Ako "kosíte" zemiakovú vňať pred zberom zemiakov?

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Roman 5511

Re: Ako "kosíte" zemiakovú vňať pred zberom zemiakov?

#31 Nový příspěvek od Roman 5511 »

O Sencoru vím, ale zatím jsem jej nekupoval. Roundupu ještě trošku mám, tak to dělám takto. Osobně si myslím, že pokud se Roundup nedotkne zelené části rostliny, tak ani do rostliny by se neměl nijak dostat.

UR1SK

#32 Nový příspěvek od UR1SK »

A dakedy bol Gramoxon v zmesi s Topogardom - na pýr, postriekalo sa pred vzídením a s burinou ani s pýrom nebol problém. Len už ich neviem "zohnať". Tieto "nové" postreky neviem, striekam Senkorom, ten chytá dosť dobre, ale ešte to chce niečo na pýr.

zetorak jirka

#33 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Roman 5511: Máš pravdu, ale od zasázení do vzejití brambor je krátka doba a toho plevele ještě není moc venku , tudiš malá učinnost. dešto senkor jednak lividuje vzešlé plevele a na hlíně vytvoří film který brání vzejití dalším plevelum, pro posílení učinosti proti odolnějším plevelum se muže přidat do senkoru 0,1l na 1ha.COMANDU, a pusobí až 12 týdnů, po toto dobu se nesmí proorávat, jináč porušíš fylm a přestane pusobyt. a po několika leté skušenosti (bez toho komandu)ti můžu potvrdit že to funguje

UR1SK

#34 Nový příspěvek od UR1SK »

O tom filme som nevedel. A kedy potom oborávať? Ja som postriekal senkorom a keď burina zoschla tak som oborával a pole potom aj tak zarástlo... A oborávať vôbec? Sadím na 1.mája a + 12 týždňov to je dakedy v júli a to už sú zemiaky riadne rozrastené, oborávať sa nedajú, tak ako?

Roman
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od Roman »

zetorak jirka: mě se osvědčil gallant super, ale tomu už skončila registrace :-/ :-/ :-/
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995

zetorak jirka

#36 Nový příspěvek od zetorak jirka »

UR1SK: 14d dní po zasázení je proořu a zároveň povláčím, abych narušil klíčení plevelů, A pak těsně před vilejzání brambor je pořádně přivořu a hned postříkám. To je všechno co s nima dělám, ale hlavně sázím na 75cm řádky, a ty jsou dostatečně velký pro růst brambor v něm.

UR1SK

#37 Nový příspěvek od UR1SK »

Dobre si to napísal, na budúci rok to urobím podľa teba. Ja sadím tiež na 75 cm. Mám dosť problém s chrenom, ten tak ľahko zničiť nejde.

Roman 5511

#38 Nový příspěvek od Roman 5511 »

zetorak jirka píše:Máš pravdu, ale od zasázení do vzejití brambor je krátka doba a toho plevele ještě není moc venku ...................................................................
Ano máš pravdu, ale brambory vzejdou za necelých 14 dní, kdežto plevel je za týden venku. Každý máme jiné zkušenosti. S tím Sencorem má více lidí dobrou zkušenost.

zetorak jirka

#39 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Je to tak, jenom se musíme každý časově přizpusobyt své poloze, já jsem v podhorské oblasti a tak tu je vše pomalejší, u mně za 14 dní brambory ven teda nevilezou

Potemkin

#40 Nový příspěvek od Potemkin »

Tak páni skuste Afalon s Commandom podľa návodu. Ja lepšiu kombinaciu proti burine nepoznam. Kedysi som dával Topogard s Gramoxone, potom s commandom, neskor sencor. Ked dám Afalon a command tak už zemiaky ani neoborávam. Pole mavam čisté. Pred zberom používam Poľsky cepák ako je odfotený kolegom z Liptova. Správne na nom maju byť motyčky ako su na obrázku, krátke idu ponad riadok medzi riadok idu nástavce. Pri správnom nastavení je burina rozbitá prakticky na prach. Ked sa zničí dva tri týždne pred zberom tak uschne a pole je prakticky čísté ako po zasadeni zemiakov. Daju sa použiť aj na mulčovanie, vtedy je potrebne dať rovnake motyčky bez nástavcov. Byvaju 4 a 6 riadkove. Ja mam dva 4 riadkove pre istotu lebo su to dosť poruchove stroje. Motyčky su drahe preto ich zvykli nahradzovať retiazkami ale už to nema taku učinnosť. Ked som kedysi nemal cepak tak som to robieval so ŽTRkou ako už bolo spomínane ale riadne okrytovanou lebo je to nebezpečne, videl som to robiť aj lištovou kosačkou, krovinorezmi, ale aj obyčajnymi kosami.

zetorak jirka

#41 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Taky jsem dříve používal Afalon s kommandem, a byla to dobrá kombinace. Teď používám Senkor a jsem taky spokojenej, a ted už nevím jestli je eště Afalon registrovanej a jestli bych ho tu eště koupil.

Potemkin

#42 Nový příspěvek od Potemkin »

Treba sa pozrieť na učinnu latku. Myslim ze ho dostať pod nazvom Linurex alebo tak podobne.

ondrej3011

#43 Nový příspěvek od ondrej3011 »

kepšta lubomir píše:Zo zemiakovou vnaťou som zápasil niekolko rokou aš som tento boj úspešne začal vyhrávať a je to celkom zábava

občas vas prekvapí vtej džungli lobody nejaká tá zatúlaná lopta no a pri tých 3500 ot/min. je to celkom slušná šupa no a to sa vám aj tá mašinka poľaká.
Ahojte traktoristi neviete mi nahodov poradit zcoho je ta prevodovka na tom cepaku chystam sa ho spravit lebo kosenie buriny je dost otravne dufam ze sa niekto najde kto poradi dikes :)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#44 Nový příspěvek od Atlan »

teoretickzy aj z diferencialu.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

JurajOrava

#45 Nový příspěvek od JurajOrava »

Ja používam rotačnú kosačku za 7211. A pohoda.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“