motor Škoda Octavia - nestartuje
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: oktávka nestartuje
Nerobili ste pred tým niečo s motorom ???
Prípadne s elektikou?
Môže byt aj baterka, ked je slabá a štartér otáča príliš pomaly motorom, tak to nechytí, i ked pri benzinákoch stačia aj menšie otáčky, a ked odpáli tak už jede.
Prípadne s elektikou?
Môže byt aj baterka, ked je slabá a štartér otáča príliš pomaly motorom, tak to nechytí, i ked pri benzinákoch stačia aj menšie otáčky, a ked odpáli tak už jede.
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
Ahoj,podľa teho to vypadá na batérku.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
-
Tak baterkou to asi nebude, zkoušel co už 3 (jedna normálně z naftového osobáku co má nějakou 80ku, ta je v dobré kondici a pořád to dělá to samé), ale zkoušeli to roztlačit s jedním známým, vzal ho za traktor a chytlo to, takže motor bude v cajku, jediné co mě ještě napadá, jestli není někde problém v elektrice - jestli to nejde někde do zkratu a pak to točí málo, elektriku stejně chce natahovat novou, on to takhle koupil, takže to teď dává postupně dohromady, takže ještě zkusíme tohle, jinak díky moc za rady
Kostra motoru, silový + ke startéru, baterka, starter resp futra. Kostru a + dokonale očistit, dotáhnout od svorek baterky až ke starteru. Starter ozkoušený, baterka ozkoušená, musí chytat. Baterku zkuste propojit startovacíma kabelama na jinou. Pokud bude jasná změna, baterka, pokud menší, špatné vedení nebo futra starteru, uhlíky.
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)
-
Díky všem za rady, už to jezdí, asi to byl nějaký zkrat, natáhli jsme novou elektriku, dali odzkoušenou baterku a chytlo to.
- charlie
Trochu pozdě, ale ještě k tématu :
- občas se zapomíná na spojení motoru s kostrou ( pokud se použije originál uložení
v silentblocích a hardy spojka tak nemá chudák mínus, nebo v originále plus,žádnou možnost
jak se dostat k motoru - leze tam po různých slabých vodičích a pak neutočí startér.
K ověření stačí spojit startovacím kabelem blok motoru přímo s ukostřeným pólem baterky. Pokud
se startování zlepší je třeba přikostřit motor buď originál splétaným pásem, nebo kabelem
s průřezem alespoň 35 - 50 mm2.Platí někdy i pro " náhlou nechuť motoru naskočit.Spolehlivá kostra
prostě být musí.
- občas se člověk diví, co " dokáže" zoxidovaný kabel v bateriové svorce, nebo přímo oxidace mezi
svorkou a kontaktem baterky, rozpadlý cín v kabelovém oku u startéru atd. Je to jen 12 V, ale při
startovacích proudech 200 a více ampér je znát každé, třeba nepatrné zvýšení odporu v přívodu
ke startéru.
- docela se mi u oktávského motoru osvědčilo tranzistorové zapalování podle sborníku USS
( číslo už nevím, musel bych hledat).Existuje pro verzi s + i - na kostře a používal jsem ho
v běžném provozu asi 10 let). Větší a hlavně delší jiskra a neopalovaly se kontakty.
- občas se zapomíná na spojení motoru s kostrou ( pokud se použije originál uložení
v silentblocích a hardy spojka tak nemá chudák mínus, nebo v originále plus,žádnou možnost
jak se dostat k motoru - leze tam po různých slabých vodičích a pak neutočí startér.
K ověření stačí spojit startovacím kabelem blok motoru přímo s ukostřeným pólem baterky. Pokud
se startování zlepší je třeba přikostřit motor buď originál splétaným pásem, nebo kabelem
s průřezem alespoň 35 - 50 mm2.Platí někdy i pro " náhlou nechuť motoru naskočit.Spolehlivá kostra
prostě být musí.
- občas se člověk diví, co " dokáže" zoxidovaný kabel v bateriové svorce, nebo přímo oxidace mezi
svorkou a kontaktem baterky, rozpadlý cín v kabelovém oku u startéru atd. Je to jen 12 V, ale při
startovacích proudech 200 a více ampér je znát každé, třeba nepatrné zvýšení odporu v přívodu
ke startéru.
- docela se mi u oktávského motoru osvědčilo tranzistorové zapalování podle sborníku USS
( číslo už nevím, musel bych hledat).Existuje pro verzi s + i - na kostře a používal jsem ho
v běžném provozu asi 10 let). Větší a hlavně delší jiskra a neopalovaly se kontakty.
Nestartuje octavia
Zdravím odborníky, mám takový menší problém. Když za studena nastartuju motor z oktavky, tak chytne na drc. Jakmile s tím chvilku jedu a potom vypnu, už nenastartuju. Nehází to jiskru. Zkusil jsem to roztlačit z kopce a motor chytil. Dojel jsem domů a ráno to zase zkusil nastartovat a opět na drc. Díky za rady
Re: Nestartuje octavia
Tato závada se většinou podaří odstranit pouhým seřízením kontaktů rozdělovače na předepsanou hodnotu 0,4mm, měřenou mezi pevnou a pohyblivou částí kontaktů a izolační destička. která je součástí pohyblivého kontaktu musí být nastavena pootočením motoru na vrchol vačky rozdělovače. Předpokládám že jsi to už někdy dělal. Je to stejné i na motorkách. Tah to zkus.
Díky za radu, sice jsem to ještě nikdy nedělal, ale zkusím to. Pak dám vědět, jak jsem dopadl...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ale najprv zober pilnik a obrus OBA KONTAKTY do roviny,,, az potom mozes realizovat paierikovu metodu inak to nebude dobre...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.