Naviják Tajfun
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Naviják Tajfun
Ahoj začal jsem se pokoušet tahat s traktorem a pěkně mě cvičí naviják . Potřeboval bych poradit, je to Tajfun do ramen, 5,5tuny s elektrohydraulikou: Když zapnu navíjení, tak z té spojky na hřídeli vyjede mezikruží a přimáčkne buben ke spojce (to si myslím chodí ok) ale neměla by současně vyjet ta pístnice nahoře a odbrzdit pásovou brzdu. Já vím že je to dotaz jako jestli je smrk strom , ale znám jen klasiku TUN a tam tohle nehrozí. Díky
Re: Problém s navijákem Tajfun
Ahoj ta malá pístnice, která ovládá brzdu by měla trochu odbrzdit, její chod je cca 5cm a ona by měla při navíjení povolit tak o cca 1,5 až 2cm. A to stačí, alespoň tak mě to chodí u 2x5tun Tajfunu. Snad ti to pomůže a snad jsem to napsal, že se to nechá pochopit
Jezdím se strojema, kterým věřím John Deere
Díky, to jsem potřeboval vědět, ona ta pístnice má snahu vylézt, když šroubem přišponuju pás brzdy a já právě nevím co ji ovládá, jsem měl představu, že kostka pustí tlak jak do spojky tak i do téhle pístnice, ale dost netuším nato jak je to jednoduchý stroj
podle mě je ta brzda konstruovaná tak , aby když navijíš tak se odbrzdila sama a jak přestaneš a buben má snahu se točit opačně tak aby se brzda kousla
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141
Ondro ona ta brzda musí odbrzdit i když odvíjíš nebo se chceš prát se zabržděným bubnem ? Ale to ovládá jiný el. ventil. Takže jak psal "kapr", odvíjíš-brzdu povolíš povelem, navíjíš-brzdu povolí elektrika společně se spojkou.
Jinak přímo na stránkách Tajfun Winch jsou návody k obsluze na oba systémy ovládání, jen ne v češtině
Jinak přímo na stránkách Tajfun Winch jsou návody k obsluze na oba systémy ovládání, jen ne v češtině
-
tajfun 4,5t
Dobry den mam doma navijak tajfun gv asi 4,5 t stary mam nove spojky nalepene a nevim jak ho mam sestelovat aby mě neklouzaly jsou v nem 2 lamely a šteluje se jen ne te pace co navijim a porad klouže vetši strom neutahnu je ale tam když paku dotahnu tak ma paka kratši chod ale stejne klouže a na te středove matce u bubnu se to stelovat neda