IFA LKT - stavba
-
Re: IFA LKT - stavba
chlapi ono vlese to funguje jinak než si myslíte
revirník vám může prodat dřevo na samovýrobu dle ceníku firmy která na daném revíru vyhrála tendr
vše je podle hmotnatosti a nad 0,4m3 hmotnatost vám tu souš nesmí prodat a vemte si že pily berou dřevo od 10cm bez kury na čepu s tvrdou hnilobou a napadenou brouky a platí za to od 1300kč na pile tak se nedivte že palivo nastojato je drahé pokud vy to nevymanipulujete a neprodáte výřetzy a zbytek máte palivo tak se to neoplatí vyrábět tohle vím živím se tím dlouho prot dřevo dostávám z nepřístupných míst mám na to ukt železného koně vyvážečku a auto malé daf na odvoz a vše si dělám v klidu sám a bez problému v hmotě do 0,19m3 ted platím na stojato 800kč za /1m3
tak si to spočtěte
revirník vám může prodat dřevo na samovýrobu dle ceníku firmy která na daném revíru vyhrála tendr
vše je podle hmotnatosti a nad 0,4m3 hmotnatost vám tu souš nesmí prodat a vemte si že pily berou dřevo od 10cm bez kury na čepu s tvrdou hnilobou a napadenou brouky a platí za to od 1300kč na pile tak se nedivte že palivo nastojato je drahé pokud vy to nevymanipulujete a neprodáte výřetzy a zbytek máte palivo tak se to neoplatí vyrábět tohle vím živím se tím dlouho prot dřevo dostávám z nepřístupných míst mám na to ukt železného koně vyvážečku a auto malé daf na odvoz a vše si dělám v klidu sám a bez problému v hmotě do 0,19m3 ted platím na stojato 800kč za /1m3
tak si to spočtěte
u nas zase aj komplet vlakninu rezeme do paliva ale to su urbariaty a sukromnici... proste cena vlakniny je cca rovnaka ako paliva, palivo je ale viac ziadane a aj ludia maju robotu
-
kolik u vás stojí jehličnatá vláknina?feki píše:u nas zase aj komplet vlakninu rezeme do paliva ale to su urbariaty a sukromnici... proste cena vlakniny je cca rovnaka ako paliva, palivo je ale viac ziadane a aj ludia maju robotu
listnatá je jasné že jde do paliva
tak to prave netusim vobec, ihlicnate tu nemame vobec nic mame tu len listnace, prevazne buky, miestami duby a potom semtam aj cosi ine. skusim sa spytat kamosky co byva o 50km dalej kde ihlicnany, jej otec by mal byt lesnik ci cosi take, tak by mohla vediet aspon priblizne. pritom studuje lesarcinu kocka
-
u té listnaté je to jasné nebot se ti oplatí kulatinu buk třídy 3 B , C rozštípat na palivofeki píše:tak to prave netusim vobec, ihlicnate tu nemame vobec nic mame tu len listnace, prevazne buky, miestami duby a potom semtam aj cosi ine. skusim sa spytat kamosky co byva o 50km dalej kde ihlicnany, jej otec by mal byt lesnik ci cosi take, tak by mohla vediet aspon priblizne. pritom studuje lesarcinu kocka
a kdo má prachy kupi mokré príklad 1m3 za 1200kč a za dva roky ho prodá ako suché za 3000 1m3 tak to funguje
-
Bohužel je to vše dané trhem,pokud to ty lidi koupí,tak to bude pořád drahé.
Já zvažuji,že přejdu na uhlí,sice to hnusně kouří,ale bohužel je to pro mne zatím téměř nejlevnější varianta.
Tady kousek za hranicí v Polsku prodávají černé uhlí - velká kostka za 4000Kč/t, hnědé uhlí - malý ořech za 2500kč/t. Ještě se tam chci poptat,kolik u nich stojí palivové dříví a podle prvních zprostředkovaných informací tam lze sehnat za 300-400kč/bm smrk a okolo 500kč/bm listnaté.To už je jiná hudba pro mé uši.
Já zvažuji,že přejdu na uhlí,sice to hnusně kouří,ale bohužel je to pro mne zatím téměř nejlevnější varianta.
Tady kousek za hranicí v Polsku prodávají černé uhlí - velká kostka za 4000Kč/t, hnědé uhlí - malý ořech za 2500kč/t. Ještě se tam chci poptat,kolik u nich stojí palivové dříví a podle prvních zprostředkovaných informací tam lze sehnat za 300-400kč/bm smrk a okolo 500kč/bm listnaté.To už je jiná hudba pro mé uši.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
-
to jsou pak velmi zajimavé cenypoulm píše:Bohužel je to vše dané trhem,pokud to ty lidi koupí,tak to bude pořád drahé.
- pinkygsx
- Kontaktovat uživatele:
tak co už ste prodali vaši stavbu?
Pepina už je horová http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=81501
další projekt DaewARO : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=92759
JawARO: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... lit=jawaro
další projekt DaewARO : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=92759
JawARO: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... lit=jawaro
- Luboš Krnov
Prozatím ne, teď trhám pařezy na louce, o víkendu udělám foto
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!
-
Tak už je prodáno,se slzou v oku odjela makat do Beskyd.
Teď chceme koupit nějakého funkčního Ostrowka a pustit se do stavebních prací co na nás čekají.
Teď chceme koupit nějakého funkčního Ostrowka a pustit se do stavebních prací co na nás čekají.
do beskyd? myslis moravsko sliezkych?! to mam za kopcom kam presne ste to predali? az to idem ocumnut nazivopoulm píše:Tak už je prodáno,se slzou v oku odjela makat do Beskyd.
bol to niekdo s fora?! na jaku masinu to nalozili taky naklad ?!
-
Odvezli si to na větší odtahovce,jelo to někam do Morávky kousek od Frýdku Místku.
Tak do moravskych beskyd, moravskosleske jsou za olzou, nevim jake to je v Moravce ale tady nas za chvili sežere kurovec.
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ
to co je ta olza ?!DIFER píše:Tak do moravskych beskyd, moravskosleske jsou za olzou, nevim jake to je v Moravce ale tady nas za chvili sežere kurovec.