Sádrokarton

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
drobec

Sádrokarton

#1 Nový příspěvek od drobec »

Zdravím Páni. Mám jednu otázku. Robil som špalety okolo okien zo sadrokartonu, ale teraz neviem či mám rohy len presádrovať a prebrúsiť, alebo tam mám dať rohovníky? Rohovníky zo sieťkou alebo len tie hliníkové bez sieťky. :-/ Možno to niekomu príde ako zbytočná otázka, ale robím si to všetko sám a nemám sa s kým poradiť. :-/
Výpočet rýchlosti: http://prevody.alm.cz spáchal autor a užívateľ "Jiřin"

Stále tu zbieram inšpiráciu............

ondra66

Re: Robí niekto Sadrokartonom?

#2 Nový příspěvek od ondra66 »

Já bych dal hliníkové, ..

romus145

#3 Nový příspěvek od romus145 »

no co já vím tak jsme dávali všude hliníkáče
Věrný člen agresorů.com

Karel_Sch

#4 Nový příspěvek od Karel_Sch »

přesně tak, používají se hliníkové rožky...

drobec

#5 Nový příspěvek od drobec »

a dávajú sa len na sadru, alebo ich treba nejak prišrobovať, alebo sponkovačkou prichytiť?

ondra66

#6 Nový příspěvek od ondra66 »

Na stropě jsem je přistřelil sponkou aby mi to nepadalo.

empík

#7 Nový příspěvek od empík »

No, čistě laicky, do sádry bych nedával nic, co nepatří k tomu systému. Ty sponky v sádře můžou proreznout až napovrch a už to nepůjde zalíčit.

pepa.traktor

#8 Nový příspěvek od pepa.traktor »

i já dával hliníkové a hodně nazpět jsem dával malé hřebíčky a ted co dělám na domě jedu sponkovačku a nemám problém a dávám to jak se řekne na sucho tmelím až po sponkování není to hned ale bytelnější to :ano:

jednou mi povídal zedník že neměl nervy na tmelení a čekání na uschutí tak prej špalety vzal jak se psalo výše tou rohovou sítí a přeštukoval celou stranu kolem oken a prý to pro něj bylo mnohem jednodušší ale výsledek jsem neviděl

jinak lišta ve 3m délce u nás vychází na 28kč tak jsem raději dělal vždy z celé nic jsem nenapojoval ze zbytků šlo to o poznání lépe než když jsem zkusil cca 35cm napojovat nějak jsem se stím trápil to dotmelit a srovnat rovinu tak jsem raději dojel pro celé 3 m délky na další hranění sádroše

mám to už delší čas a zatím mi neprorezli je to jako se šroubama ty jsou taky normální a musí být zašroubovaný tak aby měli na sobě vrstvičku tmelu tak jsem to dostal od člověka co se stím živí a zatím to teda nic nedělá tak bych se toho nebál :ano:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

ola

#9 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,také sem sa tým svojého času živíl,sice né nejaké třiceticentimetrové mrcky alě ty hliníkové rohy sem normálně napojovál a mastíl sem to všecko sponkovačků.Do jedného dřevěného obchoda jezdím skoro každý týdeň,stavíl sem ho celý od základů a ve vnitřku sem dělál sádroš a celých tých pomály patnáct roků tam nerezne nic a to je tam ojeté sádrošem a tyma rohama neůrekom špalět aj dřevěných slůpků a zpěr.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

marw

#10 Nový příspěvek od marw »

kolem oken je vždy vlhko a můžou proreznou, hliník a osvědčila se tavná pistole. používám ji i na kabely v drážkách, nesádruji
se ženou už nic není, tak mám traktor na mazlení.....

ota

#11 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, já taky dával všude hliníkové rohy. Jak na srěny z ytongu, tak i na sádrokarton. O reznutí jsem neměl vůbec strach, protože jsem při nákupech všech možných věcí na stavbu a výrobu sádrokartonu koupil ty sponky do sponkovačky nerezové. Normálně je měli v regálku vedle klasickejch. Měli tam i různé délky těch nožiček. Už si nevzpomínám jek dlouhé ty moje měly. Ale nasponkoval jsem s níma vše co bylo řeba a kde by mohlo docházet k rosení. Chce to pokoukat v kráměch a kolikrát se koupí věci, že ani nevíš že to někdo vyrábí.
Jako třeba šrouby jsem koupil od kámoše černěné do sádrokartonu s vrtáčkem. Ty taky nereznou, protože jsem jich koupil víc, dávám je teď všude. On mi sehnal kámoš a bylo to po 1000 v krabici. No bylo jaich asi 3 000 celkem. Měkl jsem to i do dílny. A když teď potřebuju dobrej šroub, dám tam tenhle. Hodně snese, jen tak se neukroutí a hlavně má jemnější stoupání závitu, takže se jen tak nevytáhne z plechového profilu.
Ohledně sádrování, na sádrokarton jsem netahal po vrchu, nebylo třeba sádrovat. Ale veškerou elektriku co mám v podkroví, vše nové když jsem stavěl mám uděláno buďto lepidlem na ytong a krabičky flexibilním lepidlem na pokládání dlažby. Stačilo na to nevím pytlík toho lepidla. Jenže proti sádře tu krabičku nedostaneš ze zdi ven. Právě jsem měl špatné zkušenosti dole z baráku, tam byly krabičky vyvyklané a byly v sádře. Do té nedávám nic. To lepidlo sice schne dýl. Ale druhej den to drží. No a po čase to ztvrdne jako bejk.

ondra66

#12 Nový příspěvek od ondra66 »

ota píše:Ale veškerou elektriku co mám v podkroví, vše nové když jsem stavěl mám uděláno buďto lepidlem na ytong a krabičky flexibilním lepidlem na pokládání dlažby. Stačilo na to nevím pytlík toho lepidla. Jenže proti sádře tu krabičku nedostaneš ze zdi ven. Právě jsem měl špatné zkušenosti dole z baráku, tam byly krabičky vyvyklané a byly v sádře. Do té nedávám nic. To lepidlo sice schne dýl. Ale druhej den to drží. No a po čase to ztvrdne jako bejk.
Jako elektrikář jsem v životě neviděl dát krabičku do zdi na lepidlo. Sádra je sádra a když to zasádruješ pořádně tak to nemůže vypadnout ani se vyviklat.

Niko01

#13 Nový příspěvek od Niko01 »

drobec píše:Zdravím Páni. Mám jednu otázku. Robil som špalety okolo okien zo sadrokartonu, ale teraz neviem či mám rohy len presádrovať a prebrúsiť, alebo tam mám dať rohovníky? Rohovníky zo sieťkou alebo len tie hliníkové bez sieťky. :-/ Možno to niekomu príde ako zbytočná otázka, ale robím si to všetko sám a nemám sa s kým poradiť. :-/
No ja sem to delal z 2a4cm polistirenem a na rohy sem daval rohovky ze sitovynou + sitku,a protahoval a lepil stavebnym Flexlepidlem a pak to zapucoval jemnou pucufkou.Mam to uz 8let a je to v pohode,pokrajich oken my netahne a nepronika zadna zima.Sadrokarton je podle mne dost nachilny na velkou zmenu vlhkosty ktere se hlavne projevuju kolem oken a to hlavne prez zimne obdoby.Doufam zes alespon pouzil zelenej sadrak...
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

drobec

#14 Nový příspěvek od drobec »

Okolo okien je natlačená ešte vata. Sadroš je obyčajný biely. Ten polystyren som dával tiež ale okolo balkonových dverý. a tak ako hovoríš, dával som hlinikové rohovníky so sieťkou na lepidlo a potom som to zapucoval. Len som nevedel či mám dávať na sadrokarton tie rohovníky so sieťkou alebo bez.

ota

#15 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, no Ondro66 on právě ty krabičky kdysi zadělával dole v baráku právě taky elektrikáč. No asi to ale odfláknul. Na zásuvkách to bylo všude vyčvachtaný a nedržela skoro ani jedna krabička. Ono asi jak se to používalo, tak se to taky uvolnilo. Dřív do té sádry taky dávali písek, aby se ušetřilo a když toho písku ( vátiny ) bylo víc než sádry, moc to nedrželo.
No tohle mám z vlastní zkušenosti. Když nespěcháš na to, aby jsi za chvíli dával věněčky nebo zásuvku, z toho lepidla to nedostaneš ven. Takhle jsem to nandal všude ale jak píšu, chvíli trvá než lepidlo zaschne. Ale jak to zaschne, pak to fakt drží. A hlavně, rozděláš si to lepidlo a můžeš s ním pracovat dlouhou dobu, než začne tuhnout. Ale sádra, za chvíli to tvrdne a a musíš to rychle zdělat, jinak je po. I kabely jsem dával na lepidlo. Klasika připevnil hřebíkama na kříž a zamatlal lepidlem vedle. Druhej den sezbíral hřebíky a jel dál.
No to jen ze zkušenosti. Mám těch krabišek takhle zadělanejch asi 100 kousků a žádnej problém.
Pár obrázků z archivu, mám nafoceny všechny rozvody v podkroví pro potřeby případného i zatloukání hřebíčku! 8)
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“