fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#2086 Nový příspěvek od poulm »

Nějaké pěkné ulovené fotky:

Obrázek

Obrázek

Staré doby,kdy ZTéčka vládly polím:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

poulm

#2087 Nový příspěvek od poulm »

jaroslav stuchlý

#2088 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

jj to jsou origo normálně 35 záběr,no míval jsem jich tam šest ale ted doma už ji šetřim holku zlatou tak pět jí stačí,no předradličku jsem jednu scháněl ted se mi povedlo sehnat sice je ohnutá ale dostane trochu tepla a pár ranek na bucharu a bude jak nová :ano:
Přílohy
282337_437125342974692_745536512_n.jpg

poulm

#2089 Nový příspěvek od poulm »

U nás na ty B201ky dávali a upravovali odhrnovačky i ostří z pluhů roudnických PHX a pak to taky oralo perfektně. 8)

Tu šestou tam klidně dej,traktor to skoro nepozná a lépe se ti bude odorávat kolem plotů a mezí. 8)

Já také uvažuji o šesté radlici na svůj obracák :) 8)

karbus8045

#2090 Nový příspěvek od karbus8045 »

z toho filmu jsem se lekl že jsou tu zase soudruzi ale jinak pěkný ta nostalgie no je to vše dávno :-/ a jak se daří Poulme co dílna no tady nám začíná šílenství už za námi byli 2 hajný je toho tolik že nemusíme ani chodit spát no vyvážečku mám prakticky hotovou i kleště jen to zkusit v lese

poulm

#2091 Nový příspěvek od poulm »

Je to tak,asi jako všude se vším.Nejdřív se půl roku jenom tlachá,spekuluje,vymýšlí se rafinované smlouvy a kde jak koho odrbat a pak se s hrůzou zjistí,že potřebná práce není udělaná a s velkou slávou hrr na to.Přesně tak jak jsi předpovídal. A do konce kalendářního roku ani nemusíš chodit spát :D :smich: :vysmech:

Dílna se pomalu vybavuje.Tento týden jsme si dovezli novou zouvačku a vyvažovačku na osobní kola,tento víkend je chceme zabudovat,odkonzervovat a sprovoznit. 8)

karbus8045

#2092 Nový příspěvek od karbus8045 »

tak pak dej foto dílny

ZT323A

#2093 Nový příspěvek od ZT323A »

Ahoj, měl bych dotaz. Po sezoně mě čeká vyměnit spojkový lamely, musí motor ven, nebo se to dá udělat i bez jeho demontáže?
Ondřej

hotday

#2094 Nový příspěvek od hotday »

ZT323A píše:Ahoj, měl bych dotaz. Po sezoně mě čeká vyměnit spojkový lamely, musí motor ven, nebo se to dá udělat i bez jeho demontáže?
ahoj,
takze motor musi ist von, este celkom pomoze, ked si rozoberes gumovu spojku na sroboch, ide o nieco lahsie, ale poznac si ju, ako ma byt zosrobovana...osobne som este robil to, ze sroby som zasuval do gumovej spojky od strany prevodovky, a nie od motora, lebo potom ich tam nevies dat...vymena lamely je celkom jednoducha, staci rozsrobovat pritlacak na takych 6tich 12mm sroboch, ale daj si pozor na niektorych zvykne byt vyvazenie, atd...aby si to nepomiesal...lamelu najlepsie nitovanu, mne sa lepena odlepila a este si nezabudni vymenit to male lozisko co je na podopretie spojkovej hriadele, potom samozrejme treba lamelu nastavit..menia sa vzdialenosti, kedze je tam nova lamela, to urobis na tych bocnych sroboch 8mm. lebo inac budes naraz vytlacat aj pojazdovu aj kardanovu.

CBS

#2095 Nový příspěvek od CBS »

S otáčanim skrutiek na hardi spojke opatrne, som to skladal ako píše hotday a konce skrutiek sa mi dotýkali zotrvačníka a časom narobili ryhy v zotrvačníku :tyty:

ZT323A

#2096 Nový příspěvek od ZT323A »

Díky za odpovědi. Sice lamely nevypadají že by byly nějako mnoho opotřebený, ale přestala mi vypínat náhonová. ještě sem to pořídil nějakým způsobem seřídit, ale asi to na dlouho nebude. Můžete mi někdo napsat postup seřízení? sice návod mám přímo na 323 ale v němčině. Ta spojka je úplně stejná jako 303, jen jediný rozíl je, že 323 má ovládání kapalinové od pedálu, a ne táhlem. Která lamela je na pojezd? A nevíte někdo sílu nových lamel?
Ondřej

hotday

#2097 Nový příspěvek od hotday »

skurtky mozes otocit, len ich musis skratit asi o 0,5 alebo 1cm...to si radsej odmeraj...uz som si nie isty...ja som to riesil tak...inac sa s tym nadrbes ovela viac..a pokial nemas poriaden hupcuk, tak je to dost vtipne...ten motor ma 600kg a na nejake extra hranie tam fakt nieje miesta...
ak ti nevypina kardanova, tak to je ta, co je blizsie k prevovoke, dalej od prevovodky je pojazdova, skratka zapamatas si to tak, ze kardanovy hriadel je vzdy duty, pojazd je plny...
ak ti nevypina kardanova, tak sa ti opotrebovala pojazdova a to sa ti potom velmi zvacsili vole na tych troch sroboch 8mm, co su po obvode a je tam velka medzera, tam ti staci zmensit medzeru a mozes veselo behat dalej...do konca sezony urcite vydrzis..

poulm

#2098 Nový příspěvek od poulm »

to ZT323A:
podle mně lamely měnit nemusíš,pokud už nejsou na nýtech,jen je potřeba je občas seřídít,tady máš nějaké návody:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ZT323A

#2099 Nový příspěvek od ZT323A »

poulme, mohl bys mi ty návody poslat na mail? když se to tady nezobrazilo? o.kulda@seznam.cz předem díky . jinak sem zkoušel přibližně změřit síly lamel a náhonová má sílu 9mm, a pojezdová má 7mm. což si myslím, že by ještě mohlo nějakou dobu vydržet.
Ondřej

CBS

#2100 Nový příspěvek od CBS »

ZT323A píše:poulme, mohl bys mi ty návody poslat na mail? když se to tady nezobrazilo? o.kulda@seznam.cz předem díky . jinak sem zkoušel přibližně změřit síly lamel a náhonová má sílu 9mm, a pojezdová má 7mm. což si myslím, že by ještě mohlo nějakou dobu vydržet.
Kým nešmýka, treba to nastaviť približne podľa návodu a jazdiť. Ja som menil pojazdovú lamelu, hoci pôvodná nebola zlá, ale mal som novú a spojku som musel rozobrať kvôli odtrhnutej skrutke.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“