cena za kosenie

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Kubista89

Re: cena za kosenie

#16 Nový příspěvek od Kubista89 »

Foto tabulky
Přílohy
Bez názvu.JPG

DYK

#17 Nový příspěvek od DYK »

Nic si růžově nemaluju, tak to je a taky jsem psal, že není zahradník jako zahradník. Tu tabulku vidím poprvé, což ale nic neznamená, je ještě hodně věcí, co jsem neviděl. Nic némě hodnotu mulčování jsem tam nenašel, jen různá hustota porostu a rákosí a věřil bych, že na určení té správné hustoty je nějaká další tabulka. Co se týče toho sečení na výběrové řízení, neboj, on se někdo najde, kdo to slibí za 0.5-0.6 kč za metr. Navíc firmy zabívající se sečením trávy, nebo nějaké té údržbě veřejné zeleně moc za zahradníky nepovažuju, to bych je urazil.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Kubista89

#18 Nový příspěvek od Kubista89 »

Jo mas pravdu ze se najde .... nekdo kdo to pokosi za cenu co jsi napsal.A to v tom ma svou mzdu,benzin, olej, strunu,dopravu popřípadě ubytovaní.

Ano neni zahradník jako zahradnik.

Qwido

#19 Nový příspěvek od Qwido »

v pondelok som bol kosit kamratovi a ten mi dal za hektar 24eur + DPH... je tato cena prijatelna?.... a ako si dokazem sam a najpresnejsie zmerat kolko som pokosil.... podotykam ze kazda jedna luha je dost clenita, paragraf je obtoti nej rovny.... existuje nejake GPS?

mazhor

#20 Nový příspěvek od mazhor »

Qwido píše:v pondelok som bol kosit kamratovi a ten mi dal za hektar 24eur + DPH... je tato cena prijatelna?.... a ako si dokazem sam a najpresnejsie zmerat kolko som pokosil.... podotykam ze kazda jedna luha je dost clenita, paragraf je obtoti nej rovny.... existuje nejake GPS?
Proto je to dle myho lepsi delat hodinove. Cas stravenej sekanim x hodinova sazba = vyinkasovana suma :) Pri dobrejch podminkach posekas za hodinu hektar, pri spatnejch treba jen pul. Ale traktor honis stejne dlouhou dobu.

Janicko777
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od Janicko777 »

Qwido píše:v pondelok som bol kosit kamratovi a ten mi dal za hektar 24eur + DPH... je tato cena prijatelna?.... a ako si dokazem sam a najpresnejsie zmerat kolko som pokosil.... podotykam ze kazda jedna luha je dost clenita, paragraf je obtoti nej rovny.... existuje nejake GPS?
Napis cim si to kosil, ako dlho si to kosil a potom bude aj lahsie odpovedat ci ta cena je prijatelna. To +DPH mam chapat, ze to robis ako zivnostnik? Samozrejme, ze existuje aj nejake GPS :friends:
Zetor 7745, Zetor 6718 a Zetor 25A

Qwido

#22 Nový příspěvek od Qwido »

Janicko777 píše:
Napis cim si to kosil, ako dlho si to kosil a potom bude aj lahsie odpovedat ci ta cena je prijatelna. To +DPH mam chapat, ze to robis ako zivnostnik? Samozrejme, ze existuje aj nejake GPS :friends:
robil som to 3 dni... prvy krat kosena luka po 6 rokoch, predtym tam boli polia... velmi vela kamenov... kosil som to rotackou 165... a ano...pracoval som na fakturu

lukas1508
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od lukas1508 »

Přesně tak, s tou cenou si člověk nepomůže. Já jsem taky sekal louku s Z-5211 rotačkou 165 u lesa, rozrytá od prasat, vysoká hustá tráva, skákal jsem tam hodinu a asi 10 min. k tomu a říkám staršímu pánovi 700kč i s dopravou na louku a zpět (celkem 10km), podle katastrální mapy to je 0,8ha. A on hned spustil,: 700kč? Kdybych to věděl tak si to polítám varinou.Říkám, vždyt je to křivý jak prase, jeho kluka co jsem vozil v kabině si nemohl ani sednou, jak měl prdel jak řízek, že prý snad chytil mořskou nemoc z toho skákání, nože voholený, že jsem tam mohl měřit i rádius... a k tomu povídám normální cena za práci traktorem je cca 500 na hodinu. Samozřejmě spustil znovu že mu to sekávali za 350, že i obecní traktor s zaměstnancem stojí 350 na hodinu atd... Tak jsem se s ním dál raději nebavil, že si to srovná s otcem.Nakonec mu dal 400kč, že se dobře znají.

DYK

#24 Nový příspěvek od DYK »

Zapoměl jsi na poslední větu: "a v životě už tam nepojedu"!! Obecní praktor i s pohunkem za 350? Charita
Qwido, měřiče obdělané výměry existují jak na traktory tak kombajny, data ti můžou letět rovnou domůjako podklad pro výpočet fakturační sumy. Hlavně kombajny co dělají jen služdy jsou tímto vybavený, jim se to vyplatí. Nepředpokládám však, že by jsi si to pořizoval na sečení byť dvaceti ha ročně až zjistíš cenu. Ono je to takovej policajt, do centrály letí daleko více informací, i to, že stroj stojí, to pak následuje telefonát proč.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pepa.traktor

#25 Nový příspěvek od pepa.traktor »

Zapoměl jsi na poslední větu: "a v životě už tam nepojedu"!!

jelikož varinu bubnovku mám a seču s ní trávu na sušení od roku 1992 a ze začátku zahrada o výměře 0,6 ha a 1tráva kolem metru výšky a před tím to sekal děda družstevním traktorem a mezi stromy se dosíkalo kosou a ted k mému výpočtu 1000m2 vprůměru 50min sečení a 2 litry benzínu fuč tak 8OOOM2 x2litry je 16l paliva a štipec oleje což při ceně asi 36kč je 576kč a jednu sadu nožu 250kč a vychází mě to jenom v nutných nákladech 826 kč při sečení a min 8 hodin se krásně zdravě za sekačkou proběhne :typek: a pak se bude 14 dní léčit než bude pokračovat s trávou dál a ten pán vůbec netuší co to obnáší já bych mu určitě nesekl at si tu varinu vyzkouší :ano: pak přileze a ohne před traktorem hřbet at mu to někdo síkne rotačkou.

jinak už to bude dávno pro známého jsem byl v lese pro 2 fůry paliva cca 8km po polních a lesních cestách v lese naložit u něj složit a to celé 2x během dopoledne a řekl jsem si 700kč na naftu a práci jsem nějak netroufal nacenit a jak to asi dopadlo :smich: seš drahej a to je moc a čekal jsem 14 dní na peníze a od té doby jsem vyléčenej každý si musí naběhnout aby se spálil a pak popřemýšlel nad tím proč ? co je špatně ?

určitě na tom nikdo nezbohatne ale oni když sedí doma a ohřívají si prdel doma tak mi se hrabem v našich strojích a oni kroutí hlavami a to se musí aspon náklady na provoz v palivu vrátit jinak je to opravdu zmíněná CHARITA

ještě mě napadá říci firmě co se stím živí a udělat si porovnání cen pro takové chytráky --jenže oni mívají štěstí a příště tam dojede tzv.jezevec po či při práci a při rovnání peněz mávne rukou to nestojí za řeč nech tp být --proč néé z cizího krev neteče :ano: a pak tady má slušnej člověk něco tvořit
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

mazhor

#26 Nový příspěvek od mazhor »

Tak pro takovy lidi jedes poprvy a naposledy.
Ja varikem s bubnovkou o zaberu 0,5m sekam cca miru lucerky na zahrade a je to prace na cely odpoledne. Uz jen pri predstave seceni hektarouve louky se me delaji pupinky. Ti lidi vubec nevi, o cem mluvi...

mazhor

#27 Nový příspěvek od mazhor »

Jo a doba, kdy ti druzstevni traktory jezdily na zahumence za "pekne dekuju" uz je taky davno pryc...

clasico

#28 Nový příspěvek od clasico »

som rad ze nepodnikam v cechach, naposledy kseft 3,8Ha / 0,065e.
Tak si to prepocitajte.
Cert nam bol dlzny euro, ale v tomto zmysle sa oplati... v korunach by ti tolko nikdy nikto nedal.
Otazka je ako dlho som to kosil, ale to je uz na inu temu :)

Fidlla

#29 Nový příspěvek od Fidlla »

U nas jezdi Z7011 s rotackou 165 za 600kc+DPH-je to druzstevni...
Zetor 6718 DEEP RED

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“