,,Modrák" so ,,Zeleným" srdcom
Re: ,,Modrák" so ,,Zeleným" srdcom. :------)))
No chlapi som rád že sa Vám to páči, ono chodíme čo najviac bezpečne ale keď sa dá tak robíme srandičky, veď aby nebola nuda a aj deti sa nasmejú....
A dneska som chcel ísť na drevo a začalo pršať......
Tak som si aspoň naštartoval traktorík a dorábali sme rohatku na navijáku.
Mihi
A dneska som chcel ísť na drevo a začalo pršať......
Tak som si aspoň naštartoval traktorík a dorábali sme rohatku na navijáku.
Mihi
Mihi
Zistil som od mareka171, kde sa ten motor nachádza, a dnes som plný očakávania išiel do kovošrotu do SNV. Mám to tam asi 6 km. Motor bol zahádzaný, ale bágrista čo halduje šrot mi ho vytiahol a položil na betón. Je to motor Z 25 A rok výroby 1959. Blok prasknutý a zvonku zváraný, prsklina je aj na bloku medzi valcami. Odmontoval som hlavu, vstrekovacie čerpadlo, nádobku palivového filtra, kompresor, spjku. Pri zbežnej prehliadke hlavy po demontáži sa zdalo, že je úplne v poriadku. Až doma po očistení sa objavili praskliny takže bolo po radosti. Teraz práve renovujem na otcovej 25-ke prednú nápravu a myslel som, že sa mi tam podarí niečo zohnať. No bohužiaľ celá náprava je totálne pozváraná a nedalo sa z nej nič odmontovať. Nakoniec sa toho nazbieralo 60 kg a platil som 26 €.marek171 píše:Ahoj mihi a všetci 25kári , prv ako začnem musím pochváliť tvoju temú, ked som tu na fore tak si ju rád pozriem a teším sa stále na niečo nové a ty vždy niečím pekným prekvapíš. A teraz k veci, dúfam že sa nenahneváš že dávam takéto príspevky do tvojho vlákna ale myslím si, že táto téma je pomerne často sledovaná 25kármi tak som sa to rozhodol pridať sem. Dnes som bol v kovošrote v Spišskej Novej Vsi a narazil som tam na skoro kompletný motor zo zetora 25 aj s prednou nápravou. Motor má aj komplet spojku, jediné čo chýba bola asi vodná pumpa a viečko nalievaceho otvoru pre olej. Detailne som ho neskúmal a nemám ani foto lebo som sa ponáhlal No vyzeral dosť zachovalo, ale ako hovorím detailnejšie som ho nepozrel, pridal som to sem, lebo si myslím že ho je v šrote škoda a myslím si že niektoré diely by mohli byť v dobrom stave a mohli by sa niekomu zísť, napríklad taka hlava čo? to by bol priam zazrak . Takže ak by ste chceli vedieť niečo viac alebo kontakt na ten kovošrot som k dispozícíí a ešte raz sa ospravdelnujem ak som to pridal do zlej témy.
viac obrázkov najdete tu: http://www.cvoze.tym.sk/motorZ25_zo_srotu/
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
pekna akcia par dilu sa teda našlo ale ten motor už mal najlepšie časi davno zasebu ale slušny ulovok.
Aj ja si myslím, že je to celkom dobrý úlovok. A nad tou hlavou by som tiež nelámal palicu. Medzi ventilmi vyzerá dobre, brúsená asi moc nebola, má síce praskliny, ale to by som viel raálne na zašitie a môže ešte poslúžiť. Určite by som ju nevyhadzoval.
No jo. Už mám doma dve náhradné hlavy ale s prasklinami. Keby existovala na Slovensku nejaká seriózna firma, ktorá by to odborne zošila, tak by som im to poslal a bolo by. Do Čiech by to bolo asi moc drahé. Poznám "firmu" na východnom Slovensku tuším z Giraltoviec čo renovujú hlavy na Z 25 ale zváraním. Robia to na výmenu starú za "novú" + 200 € . Čo na tom stojí 200 € náhodou neviete ? Lebo ja na to neviem prísť
- marek171
Nazdar chlapi, vidím a som rád že to, o čo som sa s Vami podelil malo úspech a niekomu to pomohlo, aj ked si myslím že ten motor by filippo našiel aj bezo mňa kedže tam planoval isť . Ale to už je v tejto chvíli jedno. A inak filippo dnes pekná akcia a som rád že si nešiel zbytočne a podarilo sa ti niečo zachrániť, akurát škoda tej nápravy A kedže si tam šiel pôvodne skôr kvôli tej náprave, konkrétne tomu bronzu na puzdrá, podarilo sa ti nejaký ten bronz okrem tých súčiastok domov doviesť ? A na záver si môžme zapriať aby sa nám v šrote podarilo nájsť ešte kopu takýchto "cenností" ale v lepšom stave. Zdar.
Stavba nového stroja: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=50105
Bývalí stroj: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=27594
Bývalí stroj: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=27594
Napísal si to pekne. A ináč dík za ten tip. Keby bola hlava v poriadku tak by som oslavoval. Takto mám z toho len čiastočnú radosť. Bronz som nenašiel a pýtal som sa aj chlapov čo tam robia a nič. Ale vygooglil som firmu a skúsim tam. Ak predajú aj kratšie rozmery tak mám vyhraté: http://www.hlinik.sk/produkty/bronzove-rury/kruhove
Daj vedieť ako dopadneš s tým bronzom, prípadne aká je cena.
Pekná akcia...
Ďakujem marek171 že sa s nami o informáciu podelil. Bolo by super keby sme tak nejak si pomáhali informáciami, keď to nechceme My možno to pomôže niekomu inému z nás.
A tá hlava nevyzerá až tak zle , myslím že na zašitie bude vhodná, ale to už tu povedal aj Jaro 25.
Mihi
Ďakujem marek171 že sa s nami o informáciu podelil. Bolo by super keby sme tak nejak si pomáhali informáciami, keď to nechceme My možno to pomôže niekomu inému z nás.
A tá hlava nevyzerá až tak zle , myslím že na zašitie bude vhodná, ale to už tu povedal aj Jaro 25.
Mihi
Mihi
Tak sme si zese urobili taký malý výletík do prírody, Samko karoval smerom tam a Tomi smerom domov, samozrejme tatkovi na kolenách a bolo fajn.
Mihi
Mihi
Mihi
Vy jste ale výletníci, pěkné .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
Chlapi cez víkend sme boli na traktoriáde v Mníchovej Lehote a mali sme tam aj My 25-kári zastúpenie.
Dúfam že sa majiteľ nebude hnevať za zverejnenie.(snažil som sa fotky s ŠPZ a blízke s tvárami nedávať sem). Chalanisko si na tom K-čku viedol celkom dobre, prešiel všetky prekážky a hlavne bolo vidieť že je fanatik do 25-tiek a s nimy to vie.
Mihi
Dúfam že sa majiteľ nebude hnevať za zverejnenie.(snažil som sa fotky s ŠPZ a blízke s tvárami nedávať sem). Chalanisko si na tom K-čku viedol celkom dobre, prešiel všetky prekážky a hlavne bolo vidieť že je fanatik do 25-tiek a s nimy to vie.
Mihi
Mihi
Pekná 25ka. A ja som si myslel, že jediný kto tam bude mať povolené jazdiť so sériovým strojom je Cont33.
Pěkné, trať vypadala zajímavě, ale asi pršelo, podle deštníku na 25 .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35