alibaba, ceny čínských traktorů, nejen mahindra
Moderátor: DYK
-
-
Re: alibaba, ceny čínských traktorů, nejen mahindra
http://mahindratractor.en.alibaba.com/p ... _2741.html
kolik k té ceně může ještě naskočit? 4400USD(83000,-Kč) za 4x4 27koní 1250kg to by nebylo špatný. doprava, clo, dph, netuším....
stačí 1300kg traktor na zvedání kulatých 300kg balíků sena čelňákem?
clo se neplatí, zbývá dph na vstupu +20tis, + doprava 20? někde jsem četl 7tis za 1m3 lodí.
kolik k té ceně může ještě naskočit? 4400USD(83000,-Kč) za 4x4 27koní 1250kg to by nebylo špatný. doprava, clo, dph, netuším....
stačí 1300kg traktor na zvedání kulatých 300kg balíků sena čelňákem?
clo se neplatí, zbývá dph na vstupu +20tis, + doprava 20? někde jsem četl 7tis za 1m3 lodí.
Nechci moc hodnotit jak finančně výhodné by to bylo. Asi ano, ale může se ti stát, se ti to ve finále prodraží. Tuzemský prodejce ti ho dodá smontovaný a se všema nálněma, včetně těch, které tam nejsou a nebo jsou měněny hned při kompletaci, protože nestojí za nic a jsou pro tuzmský provoz zdrojem brzkých potíží. Když budeš chtít ND po tuzrmském prodejci a on lehce zjistí, že to není "jeho stroj" pak si počkáš, zdraží a nebo ti odmítne poptávku přijmout. Ale jak jsem psal, o tom jsem nechtěl, to je každýho věc a má dost svého rozumu a taky různé možnosti. Jen bych ještě dodal, není dobré plánovat stroj k používání na maximální únosné hranici, ale měl by mít pro běžné používání s plánovanou hmotností jakousi "výkonovou - nosnou" rezervu. To by mělo být zárukou dlouhodobého bezproblémového používání. Takže chce-li se běžně zatěžovat 300 kg měl by mít čelák Max. povovené zatížení - nosnost aspoň 500 kg. No a k tomu traktor a jeho náprava a pak se zjistí, že se ta Mahindra nehodí, ale to už tak chodí.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
mám to na doma ke koním. dvakrát za měsíc přvézt balík ze stodoly do maštale, 80m. v sezoně naskladnit 50 balíků, to je vše. spíš takový občasný hobby provoz, to by mohla vydržet i mahindra ne?
Tak třeba jo, no. Neznám nikoho, kdo takto ten traktor používá, což samozřejmě nic neznamená, ale prověřil bych, jestli vůbec ten čelák s jehlou či vidlema to tříset kilový klubo zvedne, protože si myslím, že ten čelák je na hravici povoleného zatížení a to klubo je dost vyložené v předu, tak aby to spolehlivě fungovalo a ne aby každej druhej balík nezvedl, protože je z nějakého důvodu o fous těžší a začne propouštět pojišťovák. Já ti ten tvůj plán nechci znechutit, jen upozorňuju na co si vzpomenu podle hesla víc hlav víc ví. Myslím to dobře.
-
potřebuju tím i poorat zahradu, záhumenky, takže to nechci zas moc velký. do těch 1500kg max. ještě je varianta ojetý japonec nad 25koní s čelákem, ale to je 180tis jak vyšitých a nevíš co kupuješ, ojetina. šálek balík neuzvedne a je drahý jako prase. fakt není moc možností
Ale uvědom si, že i Mahindra 254 je zde publikována jako malotraktor.
-
pokud má 1300kg, s nakladačem a závažím ještě víc, 25koní, tak mi to kolem baráku a koní stačí. já ty balíky vozil na vidlích i za tk14 v zadním závěsu. akorát je nedáš na sebe
Nazdar Vasku,minulyrok som absolvoval uplne individualny dovoz traktora s Ciny.S minimalnou znalostou anglictiny,so strachom ze predom poslane peniaze uz neuvidim.Traktor priplaval asi po mesiaci a pol do Koperu,tampobudol asi dva tyzdne a odtial mi ho priviezol kamion az na colnicu a potom na dvor.
Traktor-4500 USD
Preprava Weifang-Koper: 350 usd
prekladka na kamion v Koperi+preprava domov-1200 eur
dph-800 eur
Celkovo asi 5500 eur za Foton 354 bez moznosti prihlasenia na SPZ.
Traktor-4500 USD
Preprava Weifang-Koper: 350 usd
prekladka na kamion v Koperi+preprava domov-1200 eur
dph-800 eur
Celkovo asi 5500 eur za Foton 354 bez moznosti prihlasenia na SPZ.
Zdary traktoráři, koukám tady na cenu za Foton 304......to je nějaká hodně nízká cena, ale jde pravděpodobně o nehomologovaný traktor, že? A ještě k tomu ne přímo od firmy, ale stejně mne ta cena zaráží, jsem dovozce Fotonů, ale za tuhle cenu......???? A není to 4x4, že.
pavolp. mas ss.
pavolp. mas ss.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Taky sem chtěl z číny dotáhnout lis protože tam byl hrozně levnej a v čr hrozně drahej... když se sečetly náklady nadovoz a ještě k tomu bez záruky co tady moc lidí opravit neumí... blbost Dyk ví, řešili sme to spolu...
Zdravím
uvažujem , že so nechám poslať traktor priamo, z Číny. Rátam s výkonom cca 25 HP. Viac menej si ho chcem kúpiť ako hobby, nepotrebujem a nechcem ho prihlásiť na čísla a dúfam, že sa vyhnem problémom s reklamáciami. Vyberám model, s čo najlepšími referenciami. Potrebujem sa postarať o nejaké záhrady cca 50 árov, mulčovať, kosiť, nejaké políčka so zemiakmi, sem tam na drevo do lesa..... . Ak neušetrím minimálne 3000,- € oproti oficiálnym dovozcom, tak do importu nepôjdem. Testujem exportérov na ceny a vyberám si podľa referencii, na základe ktorých sa rozhodujem medzi značkami FOTON TE 254 A Mahindra MFS-254. Zatail mám ponbuku na Mahindru na 8080,- USD / 6000 €. BEz kabíny. Cena je s dopravou do Bratislavy a bez DPH. Čakám ešte na ponuku na FOTON.
Myslíte, žeby sa dalo ušetriť, ak by som vyberal model, ktoré nemajú europske certifikáty? Valmi sa v nich nevyznám, asi COC... Nebolo by to na úkor kvality?
Máte už niekto skúsensoť?
Čo si o tom myslíte?
uvažujem , že so nechám poslať traktor priamo, z Číny. Rátam s výkonom cca 25 HP. Viac menej si ho chcem kúpiť ako hobby, nepotrebujem a nechcem ho prihlásiť na čísla a dúfam, že sa vyhnem problémom s reklamáciami. Vyberám model, s čo najlepšími referenciami. Potrebujem sa postarať o nejaké záhrady cca 50 árov, mulčovať, kosiť, nejaké políčka so zemiakmi, sem tam na drevo do lesa..... . Ak neušetrím minimálne 3000,- € oproti oficiálnym dovozcom, tak do importu nepôjdem. Testujem exportérov na ceny a vyberám si podľa referencii, na základe ktorých sa rozhodujem medzi značkami FOTON TE 254 A Mahindra MFS-254. Zatail mám ponbuku na Mahindru na 8080,- USD / 6000 €. BEz kabíny. Cena je s dopravou do Bratislavy a bez DPH. Čakám ešte na ponuku na FOTON.
Myslíte, žeby sa dalo ušetriť, ak by som vyberal model, ktoré nemajú europske certifikáty? Valmi sa v nich nevyznám, asi COC... Nebolo by to na úkor kvality?
Čo si o tom myslíte?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Kup FOTONa od Dabaki nebo Dolanei a máš po starostechFERI69 píše:Zdravím
Čo si o tom myslíte?