MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
No to som aj sam zvedavy. Bude to trosku komplikovanejsie, ako som cakal, ide o milimetre. Ale budem sa snazit zachovat vzhlad miniho.
Este je tu inak jedna inspiracia mini od jozef loduha. Tiez ma taky diesel a povodnu kapotu, len pridal prevodovku a zmenil kolesa a riadenie.
Este je tu inak jedna inspiracia mini od jozef loduha. Tiez ma taky diesel a povodnu kapotu, len pridal prevodovku a zmenil kolesa a riadenie.
Happy tvá SZ mě nejde zobrazit nevím proč. Ten segment slouží k tomu aby se náhon zastavil když ho vypneš tou pákou pod sedadlem je to napsánu v manuálu. Prosím tě jde alespoň otočit s hřídelí?
-
Trochu jsem nafotil čerta, obrázky přikládám.
Pokud by snad někdo něco takového stavěl, doporučuji:
Použít místo šesti osm per! Použít kvalitnější pera než z OZ-4 (respekt. z jejich náhrad). Pak je nebude muset ztužovat těmi dřevy.
Na náboj kola traktoru použít větší řetězku, pak bude i větší řetězka na vyoravači a řetěz nebude tolik namáhán.
Nějak vyřešit náhradu dřevěného klínu nějakým mechanismem (i když mě ten klín dost vyhovuje). Problém je, pokud traktor najede na zvýšenou mez, případně se prohrábne, zůstane viset na radlici vyorávače. kola nemají patřičný přítlak a klin se musí vyrazit. Možnost by byla využítí tříbodového závěsu, místo zavěšení jen na spodní ramena. Mě ale nedostačoval zdvih hydrauliky a i zahloubení by bylo pomalejší díky menšímu sklonu radlice.
Pokud by snad někdo něco takového stavěl, doporučuji:
Použít místo šesti osm per! Použít kvalitnější pera než z OZ-4 (respekt. z jejich náhrad). Pak je nebude muset ztužovat těmi dřevy.
Na náboj kola traktoru použít větší řetězku, pak bude i větší řetězka na vyoravači a řetěz nebude tolik namáhán.
Nějak vyřešit náhradu dřevěného klínu nějakým mechanismem (i když mě ten klín dost vyhovuje). Problém je, pokud traktor najede na zvýšenou mez, případně se prohrábne, zůstane viset na radlici vyorávače. kola nemají patřičný přítlak a klin se musí vyrazit. Možnost by byla využítí tříbodového závěsu, místo zavěšení jen na spodní ramena. Mě ale nedostačoval zdvih hydrauliky a i zahloubení by bylo pomalejší díky menšímu sklonu radlice.
-
pepa_11 píše:Zdravím do Vřesiny u Hlučína a posílám fotky - pokud není pozdě!
Není pozdě, moooc děkuju . Ten kdo dělal ty kabely by zasloužil metál faktže jo :-D
martin185: tady je ta sz: Cenu nabídni, je to opravdu starý motor, takže nevím, co v něm je. Něco bude stát i pošta, tak ať se ti to moc neprodraží.
S hřídelí jde otočit lehce a jde slyšet jak chodí píst.
S hřídelí jde otočit lehce a jde slyšet jak chodí píst.
martin: došla ti má sz?
- frantamrazik
Nazdárek panové už jsem tady dlouho nic neuveřejnil a tak to napravim.Samozřejmě jsme byli s miníkem v lese,tentokrád jsem popotahoval jen káry k silnici do mírného kopečka ale těsně před silnicí sem se vždycky zahrabal tak mně museli povytáhnout autem.
Ještě jsem taky vyrobil další příslušenství,teprve dneska jsem to dodělal a vyzkoušel takže na tom není žádná hezká povrchová úprava hlavně že to maká.Nejni to můj nápad viděl jsem to na větších traktorech tak jen škoda že tam nemám klasickou hydrauliku a musim kvedlat tou pákou snad někdy v budoucnu když vyjde čas.Re: MINI 070, 075
Jakou to má na takovou páku nosnost?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- frantamrazik
Promin Tome ještě jsem nosnost nestačil zkusit,zítra.
Moc pěkné! Jen tak dál!
- quadtrac600
Něco málo z dnešní orby
Mini s novým motorem se pral hodně obstojně + ideální podmínky orby
Iseki TF21F
Husqvarna CT151
MT8 Mini 070
STEYR
STEYR Forestry
Husqvarna CT151
MT8 Mini 070
STEYR
STEYR Forestry
- frantamrazik
Jsem se dneska rochnil v zemi,zlikvidoval jsem starý folník a ornici pod ním bylo třeba vytěžit,naložit a odvézt.Zatím toho byly tři tyhle káry a ještě něco málo zbylo.Ruku mám od páky hydrauliky vytahanou a ještě jsem se několikrát břinknul do brnavky o zadní světla.Ale hlavní je že jsem to nemusel házet růčo lopatou to by mně ještě navíc boleli záda.O tej nosnosti jsem přemýšlel ale vlastně se to nemusí řešit.Nejtěžší co jsem tu tak našel je asi písek a i když se nabere plná hlíny až mi to přepadává dá se to celkem dobře zvednout(celý den bych to ale dělat nechtěl)
- frantamrazik
Ještě jsem nafilmoval detail odjištění lopaty http://www.youtube.com/watch?v=FPUAJv4Ggng
Naposledy upravil(a) frantamrazik dne ned říj 14, 2012 10:07 pm, celkem upraveno 1 x.