Disková sekačka vlastní výroby za malotraktor

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
mufik

Re: disková sekačka za malotraktor

#61 Nový příspěvek od mufik »

trastan píše:je už nova vyskušana?
Díly leží od loňska v regále,vůbec nemám na to čas,v práci od rána do večera.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

microhummer

#62 Nový příspěvek od microhummer »

Myslím, že regál budeš potřebovat na jiné věci, takže díly na ponk a koukej makat :smich:

Jo a pro nevěřící Tomáše ohledně svahové dostupnosti, viděl jsem na vlastní oči kopeček co s tím Mufík seče 8) a musím říct, že na enduru bez velkého přidání plynu to letí pořád po zadním :D - je to střecha.... :friends:
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

redcrown

#63 Nový příspěvek od redcrown »

mufik: taky se chystám na něco takového. U starších experimentů se mi stávalo, že se motala tráva na hřídel disků. Nemáš s tím problém, případně jak to tam máš udělaný, aby se tam nic nenamotávalo. Dík
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

mufik

#64 Nový příspěvek od mufik »

Trochu trávy tam vždycky namotané bylo,na fungování to nemělo žádný vliv.Daleko horší než tráva byl silonový špagát,nějaký vůl ho nechal v trávě natažený a on se namotal takovým způsobem na hřídel že jsem to musel rozebrat abych ho dostal ven.

petr laz

#65 Nový příspěvek od petr laz »

Citace Mufik
Dakr teď dělá pěknou diskovku,byl jsem u nich na prodejně a vyzvídal jak to mají udělané.A mají tam prý řetěz s automatickými napínáky v oleji.Udělané to mají velmi pěkně a za tu cenu si myslím že dost dobrý.
Ja schanim vic informaci o DZS 125 uvazuji to napasovat na MF 70 mame tam motor Hondu mam pociit 11hp. Ted tam mame rzs 70S r.v.1999 bohuzel ma jeste lizi a ma rozbehovou spojku ktera je na ho-no ted mam pucenou stejnou r.v. 2002 uz s talirem a ma v sobe volnobeznou spojku to je nebe a dudy.Jen se snazim zjistit jakou volnobeznou spojku tam maji viroba Jami Vsetin.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

petr laz

#66 Nový příspěvek od petr laz »

Je mozne se nekde dozvedet vice o dakr DZS 125

mufik

#67 Nový příspěvek od mufik »

Zítra půjdu do dakru,tak se zeptám.Spíš tam nebude nic,pohon je klínovým řemenem jak na panteru a zapíná se asi napnutím.Radši se zeptám nejsem si moc jistý.

mufik

#68 Nový příspěvek od mufik »

Tak je to jak jsem už psal,pohon klínovým řemenem,orientace osy hnací řemenice svislá a hnané přímo od motoru,zapnutí a vypnutí napnutím nebo povolení hnacího řemene.K MF by se musela udělat redukce s pravoúhlým převodem a asi převod do rychla.Jištění sekacích disků při nárazu střížným kolíkem.

DYK

#69 Nový příspěvek od DYK »

Petře o diskovce DZS zde byla řeč už před dvěma roky, http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&start=15 od té doby je na trhu a tehdy i v průběhu doby se k tomu nikdo moc nevyjádřil. Sám si myslím, že největší zkušenosti mají jen v Hranicích na Moravě.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

petr laz

#70 Nový příspěvek od petr laz »

Dekuji za upozorneni. Ja sem o tom zacal uvazovat az ted, mame MF 70 s motorem honda gx 340 11hp a pak zetor vseho chut motor 6711.
K mf mame rotacku jami zaber 70 cm http://www.jamivsetin.cz/pridavne-zarizeni-pro-mf70/ jednu s prvnich takze lyze a rozbehova spojka tu mame stabilne zajistenou prokluzuje. Ted jsem jednal s misarem o prestavbe rotacky mam pucenou tu stejnou ale podstatne novejsi ale s talirem splazem a hlavne ma volnobeznou spojku a je to nebe a dudy.
Takze vec je takova muzem schanet neco za traktor ale snim take nemohu vsude nebo dat neco vetsiho k mf. Netrvrdim ze na to jsou finance.

Luba 2

#71 Nový příspěvek od Luba 2 »

Mufik, vyrobíš diskovou sekačku na prodej? :pc:

Mr.Tom

#72 Nový příspěvek od Mr.Tom »

Mufik píše:Ty řetězy vydrží stěží jednu sezonu.
Řemeny tam být nemůžou kvůli poloze sekacích nožů vůči sobě.Mimoto musí jít celá kosa na náhonu protočit bez odporu a to zase řemeny neumožní.Samo že jsem to snima zkoušel - bylo to k ničemu. :pc:
Mufík, prosím můžeš napsat 1) proč řetězy vydrží u Tvý sekačky jen jednu sezonu? To jako toho sekáš tolik, nebo se zničí tím, že se do nich dostane spousta svinstva, třeba jako i hlína?
2) Proč musí celá kosa jít na náhonu protočit bez odporu, který jinak mají řemeny?
Ptám se proto, protože chci předělat nepovedený výrobek z Mountfieldu dvoububnovou sekačku ke KULTIvátoru MS-06. Tam je náhon přes řemeny a tudíž se nože náhodně potkávají a mlátí do sebe. Tak bych ty dva bubny chtěl ještě propojit řetězem s tím, že klíňáky tam nechám, aby celý výkon na druhý buben nebyl jen přes ten řetěz. Problém ale vidím, jestli to bude fungovat a tedy jak dlouho, když řetěz bude překřížený? Bubny se musí točit proti sobě a jejich rozteč je 40 cm. Mezi křížení řetězu bych vložit ocel (možná destičku nebo váleček), aby se řetěz vzájemně netřel. Řetěz nějaký slabší asi jako pro bicykl, který je víc průhybný do stran. Tak se ptám, jestli to není úplná blbost, či jak jinak to řešit? Do ozubených kol se mi moc nechce, protože to jednoduchý nebude. Díky

ITS

#73 Nový příspěvek od ITS »

Překřížit řetěz může pouze naprosto netechnický typ, protože neví, že to nejde. A právě proto se mu to může podařit. Já vím, že to nejde ( vyjma velmi pomalu jedoucích řetězů s velmi velkou délkou), tak to dělat nebudu.
Jinak ty dvoububnovky pro Moutfild vyrábí již spousty let pan Staufčík ve Starém Městě u U.H (velmi šikovný,snaživý a pracovitý podnikatel). Nože musejí být výškově odsazené, aby do sebe netloukly. Asi tam máš nějakou nepovolenou úpravu.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od Terablick »

Přesně tak. Křížit řetěz nejde a nedělej to. Strašně by ti to nafackovalo až by se rozletěl... Ty bubny by se neměli zase tak často protočit... nemáš spíš jen volné nebo opotřebované řemeny? Aby se u bubnovky pootočil buben, to už by muselo bejt... Tam se přece nůž schová když o něco zavadí, a jeho setrvačnost je zanedbatelná. A buben jako takovej je hladkej...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Mr.Tom

#75 Nový příspěvek od Mr.Tom »

Já už jsem tady někde četl, že prostě řemeny na bubny jsou špatným řešením. DAKR už tam prý má taky řetěz http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... ext=dvoubu Takže co teď s tím????????? :-/ Kdo to má, dá mi za pravdu, že nože do sebe často mlátí. Jinak bych chtěl bubny osadit 2 x 4 žabkami, teď tam jsou jen 2 x 3 a sekačka bohužel jede příliš rychle, tak tohle by pomohlo. Zpřevodovat hnací jednotku do pomala, by to chtělo větší řemenici, ale tam jen tak se větší nedá dát. Prostě paskvil z Mountfielda. Já ho tam sice nekoupil, ale jsem druhý majitel.

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“