Hydraulické rychlospojky zetor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Hydraulické rychlospojky zetor

#1 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj jaké máte rychlospojky na svých Traktorech? Já mám ty původní staré a řeším neustálí problém s těčením oleje :pistol: Není to zas tak dlouho co sme dali nové gumičky a stejně to začalo kapat. Tak bych to chtěl předělat na nějaké novější lepší. A nechám si raději poradit jaký typ je nejlepší :friends:

Jinak foto těch co mám je tady...Obrázek

Zetor70-77

Re: Hydraulické rychlospojky zetor

#2 Nový příspěvek od Zetor70-77 »

Ja tam mam http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=2260 dve nové a zatial v pohode predtým sme tam mali také isté ale boli staré a prepúšťali tak sme ich vymenili za tie nove. Ty tam maš asi tieto http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=5168
Zetor

STEEL

#3 Nový příspěvek od STEEL »

já mám na traktoru tyhle a su spokojenej akorát trochu ukápnou když je rozpojíš
http://shop.monsta.cz/Default.asp?cls=s ... tiid=12514
jinak jestli budeš chtít dávat buďto ty bajonetový nebo ty nový kuličkový tak už ti to nepujde do původního držáku protože budou krátký trubky
jinak já sem si koupil 72jkový trubky a dal sem si držák rychlospojek na bok viz fotka
Přílohy
DSC00776.JPG
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

Bagrr
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Bagrr »

nevím proč, ale preferuju bajonet... Ty kuličkový mi z mě neznámého důvodu nejdou do ruky :-D bajonet hlavně nikdy sám od sebe se nerozpojí... Kuličky už jsem viděl rozpojený...
ZetoREX 7511 (7001 motor a 4511 převodovka) momentálně v rekonstrukci zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=34087
eMeFka výbordelný pomocník na dvorek zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=38375

STEEL

#5 Nový příspěvek od STEEL »

to by ses divil že se bajonet nerozpojí se vevnitř v rychlospojce ochodí ty dorazy a normálně se porotčí a vyskočí ven a nejlepší je když ti to vyskočí když máš zvednutej návěs s hnojem
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

Bagrr
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Bagrr »

jak říkám, ještě jsem to neviděl... Ale netvrdím že to není možný :friends:
ZetoREX 7511 (7001 motor a 4511 převodovka) momentálně v rekonstrukci zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=34087
eMeFka výbordelný pomocník na dvorek zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=38375

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No skláněl bych se asi spíš k tomu novému provedení s těma kuličkama. To už mají dnes ty nové traktory. Johani a vše ostatní.

A takže bych musel mít jinej držák na ně a trubky jo? A nebo udělat novej držák podle sebe aby to dalo na ty starý trubky to by asi taky šlo ;-) No nějak to pořeším a nejspíš tedy s těma kuličkovejma :)

A jinak děkuji za rady a typy Hoši :friends:

Martin90

#8 Nový příspěvek od Martin90 »

My máme ty píchačky (kuličkové( ISO12,5)) a je opravdu blbý jak to odkapává při rozpojení, v tom jsou "bajonetovky" lepší, ale už se mi stalo, že "bajonetovka" nešla vycvaknout - zmáčkl jsem ji, protočil na doraz, vycvakla se tak na půl a dál ne, a taky se mi stalo, že tekla při spojení.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Martin90 píše:My máme ty píchačky (kuličkové( ISO12,5)) a je opravdu blbý jak to odkapává při rozpojení, v tom jsou "bajonetovky" lepší, ale už se mi stalo, že "bajonetovka" nešla vycvaknout - zmáčkl jsem ji, protočil na doraz, vycvakla se tak na půl a dál ne, a taky se mi stalo, že tekla při spojení.
Aha to ukapávaní to je taky nemilé :jazyk: pak jedině jsem přemýšlel udělat pod nima takovou sběrnou vaničku s hadičkou na zem :smich: Jako to maji nové traktory. Ty to ale sice maj do nádobky, ta stejně přeteče a pak to chčije na zem takže je to prašť jako uhoď :)

vitex

#10 Nový příspěvek od vitex »

STEEL

#11 Nový příspěvek od STEEL »

hele já sem ten držák a ty trubky kupoval v monstě a vyšlo mě to na 570kč což nejni tak hrozný si myslím a 1 samice tý kuličkový rychlospojky ISO12.5 mě vyšla na 272kč ale je možný že v jiným obchodě to bude levnější já mám nejblíž monstu
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

radovann
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od radovann »

Dají se v rychlospojkách ISO 12.5 vyměnit O-kroužky ? Zatím se mi nezadařily povolit :vztek:

STEEL

#13 Nový příspěvek od STEEL »

ahoj , o-kroužek se v ních dá vyměnit kolegovy z práce se jedna podařila povolit a když chtěl povolit druhou tak jí rozlámal na kaši
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

ondra
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od ondra »

Mám všude také již ty kuličkové a důvod ? asi pořizovací cena samce na vlek koupíš za necelou 100 vku a samice se také pohybuje kolem 2 stovek a ano ukápnou trochu oleje a výjmečně se stane že vyskočí ale je to větčinou z důvodu že nebyla pořádně zacvaklá .. staré bajonetovky my také stále tekli a největčí problem byl je mnohdy zacvaknout když má člověk na vleku půl metrovou hadici a tam je potřeba to natočit jinak nové mašiny maj ten odkap oleje řešený nádobkou do které to stejnák a co se montáže na zetora týče je spousta druhů které mají třeba i prodloužené šroubení takže u mě bylo přehození bez problemu a nebo se dá sehnat prodlužovací šroubení které stojí kolem 30 korun
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141

bastlir

#15 Nový příspěvek od bastlir »

..take si chci predelat rychlospojky na traktoru a do dalsich zarizeni na ty nove - a koukam 2 druhy - kratky a dlouhy.. dlouhy pisou zahranicni traktory - pouzivate vse kratke, nebo je lepe mit kratke zasuvky a pouzivat dlouhe samce - tedy jestli dlouhy samec do kratke samice pasuje? asi to nema cenu resit, kdyz zahranicni traktor doma neuvidim :smich:
dik

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“