DH 0115
Moderátor: Franta.cz
Re: DH 0115
Tak jsem konečně rozebral čidlo tlaku/hladiny oleje na DH, ale nějak jsem nepochopil jeho funkci ==> plovák hýbající s plechovým kontaktem, který se při nedostatku oleje dotkne kontaktu (toho šroubu na který se z venku čidla připojuje žárovka). Netuším co ten kontakt ale spíná? Něco mě tu chybí.
Jak ta žárovka může někdy svítit??
Carlos
Jak ta žárovka může někdy svítit??
Carlos
Ten kontakt by měl spínat proti kostře, tipuju, že to v tom plastu bude propojený s kovovýma futýrkama pro šrouby. Funguje to tak, že při poklesu hladiny to připojí přívodní kablík na kostru, na tom kablíku je žárovka a na ní je to přivedený z cívky. Jakmile to sepne, stane se to, že cívka je zkratovaná a motor chcípne. A když pak zataháš za startovací šňůru, tak roztočíš sertvačník, motor nenaskočí, protože je cívka zkratovaná, ale ta trocha proudu, co při tom vyrobíš stačí na probliknutí žárovky.
Se vším co píšeš souhlasím a má to i logiku. ANO, tak by to mělo fungovat.
Pouze Tvůj tip – „tipuju, že to v tom plastu bude propojený s kovovýma futýrkama pro šrouby“ minimálně v mém případě neplatí. Proměřoval jsem vše Ohmicky , i futýrka pro šrouby a hledal kostru pro kontakt čidla …ale marně.
Koukal jsem i do motoru, zda se to tam něčeho nedotýká a ...nic, nic, nic.
Pouze Tvůj tip – „tipuju, že to v tom plastu bude propojený s kovovýma futýrkama pro šrouby“ minimálně v mém případě neplatí. Proměřoval jsem vše Ohmicky , i futýrka pro šrouby a hledal kostru pro kontakt čidla …ale marně.
Koukal jsem i do motoru, zda se to tam něčeho nedotýká a ...nic, nic, nic.
Rozdělaný jsem to nikdy neměl, ale nějaký spoj na kostru tam být musí, jinak by to nefungovalo.
Máte někdo doraz na pravé straně otoče? Mám teď u sebe švagrův bagřík a stěžoval si, že mu teče pístnice. Koukal jsem na to, že to přetěsním a pístnice je ohnutá. Zkoumal jsem, čím to může být a když se rameno otočí úplně doprava, tak se pístní tyč opře o otoč a tím se ohnula. Hledal jsem tam nějaký doraz, ale marně, ani nic utrženého není.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Já také nemám doraz na pístnici na otoč, ale když bugruji sleduji při otočení na plno do prava že pístnice naráží do rámu..... nevím jak to budu řešit..... asi nějaký doraz, tet jsem měnil na nápravě ty dva gumové dorazy pasují tam z tatry jsou o chńoupek věčí ale nemá to vliv.
Já tam asi něco navařím, protože když už budu tu pístnici repasovat, tak ať to vydrží.
Jen taková připomínka, když tam něco navaříš, půjde ti DH složit do přepravní polohy?Dvordy píše:Já tam asi něco navařím, protože když už budu tu pístnici repasovat, tak ať to vydrží.
MT8 132.2, Multicar M22-D, Multicar M22 P-D, DH0115,
Fiat 126 P, Barkas B-1000, Daewoo Matiz, Nissan Terrano II
Fiat 126 P, Barkas B-1000, Daewoo Matiz, Nissan Terrano II
Aaa, tak to mě nenapadlo, máš pravdu předsedo, musím to vymyslet jinak.Mipi5 píše:Jen taková připomínka, když tam něco navaříš, půjde ti DH složit do přepravní polohy?Dvordy píše:Já tam asi něco navařím, protože když už budu tu pístnici repasovat, tak ať to vydrží.
Ahoj, máte někdo na zadní nohu tyhle kolečka víc video, http://www.youtube.com/watch?v=Oif_5JP6FHM na nakládku na vozík, a mohl by mi někdo poslat nějaké foto lukas513@centrum.cz dík
Ahoj, sice nic takového nemám, ale také by mě to zajímalo. Tady na fóru jsem kdysi našel toto – viz.foto. Zřejmě to bude sloužit k podobnému účelu. Nikdy jsem se ale nedopátral něčeho bližšího.
Tak dávám sem svoje první videjko ostrý test, kolečka mám hotová a hlavně vymyšlená
http://www.youtube.com/watch?v=j3Z9erTp ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=j3Z9erTp ... e=youtu.be
Koukal sen na svém DHčku a i když dám výlož na max doprava tak se mi píst nepřiblíží na míň jak 1cm. tak mě napadá jestli tam nemáš delší pístnici, neno ohnutý či posunutý držák pístnice.Dvordy píše:Aaa, tak to mě nenapadlo, máš pravdu předsedo, musím to vymyslet jinak.Mipi5 píše:Jen taková připomínka, když tam něco navaříš, půjde ti DH složit do přepravní polohy?Dvordy píše:Já tam asi něco navařím, protože když už budu tu pístnici repasovat, tak ať to vydrží.
Dnes se mi podařilo úplnou náhodou koupit dvě pístnice a hned mě čekalo milé překvapení jsou totožné co jsou na DHčku na předních nohách, tak hned budou mít využití do zásoby ....
Nazdar chlapi. Tak jsem dostal takový stroj jako náhradu za dluh. Nedalo mne to a šel jej vyzkoušet. Obnovení odvodňovací rýhy, okolo močál, v zemi jíl. Po 10 m a dvou odpolednech kopání jsem kolečka utopil tak, že nebyly v blátě vidět a byl jsem rád, že jsem stroj nepřevrátil a dostal z bláta (a vyhrabanou rýhu nesesunul). Na jaře se bude pokračovat (ale jinde na suchu, s tímhle počkám do parného suchého léta) abych zjistil, jestli mám šanci dělat něco s tímhle sám, nebo jestli se mi vyplatí stroj prodat a nechat si práci udělat od profesionála. ...ale jinak dobrá hračka