Typ cerpadla ???

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
peto7378

Typ cerpadla ???

#1 Nový příspěvek od peto7378 »

Nevedel by mi niekto poradit aky je to typ cerpadlaa aky ma vytlak alebo prietok ??, Dakujem Obrázek

sedypeta

Re: Typ cerpadla ???

#2 Nový příspěvek od sedypeta »

čus
je to čerpadlo na posilovač řízení na trambusa nebo na torona , bandaska rovnako vyrábí to jihostroj Velešín
čerpadlo má integrovanej pojišťovák, z továrny je to naštelovaný na cca 70 atm

pěkná uloženka hádám čořený z přímo z fabriky
dřevem jako benzínem

peto7378

#3 Nový příspěvek od peto7378 »

ako aky to ma prietok nevies ??? nahodou a diky . MOze sa to pouzit na servo riadenie bude to stacit na orstu 160???alebo mensiu by trebalo a presne oznacenie nevies ??, dakujem

jawis

#4 Nový příspěvek od jawis »

Ahoj,

Kamarád teď toto čerpadlo osadil na domorobo malotraktor. Řemenici dal zhruba stejnou jako měl na klice takže se dá říct 1:1 (otáčky). V zadu na ramenech má celkem objemnou pístnici a podle rychlosti pohybu soudím že dává to čerpadlo na volnoběh něco kolem 8-mi litrů za minutu. Na orstu 160 by to pro rozumnou rychlost otáčení volantem asi stačilo.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Terablick »

Je to čerpadlo ZBC a průtok má 7-12 litrů za minutu (je tam ventil, kterej ten průtok řídí - v tomhle rozpětí - ne že bych to tipoval, prostě údaj výrobce je 7-12 L/min :)). Tlak je 5,5 MPa trvale a 8 MPa krátkodobě. Snese až cca 3500 otáček (ne při plném tlaku), trvale tuším 2500 otáček. Můžeš ho posadit přímo proti klikovce - bývají levotočivé (ale ne všechny! Musí být označené na konci písmenem L, nebo šipkou směru otáčení), ale nesmí se namáhat přímo na hřídeli čerpadla řemenicí - musí tam být předlohovej hřídel. Dělá se k tomu dokonce origo hřídel s řemenicí. Občas se najde v inzerci i s tím hřídelem. Je to přímo čerpadlo určené na řízení orbitrolem, a "utáhne" i 160ccm orbitrol bez potíží :). Ale utáhne samozřejmě i hydrauliku (ramena), ale je třeba počítat s nižší silou kvůli malému tlaku.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

winch

#6 Nový příspěvek od winch »

025.JPG

Takto vypadá origo domec + remenica
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Terablick »

JJ, to je jedna jeho verze :). Já mám ještě jinou - taky origo :). Je delší a jinak tvarovanej. Ale princip je stejnej - domeček (trubka) s ložiskama a hřídel s řemenicí :).

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od Milhauss »

Snad z toho něco přečteš. Já ho mám na domadělu taky,přímo od kliky a funguje

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

romie

#9 Nový příspěvek od romie »

Milhauss píše:Snad z toho něco přečteš. Já ho mám na domadělu taky,přímo od kliky a funguje

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zdravím, mám ZBC 12, a nějak mě zlobí orbitrol. Koukal jsem na to, a všimnul jsem si, že mi čerpadlo neprotlačí přes přetlakový ventil. Dá se nějak štelovat tlak? Díkes :)

EDOVA 30 4x4

#10 Nový příspěvek od EDOVA 30 4x4 »

zdelat tu velkou krytku na vytlaku pod ni je M 5 matička a když ji přitahneš tak s neho dostaneš i pres100 at pak už ihydraulika ma docela silu

romie

#11 Nový příspěvek od romie »

EDOVA 30 4x4 píše:zdelat tu velkou krytku na vytlaku pod ni je M 5 matička a když ji přitahneš tak s neho dostaneš i pres100 at pak už ihydraulika ma docela silu

Díky moc! 8)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Terablick »

EDOVA 30 4x4 píše:zdelat tu velkou krytku na vytlaku pod ni je M 5 matička a když ji přitahneš tak s neho dostaneš i pres100 at pak už ihydraulika ma docela silu
Taky to čerpadlo zničí! Podívej se na maximální provozní parametry a maximální přípustné hodnoty a po jako dobu jsou únosné - viz katalog!

romie

#13 Nový příspěvek od romie »

Terablick píše:
Taky to čerpadlo zničí! Podívej se na maximální provozní parametry a maximální přípustné hodnoty a po jako dobu jsou únosné - viz katalog!
Teď jsem ho asi trochu přešteloval - na dorazu se okamžitě udusí motor. Problém se zdá být menší - chvílema jde točit prostě ztuha. Takže čerpadlem to nebude?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Terablick »

Asi, trochu... Co tak použít manometr a změřit hodnoty? Pokud klade výrazně velkej odpor, bude buď vadné, nebo velice špatně nastavené... :-/

romie

#15 Nový příspěvek od romie »

Terablick píše:Asi, trochu... Co tak použít manometr a změřit hodnoty? Pokud klade výrazně velkej odpor, bude buď vadné, nebo velice špatně nastavené... :-/
Právě že jsem ho vadně nastavil.... Zítra to šoupnu zpět. To ale neřeší problém se zatáčením. Orbitrol v sobě nemá přetlakový ventil?

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“