Na vlastní výrobu špálíkovače nemám čas a vybavení tak si ho budu muset koupit
A nerad bych zbytečně investoval.
A nerad bych zbytečně investoval.