Manžetovka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavolmakys

Re: Manžetovka

#181 Nový příspěvek od pavolmakys »

Takze najpr k tej drazke, mas to vydrate, nemalo by tam byt nic.
K tomu rejdu, prene som si to nevsimal, tiez ma to zaujmalo, ale zatial mi stacilo ze manzetovka ma o hodny kus dlhsiu tu paku kde sa pripaja hlavna tyc od posilovaca, takze opisuje ovela dlhsu uhlovu drahu ako na normalnej naprave. Myslel som si ze prave toto riesi problem s vysuvom serva a mensim rejdom. Ale to si preverim, uz aby som mal stroj tu u seba, takto ked je 100 km mimo sa veci riesia zle.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

rotez
Kontaktovat uživatele:

#182 Nový příspěvek od rotez »

mimiroger píše:A este sa chcem opytat Roteza ako si daval tie gufera, tou pruzinovou castou gufera smerom ku kolesu alebo smerom ku diferencialu, ja som to mal smerom ku diferencialu, ale myslim si ze to nie je spravne, ako uz davnejsie to pisal pavolmakys ze by to malo ist asi smerom ku kolesu, ako sa vzdy dava gufero teda pruzinovou castou tam kde je olej. A ako si daval ten hlinikovy kruzok sirsou stranou ku lozisku alebo smerom ku diferencialu?
zdravim, (ej, toto presne som ja vtedy riesil a prehadzoval na dva krat, ze ako by to bolo lepsie), ten hlinikovy kruzok som dal sirsou castou "k traktoru" a gufero don pricom ostra hrana sla von z toho hlinik.kruzku, teda k oleju. a zatial to drzi dobre. a dal som tam aj silikon.

mimiroger

#183 Nový příspěvek od mimiroger »

Nazdar chlapi, potrebujem radu, vymenil som kuzelove loziska 30216 z oboch stran diferencielu v manzetovke, za nove, kedze na starych som nasiel odtlacene (zahrdzavene) valceky na tych vonkajsich salkach loziska, asi v dosledku toho ze to niekde dlho stalo a dostala sa tam voda.
Takze stare loziska som vylisoval, nove nalisoval, a ked som to poskladal dokopy a dotiahol tych 12 sraub, ktore drzia jednu a druhu stranu tak som zistil ze nejdem pretocit tym velkym ozubenym kolesom diferencialu, asi su tie loziska prlis natesno.
ked som lisoval tie loziskove salky v tych polonapravach, tak pod tymi starymi boli vymedzovacie kruzky, ktore som tam dal naspat, cize riesenim by asi bolo vylisovat tie salky znovu von a vybrat niekolko tych podloziek, lenze teraz neviem z ktorej strany ich vybrat, ci len z jednej strany, alebo z oboch stran odobrat rovnako, v dielenskej prirucke je tusim nejaky vypocet na to kolko tam ma byt tych podloziek, ale nenasiel som to ci ich mam dat rovnako na obe strany, alebo akym pomerom to ide?

A potom budem musiet asi nasledne nastavit aj ten pastorok vymedzovacimi podlozkami, aby bola kontaktna plocha pastorku a tanieroveho ozubeneho kolesa v strede ako pisu v prirucke, len tomu nejak nerozumiem z tej knihy, ak to z Vas niekto niekedy nastavoval prosim o radu.

pavolmakys

#184 Nový příspěvek od pavolmakys »

NO to mas trochu zlozitejsie. Tymito vymedzovacimi plechmi pod tymi velkymi loziskami posuvas diferak vpravo alebo vlavo, podlozkami pod pastorkom posuvas pastorok dopredu alebo dozadu. Takze presny pocet nikde nenajdes. V knihe je len orientacny vypocet kolko dat pod pastorok, doladit to treba podla nastavovania diferencialu povedzme sposobom na "na farbu". Na tie velke loziska je na to pripravok, kde namiesto polnaprav prisrkutkojes tento pripravok na ktorom sa da nastavovat posun ako keby to roblili tie plechy, ale predpokladam ze tento pripravok nemas, takze to mozes robit ako ja. JA som si priskrutkoval iba jednu stranu pod ktoru som dal urcity pocet plechov, napravu som dal zvislo tak, aby diferencial lezal na tomto lozisku a pritom som mohol nim otacat. v tomto stave som daladil pocet plechov pod pastorkom (tym padom nastavil polohu pastorka voci tanierovemu kolu a zaroven aj volu na pastorku, ktora ale priskrutkovani druhej casti polnapravy sa troch zmensi) aj pod tym jednym plechom, nasledne som priskrutkoval aj druhu polnapravu a doladil pocet plechov tak, aby sa dalo diferencialom lahko, nie vsak prilis lahko tocit. NEviem ci sa da zvolit iny postup, pretoze ked to cele zosrobujes a islo by to tazko, co ti teraz ide, tak nevies ci tlaci tanierove kolo na pastorok a preto to ide tazko, alebo diferencial stlacaju tie dve loziska medzi sebou prilis vela. Inak ti neviem poradit. Bez toho pripravku tu inak asi nejde, mozno niekto ini skusenejsi poradi.

sita

#185 Nový příspěvek od sita »

zeptam se vas trochu z jinyho soudku, ale manzetovky se to tyka: jedno kolo mi hodne hazi (tak 5-10cm hazivost po obvodu), nemate nekdo zkusenost s rovnanim tech disku? nebo nevite kde sehnat zdravy disky za rozumnou cenu? Jde mi taky o to, ze na jednej strane mam ten plnej disk a na druhej mam ten s dirama. Neda se ten plnej nekde sehnat? Ja nemuzu nic najit...

CBS

#186 Nový příspěvek od CBS »

Na vyrovnanie to jedine hodiť pod veľký lis, no to je asi robnaký problém ako zohnať druhý disk :zapomel:

pavolmakys

#187 Nový příspěvek od pavolmakys »

mne teraz rovnali na auto 7 eur

rotez30

#188 Nový příspěvek od rotez30 »

Zdravím, mohl by prosím někdo napsat čísla a počty ks ložisek na manžetovce ? Předem díky.
Zetor 3011 r.v. 1963

pavolmakys

#189 Nový příspěvek od pavolmakys »

Nehnevaj sa ale to je uz prehnana lenivost. NA fore si stiahni katalog a najdi si ich sam. Okrem ineho si nenapisal aku manzetovku mas, takze by ti aj tak nik nepomohol.

pali

#190 Nový příspěvek od pali »

mam menší problém. po zařazení předního náhonu a vytočení kol do stran mi to střílí v přední nápravě. a to tak, že nadskakuje přední spojovačka mezi koly(vymlácené čepy). co s tím je?
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

pepa.traktor

#191 Nový příspěvek od pepa.traktor »

pali píše:mam menší problém. po zařazení předního náhonu a vytočení kol do stran mi to střílí v přední nápravě. a to tak, že nadskakuje přední spojovačka mezi koly(vymlácené čepy). co s tím je?
střílí nebo spíš škube ? zvednout na hever celej předek a zahýbat s jednotlivými části a protočit kolo popřípadě bych to viděl na kloub a bronzové pouzdro ---spíš bych to preventivně rozhodil a přešel ,,,pokud je to v difu tak spíš ložiska na mrkvi lamelové spojky ale fakt na dálku se těžko radí a díly není nic levného ---dělal jsem to v 2010 v zimě křuplo v tom a kolo se šprajclo a musel jsem docouvat až do dílny
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

pali

#192 Nový příspěvek od pali »

rány, že když sedíš vevnitř v kabině, tak nevíš odkud jsou. ale spíš to jsou rány než škubání.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.

pavolmakys

#193 Nový příspěvek od pavolmakys »

NA 90% mas zle nastavene dorazy. Poloos ako sa chce pretocit tak sa dostava na svoje maximum a poloos to trochu vrati spat, odtial ten pohyb spojovacky. Daj predok na hever a vyskusaj to na volno pri maximalnom vytoceni. Mozno to je uz vela ja na spojku, ktora v tomto stave prelkzne a z toho tie rany.

pali

#194 Nový příspěvek od pali »

jaký dorazy? ještě mám podezření na poslední rozebírání a skládání pření nápravy, kdy se měnilo ozubený kolo, jak jsem psal již dříve. to byl celý diferák rozhozenej. jestli to bylo dobře poskládáný.

pepa.traktor

#195 Nový příspěvek od pepa.traktor »

tahle kulatina opírá se o ní celej náboj na svislých čepech a bývá ometená a kloub jde do většího ůhlu než může a pak se to uvnitř pere a mlátí ale pokud vrátíš kola o kousek z plného rejdu tak to musí přestat nebo se stane a vypadá to takhle na 2 fotce originál poloosa s 2 jitým kloubem
Přílohy
lehká přední náprava-manžetová 012.JPG
lehká přední náprava-manžetová 004.JPG
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“