Traktor z považia

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Traktor z považia

#31 Nový příspěvek od Terablick »

Přesně tak ;-).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

peter bendr

#32 Nový příspěvek od peter bendr »

dnes dalši pokrok motor uloženy pekne na svojom mieste :) sice kopu nervou okolo toho ale je tamkde ma byť teda dufam že nebudem musieť koli niečomu prerabať :tyty: fotky dufam že uš dodam zajtra škoda že ani dnes som nemal fotak pri sebe a kedže si to robim sam takžeby bolo dost naročne na čas si ist zakaždym umyť ruky a fotit :vztek:

Angel

#33 Nový příspěvek od Angel »

tak k tomuto účelu sem si koupil (na Aukru myslím) foťák za 200i s poštovným. měl sice rozbitý LCD ale průzor také funguje a tak to neřeším a můžu na něj sahat i špinavej

peter bendr

#34 Nový příspěvek od peter bendr »

tak ja zasa koli tomu nemienim kopuvať fotak :)

Angel

#35 Nový příspěvek od Angel »

no 200 za to pohodlí není tolik a když se poštěstí najdu nějaký rozbytý a udělám ze dvou jeden a budu mít zdraví foťák za babku

microhummer

#36 Nový příspěvek od microhummer »

Terablick píše:Tak myslím, že to určitě zvládnu :). Mám k tomu i schéma :). Má asi tak 2m čtvereční :smich: . A ty to taky určitě zvládneš ;-). Mě je jen o pár let víc, a taky nejsem zrovna elektrikář ;-).

Má pravdu, předseda, :smich: schéma má dva metry :D , však jsem je taky scanoval půl dne :D,
ale Terablickovi po 5 minutách studování bylo vše jasné :D 8)
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Terablick »

To mi teda fandíš :). Půl dne jsem dokresloval chybějící čáry (dráty) a hledal co kam patří a vede, a doteďka mi neni zdaleka jasný všechno. Jsou tam věci nakreslený dost schematicky, a dokud nebudu mít ten svazek rozloženej před sebou a jednotlivý prvky v ruce, tak se v tom asi ani nevyznám... Je to elektrika jak pro raketoplán :smich: Je tam třeba asi 40 spínačů, kdy každej má (neptej se mě proč) 8 - 10 kontaktů, z nichž někde je zapojených třeba 5, jinde 7, jinde zase jen 2 nebo 3, a samozřejmě u každýho spínače jinak. A maličkej problémek je, že v tom schématu jsou ty spínače (i další prvky) popsaný jen číslama s odkazem na text v manuálu :jazyk: Ale já se toho nebojím, já se do toho vrhnu po hlavě a to by bylo aby to nehořelo... éééé teda nefungovalo :smich:

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

microhummer

#38 Nový příspěvek od microhummer »

Nemám strach, že by jsi to nezvládnul. Já se ośobně jen děsím ze svazku, který čouhá z Krakoně, dnes jsem dovařil, ve čvrtek brousím a snad přes víkend stříkám rám...., a pak to přijde. :pistol:
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od Terablick »

Co tam můžeš mít za svazek ;-). Těch 5 drátů a dvě relátka zapojíš za odpoledne ;-).

microhummer

#40 Nový příspěvek od microhummer »

No oproti Sněhuli je tam jen pár drátků, ale je to vyřezaná komplet z celého auta včetně repráků :smich:
No a jsem rád, že mi to přijedeš zapojit, to jsi fakt hodný :friends:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od Terablick »

Což já bych ti to klidně zapojil, ale ta dálka... :-/ Ale ty to zmákneš jako nic ;-). Vystřiháš si z toho co potřebuješ a ono toho bude maličko :)

peter bendr

#42 Nový příspěvek od peter bendr »

male aktualizacie prevodovka z fordu 1,6d v piatok rozobrana zavareny diferencial , ale v piatok po 3 hodinovom boji nezložena :vztek: ale v sobotu tieš asi po 3 hodinovom boji zložena :wink: bol to boj pri ktorom sa mi podarilo poškodiť gufero na vyvode z prevodouky čo ide do spojkovej lamely :vztek: takže som ju musel znova rozobrať lebo po mylnom presdvedčeni že sa to musi dať vymeniť aj z vonka ked som otočilprevodovku som hned zistil že sa toneda inak ako len v znutra :( ked ju mam ešte rozbratu zajtra pofotimako to tam vyzera akym sposobom somju skladal a načo si treba dať pozor :)

microhummer

#43 Nový příspěvek od microhummer »

Není každý den posvícení, ale alespoň už víš jak na to :ano:
Pro mě bylo optimální, že jsem nepoužil orig. převodovku z Pandy - nechtělo se mi ji k vůli vaření difu rozebírat, ale převodovku z Punta, tam stačí sundat dekl a diferák je venku bez rozborky převodovky.
Vyměníš gufero a máš tuti, že je tam nové a nepoteče, navíc si odpočineš :smich: -všechno zlé na něco dobré. :ano:

peter bendr

#44 Nový příspěvek od peter bendr »

mno tak ja som to chcel zdolať ,aj ked uš boli take stavy že sommyslel že sa :pistol: ale tak nakoniecsa to podarilo a ked som sa nato neustale dival a skušal to nakoniec som uplne pochopil ten mechanizmus radenia a presne vidno ako to všetko doseba zapada :twist: ale horšie som to mal že som nemal žiadneho pomocnika jednou rukou nadvihať polku prevodovky a druhou štelovať :vztek: ale problem vtom guferu je to že neviem ako sa meni lebo to nevyzera ako ak obyčajne gufero ale ako daka vložka musim sa zastavit u kamarata v servise a nech my to pozrie čo sa tam meni v pondelok poobede budem mudrejši :)

peter bendr

#45 Nový příspěvek od peter bendr »

takže dnešne aktualizacie v piatok poskladana prevodovka bol to celkom dosť velky boj ale podarilo sa :wink: :wink: :wink: dnes nahodena na motore , dovarene zade disky a natrene zakladovou :)

tak podelim sa s vami o moje pozantky pri zavarani diferencialu na prevodovke ford 1.6d

Rozoberanie:
1.položime si prevodovku na tu čast ktorou sa pripaja na motor
2.musi byť zaradena spiatočka inak by sa nedala oddeliť od seba
3.demontovanie toho plechoveho kritu kde sa nachadza sukolesie peťky
4.demontovanie segmentu radenia petky ktory je vydliče (ma v sebe dražku ako keby pre skrutkovač ako byva na skrutkach ) skuor ako ho odmontujete tak si poriadne všimnite polohu segmentu ako je poloha dražky ale aj ako je hlboko ta tička s tej vidličky čo ma tu dražku na sebe
5.povoliť všetky skrutky čo držia prevodoku pokope
6.oddeliť prevodovku hornu čast od dolnej bude to trošku boj lebo tesnenie ich ku sebe zlepilo a ked sa podari oddeliť ich od seba tak aj tak zavadi ložisk ona vystpnom hriadeli o spiatočkove kolečko tak stym treba potom pohrkať a ono to potom povoli
7. zavariť diferencial ale musi byť v diferencialy vložena čast poloosi aby ste pri zavarani trafili spravnu polohu bez toho by som to nerobil može sa vam to o kusok pohnuť a je to stranete , treba naskuor zavariť jednu tranu poto mprehodiť do druhej strany ten kusok a druh ustranu aby to poto mpekne sedelo

Skladanie:
1.vložiť si diferencial do horej časti prevodovky a zaistit ho tym kuskom poloosi lepšie sa to tak sklada
2.vybrať kolečko spiatočky, lebo pri skladani by zavadilo ložisko o kolečko na nešlo by to ku sebe dalej
3.vložit si ten vyrezavany mesiacič do vydličiek ale treby si všimnuť ako tam ide aby ste ho nedali naopak lebo to zistite aš tak ked su oby dve polky pri sebe ta kna 3 cm a može te j uznova rozobrať , spravna poloha je taka ž ev dolnej časti je taky kolik ten mesiačik sa popri nom pohybuje ne na jednej strane taka dražka
4.spuštat hornu čast k dolnej do takej polohy aby ložisko sa dostalo pod uroven konca tyčky na ktorej je spiatočkove kolečko, a vtedy tam treba vložiť to kolečko
5. spustit si hornu časť prevodovky tak aby sa dalo volne hybať tym mesiačikom ale pomaličky si nastaviť vydličku ktora radi spiatočku a peťku , tak ten kolik čo je na tej vidličke treba nastaviť do dražky ,na tej pake čo posuva kolečko spiatočky hore a dole
6.treba si jednou rukou pridržať vyvod z prevodovky ktorymsa radia rychlosti tak aby bolo akože zaradena spiatočka
7. pomaličky spuštať horu čast ku dolnej ale ak zacitite že vam tlači ten vyvod na radenia preč tak nespuštajte dalej ale pozri te sa čo kde am očo zachitava väčšinou to byva zla poloha toho mesiačiku na to tvarovanom hriadeli ktori nim otača , alebo je vidlička velmi pootočena a zachitava o ostatne vidličky
8.ak všetko ide hladku ku sebe a dosadne si to na seba tak treba hned skuor ako pustite ten vyvod čo sa nim radi, dať na miesto ten segment radenia pri petkovych sukolesiac ak by ste tak neurobili a skušali stym radiť tak tavydlička vyskoči a možete rozoberať a skladať znova
9.zoskrutkovať a namontovať všetky krity

POZOR:treba si dať pozor nato stym radenim a hlavne nato aby polovičky ku sebe zapadali roznomerne a do polohy akej treba , lebo je tam jedno neštastne valčekove ložisko ktore ma umelohmotnu klietku a ak je poloha o niečo vychylena tak vnutorna čast ložiska zavadi o jeden alebo viac valčekou povytihne ich z klietky a uš sa to nebude dať ku sebe. ( ja som si spodnu a hornu čast dal do vodovahy a ešte som si metrimmeral mezderi medzi hornou a dolnou častou a potommi to do seba pekne zapadlo, mepomohlo mi ani to že som to ložsko vymazal vazelinou muselo to byť pekne v rovine :)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“